...

Tip! Vendu Notarishuis veiling go with the vlo 2

Gepubliceerd op 10 augustus, 2016 door Danny Post

0

Eenmaal, andermaal… Vendu!

Begin september houdt Vendu Notarishuis in Rotterdam weer een grote veiling. Hier alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten. En nog een tip: op 17 augustus taxeren drie experts van Vendu GRATIS jouw voorwerpen. Zit jij op een goudmijn zonder het te weten?

Het meer dan tweehonderd jaar oude Vendu Notarishuis is mijn nieuwe jachtterrein. Van de negen grote veilingen die dit Rotterdamse veilinghuis ieder jaar organiseert, heb ik er de afgelopen maanden al twee bezocht. De laatste was de designveiling. De prijzen lagen daar iets hoger, maar vanaf 8 september is er weer een meerdaagse algemene veiling waar ook mensen met een beperkt budget leuke dingen kunnen scoren. Van schilderijen en zilverwerk tot sieraden en tassen van bekende ontwerpers (die rode lederen clutch van Christian Dior!), het aanbod is betaalbaar en heel breed. Ik licht er een paar objecten uit.

Seventies stoeipoes
Was ze te arm om kleding te komen en bleef ze daarom maar binnen? Had ze last van een textielallergie? Of werd ze gevangen gehouden door een voorouder van Josef Fritzl die haar gebruikte als zijn sexslavin? Je kunt je fantasie de vrije loop laten bij deze wandversiering van John Carter-Smith. Haar naam is Jacqueline. Aangenaam! Kavel 0001, richtprijs: 20 à 50 euro.

Vendu stoeipoes go with the vlo

“Zomer of winter, voor mij is het altijd harde tepelweer. Koud!”

 

Retrokantoortje spelen
In 1981 zagen miljoenen kijkers hoe Jeroen Krabbé met zijn blote pielemuis(je) wapperde in De Fabriek. Waan je voor even terug in de befaamde suikerfabriek met deze lampen en telefoon. Je hoort Jeroen zijn minnares Pleuni Touw gewoon opbellen. “Kom nú naar mijn kantoor. Ik heb zin om de jaarcijfers eens grondig met je door te nemen.” Kavel 1148, richtprijs 20 à 50 euro.

De Fabriek kantoorlampen telefoon go with the vlo

Jeroens piemel krijg je er gelukkig niet bij.

 

Het vliegt-uit-de-deur-tapijt
Van alle tapijten die geveild worden, is dit mijn favoriet. Lekker fel en hoe meer je naar het patroon kijkt, hoe meer je ziet. Ik heb zelf zoiets in mijn slaapkamer liggen en hij verveelt nooit. Ieder westers huis verdient zo’n oosterse touch. Kavel 0708, richtprijs 50 à 100 euro. 

Vendu oosters tapijt veiling go with the vlo

Het formaat vermeldt Vendu helaas niet, maar het is vast een grote jongen.

 

Gezellig rinkelding
De helft van het werk is al gedaan. Ooit heeft iemand deze dertien bedels bij elkaar gespaard en nu hoef jij alleen nog maar een bod te doen. Honderd procent zilver, totale gewicht 50,9 gram. Kavel 1058, richtprijs 100 à 200 euro. 

Bedelarmband zilver Vendu veiling go with the vlo

In de veilingcatalogus vind je behalve deze bedelarmband nog vele andere sieraden.

 

Cool in Cartier
A View to a Kill uit 1985 blijft een van de leukere Bond-films. Slechteriken Grace Jones en Christopher Walken vaagden de bejaarde Bond-vertolker Roger Moore (de film had beter A View to a Rollator kunnen heten) van het witte doek. Bied op dezelfde bad boy bril als Christopher toen droeg, de doublé Vendome Santos van Cartier. Kavel 1072, richtprijs 100 à 200 euro. 

Vendu Cartier zonnebril go with the vlo

Glamour meets gluiperigheid. Niet de bril die Christopher zelf droeg, wel hetzelfde model.

 

Pluis de gehele veilingcatalogus uit op notarishuis.com. Nog een andere tip: op woensdag 17 augustus organiseert Museum Rotterdam in samenwerking met Vendu Notarishuis een taxatiedag. Drie taxateurs taxeren die dag in het museum kosteloos jouw voorwerpen. Zit jij zonder het te weten op een oude Rietveldstoel? Gaat het schilderij dat je erfde van je oma je rijk maken? Op de 17e kom je erachter! Meer info: museumrotterdam.nl. Aanmelden kan via taxatiedag@notarishuis.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑