...

Gespot Vintage bustes go with the vlo

Gepubliceerd op 9 juni, 2018 door Danny Post

0

Een sexy buste voor op je dressoir of schouw

Sommige mensen vinden oude bustes maar creepy. Ik vind ze echter prachtig en heb er meerdere in huis. Te veel, dus de beelden hieronder mag ik van mezelf niet kopen. Bied jij?

Franse beauty
Hoewel deze gipsen knapperd officieel uit Frankrijk komt, doet ze qua haardracht een beetje geisha-achtig aan. Souvenir van een tripje naar Japan? Ze is 56 centimeter hoog en met 5.370 gram geen lichtgewicht. Gesigneerd en genummerd. Eén haarscheur die niet doorloopt. Verder verkeert ze in topconditie. Vraagprijs is 230 euro. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Antieke buste Frankrijk beeld Marktplaats go with the vlo

In alle opzichten een joekel van een schoonheid.

 

Oosterse diva
Een bekend gezicht op vlooienmarkten, maar dan heel vaak beschadigd. Niet deze tante. Haar hooghartige gipssnuit en -tooi zijn nog helemaal gaaf. Hoogte: 35 centimeter. Prijs: 35 euro. Elizabeth Maria, de Haarlemse winkel waar ze te bewonderen is, verkoopt tevens honderden heiligenbeelden. Je wordt gék. Ga naar elizabeth-maria.nl voor meer foto’s en info.

Oosters beeld Elizabeth-Maria Haarlem go with the vlo

Smetteloos gezicht. Nog geen schrammetje.

 

Stijlvolle Parisienne
De woorden op haar borst, ‘Champs-Elyseés Paris’, laten je wegdromen. Kon ze maar tot leven komen en vertellen bij welke chique boetiek ze in de etalage stond. Helaas doet mademoiselle er glimlachend het zwijgen toe en moeten we het doen met wat droge cijfers: jaren dertig of veertig, 61 centimeter hoog en 189 euro. Ga naar modeinhetsalon.be voor meer foto’s en info.

Buste Paris Champs Elysées vintage go with the vlo

Bijna honderd jaar oud en toch eeuwig jong.

 

Duitse wapperaar
Een windtunnellook waar poldertovenaar Hans Klok een moord voor zou plegen. Deze Duitse bink oogt nog even fierce als in de jaren dertig. Het bewijs dat art deco weelderig én stoer kan zijn. Mooi tegen een kleurige muur. Zijn gewicht in gips? 5.300 gram. Circa 38 centimeter breed en dertig centimeter hoog. Bieden vanaf 130 euro. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Art deco buste man jaren dertig Marktplaats go with the vlo

Coupe windkracht acht.

 

Eentje van Coco Chanel
Een topplek om fraaie oude beelden te vinden is de Franse eBay. Zo kun je bieden op een echte klassedame. Met haar lengte van tachtig centimeter eist ze alle aandacht op. Maar goed, wie in de jaren vijftig mannequin was voor Coco Chanel herself mag dat. Bieden vanaf 220 euro. Let op: de veiling loopt af op zondag 10 juni om 18.03 uur. Haast je! Klik hier voor de eBay-advertentie.

Coco Chanel beeld Parijs jaren vijftig vintage ebay go with the vlo

Skip die moderne Chanel-tas, kies voor een vintage Chanel-beeld. Dat heeft echt niemand.

 

Zwoele haremdame
Zeer populair zijn oriëntalistische bustes uit het einde van de negentiende eeuw. Ik heb er zelf al drie, dus gun deze 48 centimeter hoge haremdame aan iemand anders. De verkoper vraagt 360 euro, maar staat open voor (veel) lagere biedingen. Wijs hem dan luchtigjes op de lichte beschadiging aan de voet. Dan bindt hij vast heel snel in. Klik hier voor de eBay-advertentie.

Orientalisme beeld harem vintage ebay go with the vlo

Aan de achterzijde is de voet licht beschadigd. Een kniesoor die daarop let.

 

Uit de oude doos
I saved the best for last. Gemaakt door Siegel in Parijs en ondanks haar leeftijd – ze werd geboren in de jaren dertig – in bijna nieuwstaat. Je gelooft het niet, maar het 53 centimeter hoge beeld zit zelfs nog in de originele houten kist (zonder deksel) met stro. Zo goed geconserveerd kom je ze zelden tegen. Prijs nader overeen te komen. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Buste Siegel Paris Marktplaats go with the vlo

Deze schone slaapster rust al sinds de jaren dertig op een bedje van stro.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑