...

Tip! Eurovision Song Contest bordspel go with the vlo 2

Gepubliceerd op 7 mei, 2018 door Danny Post

0

Eurovision Song Contest-bordspel: twelve points!

Deze hele week heerst de Eurovisie-manie. Tussen de uitzendingen in de foute stemming blijven? Koop het Eurovision Song Contest-bordspel. Meligheid gegarandeerd.

Appje van mijn vriendin Mandy: “Gaan we met elkaar het Songfestival kijken?” Een totaal overbodige vraag, want ze weet het antwoord allang: hell yeah! Zo lang als ik me kan herinneren is het in onze vriendenclubje vaste prik om het muzikale kitschfestijn in groepsverband te jureren. Onder het genot van vette caloriebommetjes en veel drank spuien we ons ongezouten commentaar. Welk land levert de diva met de dikste pancake en de meest trashy weave? (de Slavische zangeressen scoren steevast hoog) Welke act heeft het hoogste Bassie en Adriaan-gehalte? Wie is de zanger met het lekkerste kontje? En oh ja, wie heeft het beste liedje?
Ik ben geen Eurovisie-addict zoals sommigen, maar ik beken eerlijk dat ik het geweldig vind om me een weekje in die manie onder te dompelen. En die spaarzame keren dat we eindelijk weer eens kans leken te maken op de overwinning (Edsilia Rombley in 1998 en The Common Linnets in 2014) bespeurde ik toch een kleine versnelling van de hartslag bij mezelf. Eenmaal heb ik het Eurovisie Songfestival echt bijgewoond: in 2005 in Kiev in Oekraïne. Voor het tijdschrift Starstyle maakte ik er een reportage over. Het werd een week vol hysterische avonturen.

ABBA Eurovisie Songfestival 1974 go with the vlo

ABBA zegevierde in 1974 met Waterloo. De polyesterkoninginnen bleven ver bij open vuur vandaan.

Eurovision Song Contest bordspel go with the vlo

Eindelijk kun je zelf ons land vertegenwoordigen. Word je de nieuwe Teach-In of faal je als Sieneke?

Eurovisie Songfestival Celine Dion 1988 go with the vlo 2

Vettig permanent waarin je een kroket kon frituren en caravanvitrage als rokje: winnares Céline Dion in 1988.

Waylon Eurovisie Songfestival 2018 go with the vlo

Zal Waylon hoge ogen gooien met zijn Bon Jovi-eske nummer Outlaw In ‘Em?

Leuk voor alle fans is het Eurovision Song Contest-bordspel. Ben je een lopende Eurovisie-encyclopedie? Weet je bij wijze van spreken welke blinde kapper verantwoordelijk was voor het desastreuze kapsel van winnares Céline Dion in 1988? (ik gok Stevie Wonder) Tijdens dit spel kun je eindelijk goeie sier maken met je kennis. Door vragen over de muzikale wedstrijd juist te beantwoorden, verzamel je kaarten waarmee je je eigen optreden samenstelt. Verzamel kaarten in de categorieën kleding, nummer, podium en instrumenten en zorg dat deze perfect op elkaar afgestemd zijn als je het podium bestijgt. Wie de felbegeerde twaalf punten binnensleept, wint.
Het spel is geknipt om de dode dagen tussen de halve finales (dinsdag en donderdag) en finale (zaterdag) mee op te vullen. Al ligt fanatisme op de loer heb ik gemerkt tijdens het spelen. Niemand wil de Sieneke van de tafel worden. Eén draaiorgelkneus was meer dan genoeg.

Het officiële Eurovision Song Contest bordspel kost € 24,99
 en wordt uitgegeven door Just Games in samenwerking met de EBU (European Broadcasting Union). Meer info: justgames.nl en eurovision.net. Haast? Het spel is snel te bestellen via bol.com en kost daar slechts € 19,99.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑