...

Lelijk ding Eurovisie flaters go with the vlo

Gepubliceerd op 10 mei, 2016 door Danny Post

0

Eurovisie Wansmaakfestival: de ergste acts

Hopelijk doet Douwe Bob het tijdens het Eurovisie Songfestival beter dan Trijntje vorig jaar. Ons lieve boemeltje vloog hard uit de rails: flutlied, flutact en flutkleding. Haar stylist had het zicht van Stevie Wonder toen hij haar de zwarte drumstick-look aanpraatte. Het gebeurt wel vaker dat landen lelijk onderuit gaan. De gênantste en stomste acts. Even lachen!

Openingsfoto: Wikipedia/Indrek Galetin

Scooch – Flying the Flag (Groot-Brittannië, 2007)
Als je nog geen last had van vliegangst, dan kreeg je het wel bij het zien van de Britse groep Scooch. Niemand wil ooit zo’n gruwelijke flightcrew aan boord tegenkomen. We wish you a very pleasurable journey kraaide het stel terwijl kijkers zoutzuur in hun oren goten. Even later hoorden we het geluid van een keiharde crash. Scooch werd 22e (van de 24). Helaas overleefden ze.

 

Pan – Bana Bana (Turkije, 1989)
Voor mij, voor mij luidt de titel en aan de totale hysterie van de bandleden te oordelen, sloeg dat op hun onbedwingbare honger naar XTC en coke. De dirigent die Turkije meestuurde, feestte op de achtergrond wild mee. Hij was door het dolle dat hun vaste dealer een speciale Eurovisie Songfestival-korting gaf. Voor mij die pillen en witte pretsneeuw, voor mij, voor mij!

 

Barbara – Iemand als jij (België, 1993)
“Barbara heeft les op de modeacademie, alleen kun je zien dat ze die nog niet heeft afgemaakt. Want de jurk die ze aanheeft, zal menigeen in tranen doen uitbarsten.” Met die woorden werd de natte winden-ballad van Barbara ingeleid. Het warme gevoel dat de mislukte fashionista bezong, vond massaal weerklank bij de kijkers thuis. Iedereen deed het in zijn broek van de lach.

 

Guildo Horn & Die Orthopädischen Strümpfe – Guildo hat euch lieb! (Duitsland, 1998)
In zijn lied beloofde Guildo dat hij onmiddellijk naar het huis van zijn liefje zou komen zodra ze zich verdrietig voelde. Een belofte? Noem het gerust een dreigement, oordeelden de meeste vrouwen. Ze prijsden zich gelukkig dat ze de schmutzige Duitser niet konden ruiken. Zo te zien groeide het eekhoorntjesbrood langs zijn dijen. Had hij maar eens een lange douche lieb.

 

Buranovskiye Babushki – Party For Everybody (Rusland, 2012)
Stuur een stel gesjeesde omaatjes, dachten de Russen in 2012. Die zijn zo blij dat ze een keer buiten de deur komen dat ze minder noten op hun zang hebben dan jonge diva’s. Geef ze een Tena Lady en ze zijn er klaar voor. Waarom de dames tijdens het ‘zingen’ aan het bakken sloegen, werd nooit duidelijk. Leefden ze immers zelf niet al jaren op sondevoeding?

 

Dustin the Turkey – Irelande Douze Pointe (Ierland, 2008)
Tot 2008 waren bij het Eurovisie Songfestival al vaak domme kippen en opgeblazen haantjes op het podium verschenen, maar nooit een rappende kalkoen. Irelande Douze Pointe schreeuwde Dustin zelfverzekerd. Godzijdank kwam hij de halve finale niet voorbij. Na afloop gingen er stemmen op om kerst voor een keer te vervroegen en nu al te vieren. Slachten dat misbaksel!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑