...

Tip! Liesbeth List overleden programma's tv radio go with the vlo

Gepubliceerd op 27 maart, 2020 door Danny Post

0

Een weekend lang genieten van Liesbeth List

Afgelopen woensdag overleed Liesbeth List op 78-jarige leeftijd. De zangeres/actrice leed al enige jaren aan een vorm van dementie. De NPO eert haar dit hele weekend met verschillende programma’s op radio en tv.

Vrijdag 27 maart, Het Laatste Woord op NPO 1 om 21.30 uur
In het NTR-programma Het Laatste Woord kun je vanavond genieten van een gesprek dat Jeroen Pauw in 2016 had met Liesbeth. Ze spraken toen onder meer over haar opmerkelijke jeugd, haar turbulente huwelijk met schrijver Cees Nooteboom, haar comeback in de vroege jaren negentig en natuurlijk haar soulmate Ramses Shaffy. Het interview is nooit eerder vertoond, de afspraak was dat het pas na haar overlijden uitgezonden mocht worden.

Liesbeth List jong en oud go with the vlo

De diva bleef tot het laatst een indrukwekkende verschijning.

 

Vrijdag 27 maart, Muziek van Liesbeth List op NPO Radio 5
De hele dag zijn op NPO Radio 5 de mooiste liedjes van Liesbeth List te horen. Uit haar glorietijd in de jaren zestig en zeventig, maar ook uit de latere periode toen ze nieuwe successen boekte met bijvoorbeeld de musical Piaf. Het programma Volgspot staat tussen 20.00 en 21.00 geheel in het teken van haar muziek en tussen 22.00 en 00.00 uur kun je luisteren naar een herhaling van het Oeuvre Award Concert van Liesbeth List uit 2013 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Ramses Shaffy Liesbeth List live plaat go with the vlo

Meer horen? In de webshop van Reset Records kun je talloze oude platen van Liesbeth kopen.

 

Vrijdag 27 maart, Laat me: Ramses Shaffy, de film op NPO 2 om 22.30 uur
In 2014 maakte regisseur Michiel van Erp de vierdelige serie RAMSES over de jonge jaren van Ramses Shaffy. De serie kreeg diverse prijzen, hoofdrolspeler Maarten Heijmans won zelfs een Emmy Award voor zijn rol als Ramses. Maar ook actrice Noortje Herlaar speelde de sterren van de hemel als Liesbeth List. NPO 2 zendt vanavond de ingekorte filmversie van de serie uit, maar nog leuker is het om de hele serie online te bingewatchen. Je gaat smullen van de muziek, de kleding en de sfeer van het vrije Amsterdam in de jaren zestig en zeventig. Echt fantastisch.

RAMSES serie Maarten Heijmans Noortje Herlaar go with the vlo

Ik vond RAMSES een heerlijke serie. Je wilt meteen terug naar de jaren zestig en zeventig.

 

Zaterdag 28 maart, Opium-special Liesbeth List op NPO 2 om 17.10 uur
Acht jaar geleden maakte Cornald Maas een portret van de grande dame van het Nederlandse chanson in zijn programma Opium TV. Hij sprak met vrienden en collega’s van Liesbeth, onder wie haar goede vriend Hans van Willigenburg, muzikant Frank Boeijen, cabaretier Freek de Jonge en dochter Elisah, over haar leven in en buiten de schijnwerpers. NPO 1 herhaalt deze bijzondere uitzending waarin je kunt zien wat een vechter Liesbeth was. Ondanks alle tegenslagen die ze tegenkwam, wist ze altijd weer op te krabbelen.

Liesbeth List Intiem De dochter van de vuurtorenwachter go with the vlo

Ook deze twee biografieën zijn zeer de moeite waard.

 

Zondag 29 maart, Concert: 70 jaar Liesbeth List op NPO 1 om 14.00 uur
Toen Liesbeth in 2017 afscheid nam van haar publiek, omdat haar geheugenproblemen te groot werden, deed ze dit met pijn in het hart. Het podium was 55 jaar lang haar tweede thuis. Gelukkig zijn er veel fraaie beelden van haar optredens bewaard gebleven. Zo vierde Liesbeth in 2011 haar zeventigste verjaardag met een allerlaatste jubileumconcerttour door Nederland. Het werd een soort best of van haar carrière: de intense chansons van Jacques Brel, de iconische nummers die ze zong met Ramses waarvan Pastorale toch de bekendste en mooiste is, de zegetocht met Piaf, alles kwam voorbij in een emotioneel en zinderend concert. Een terugblik zonder spijt, of zoals haar grote voorbeeld Edith Piaf zong: Non, je ne regrette rien.

 

Rouwkaart Liesbeth List overleden go with the vlo

“Het is de moeite waard het leven met twee armen en twee benen vast te grijpen,” zei Liesbeth ooit.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑