...

Binnenkijker elements-beach-strandtent-s-gravenzande-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 6 juni, 2017 door Danny Post

2

Elements Beach: good vintage vibes!

Tijdens warme zomerdagen verplaatst mijn huiskamer zich naar strandtent Elements Beach in ‘s-Gravenzande. Daar kun je bakken en braden in relaxte nostalgische sferen.

Met verbijstering las ik het nieuws over de uit de hand gelopen beachparty in Bloemendaal aan Zee. Wat een pauperzooitje is het daar toch geworden. Eens was het er superleuk, maar dat is lááááng geleden. De Noord-Hollandse badplaats is volledig gekaapt door fout partyvolk. De laatste keer dat ik het for old times sake nog eens probeerde, lagen er overal op het strand doorgesnoven types te schuimbekken en werd de beukende muziek verdrongen door het geluid van gillende ambulancesirenes. De hel op aarde. Mij zullen ze er nooit meer terugzien.
Waar ik mijn tenen wél regelmatig in het zand begraaf, is bij Elements Beach in ‘s-Gravenzande. Deze strandtent heeft voor mij alles: hip maar niet té, goed volk en de inrichting is een mengelmoes van oosters en vintage. Balinese parasols, zonnebedden en deuren werden op een gezellig rommelige wijze gecombineerd met stoelen, banken en tafels uit vervlogen jaren. Als je houdt van een loom en nostalgisch sfeertje, dan is Elements Beach een superstek.

elements-beach-strandtent-balinees-go-with-the-vlo-2

Tel Balinese en vintage meubels bij elkaar op en je krijgt Elements Beach.

elements-beach-vintage-meubels-go-with-the-vlo

Het ouderwetse bloemetjesbehang kocht eigenaresse Jennifer bij Priem in Gent.

elements-beach-bali-vintage-go-with-the-vlo

Laat de strandtenten van het nabijgelegen Hoek van Holland achter je en betreed een betere wereld.

elements-beach-vintage-radio-go-with-the-vlo-2

“Beste luisteraars, hier is dé zomerhit van 1960: Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini.”

elements-beach-hoelahoep-go-with-the-vlo

Doe de fitnesshoelahoep!

elements-beach-terras-s-gravenzande-go-with-the-vlo

Zodra je eenmaal ergens bent neergeploft, wil je niet meer opstaan.

De eigenaren van Elements Beach zijn Jennifer Grentz en haar vriend Marc Berkhout. Zij namen de strandtent, die zich op een steenworp afstand van Hoek van Holland bevindt, over in 2013. Hoe kwamen ze op het idee om oosters en vintage met elkaar te mixen? “Wat je om je heen ziet, is eigenlijk puur mijn persoonlijke smaak,” lacht Jennifer. “Waarbij ik rekening heb gehouden met het feit dat we op het strand zitten. Ik wilde een soort thuis-op-vakantie-gevoel creëren.”
De herkomst van de Balinese meubels, parasols en accessoires is helder, maar de vintage meubels komen overal vandaan. “Het zijn erfstukken van mijn opa`s en oma`s en vondsten uit kringlopen en vintagewinkels zoals Ztijl in Berkel en Rodenrijs. Het bloemetjesbehang bij de wc’s komt uit de winkel Priem in Gent, die ken je vast wel?” En of ik die ken! Dit Belgische behangwalhalla wordt gerund door de stokoude gezusters Priem en zij verkopen zo’n twaalfduizend soorten behang, waarvan vele nog uit de vorige eeuw stammen. De zussen hebben zelfs origineel DDR-behang op voorraad. Jennifer: “De oudjes helpen je nog zelf. Ze weten precies waar tussen al die honderden dozen welk behangetje staat.”

Kip die geen kip is
Het interieur van Elements Beach wekt good vibes op, maar de menukaart ook. Het rundvlees van de hamburgers koopt Jennifer in bij Hoeve Biesland in Delfgauw. Het overige vlees is van de De Groene Weg uit Rotterdam. “Vlees en zuivel zijn honderd procent biologisch.” De groenten komen van de biologische teler Be-Leaf in ‘s-Gravenzande. De nadruk ligt op vegetarische en veganistische gerechten. Jennifer is zelf vegetariër en wil haar persoonlijke idealisme graag uitdragen via haar werk. “Ze noemen mij soms ‘de idealist’, maar ik vind het gewoon erg belangrijk om met Elements Beach bij te dragen aan een stukje bewustwording. Ik zou mijn werk ook niet leuk vinden als alles alleen maar om het geld zou draaien.”
Jennifer vindt het een kick om mensen op een speelse manier te laten kennismaken met vleesvervangers. De Oosterse ‘kip’ van De Vegetarische Slager uit Den Haag bijvoorbeeld is bijna niet meer van echte kip te onderscheiden. “Lekker eten zonder dat je doorhebt dat je helemaal geen dierlijke ingrediënten op je bord hebt liggen: het is zogezegd onze missie om daar heel veel mensen mee te verrassen. Onze chef Nils weet dat gelukkig te realiseren.”

elements-beach-gin-veganisme-go-with-the-vlo

Niet alles is wat het lijkt. De drank is echt, maar deze ‘kip’ heeft nooit getokt.

elements-beach-balinees-bed-go-with-the-vlo

Bali is dichterbij dan je zou verwachten.

elements-beach-retro-huiskamer-makreel-go-with-the-vlo-2

Vintage zithoekje. Heel behaaglijk tijdens koudere dagen.

elements-beach-s-gravenzande-bar-go-with-the-vlo

Carnivoren kunnen gerust zijn. Op de menukaart staat ook sappig (biologisch) vlees.

elements-beach-strandtent-go-with-the-vlo

Voor huishond Anton is het (strand)leven goed.

elements-beach-interieur-go-with-the-vlo

In deze huiskamer hoor je de zee continu ruisen.

Jennifer wil nog wel benadrukken dat de vega lifestyle je niet wordt opgedrongen of zo. Er is gewoon vlees, er is gewoon vis, aan jou de keuze. Niets moet, alles mag. Mijn man Evren en ik doen een beetje van beide. Evren is veganist en bestelt bij zijn wijn vaak de falafelballetjes terwijl ik kies voor de ouderwetse bitterballen. En van de Oosterse ‘kip’ smullen we samen. Elements Beach is echt onze huiskamer aan de Noordzee geworden. Een dagje sudderen op de Balinese bedden is het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis. De ontspannen muziek en de feestjes die er af en toe worden georganiseerd, versterken dat alleen nog maar.
Schrik niet wanneer je uit zee komt en ineens een gigantische haarbal op je bed vindt. Dat is Anton. “Anton is onze huishond,” zegt Jennifer. “Een superlieve, aanhankelijke Leonberger van vier jaar oud. Hij sjokt de hele dag gemoedelijk rond, op zoek naar gezellige gasten om mee te spelen en hij houdt de boel een beetje in de gaten.” Aan dat laatste heeft Anton weinig werk. Hier geen witte cokeneuzen en grote pupillen. Elements Beach is nog écht relaxed.

Elements Beach
Slag Vlugtenburg 5
2691 KT ‘s-Gravenzande
Tel. 0174-237249
elementsbeach.nl

 

elements-beach-optreden-s-gravenzande-go-with-the-vlo

Anton hoeft niet in te grijpen. Op dit strand chillt alleen goed volk.

elements-beach-s-gravenzande-go-with-the-vlo

De good vibes voel je aan alle kanten.

elements-beach-huwelijk-strand-go-with-the-vlo

Romantisch aangelegd? Het is mogelijk om hier je trouwfeest te houden.

elements-beach-zonsondergang-strand-go-with-the-vlo

Zwoele zomeravonden waarvan je zou willen dat ze nooit eindigen.

elements-beach-avond-strand-go-with-the-vlo

Kun je begrijpen dat ik vaak tot laat blijf plakken?

elements-beach-strandclub-hond-anton-go-with-the-vlo

“Woof, see you at Elements Beach!”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Elements Beach: good vintage vibes!

  1. Ramona says:

    Wat een super toffe review over Elements én helemaal waar!! Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑