...

Vlooienmarkt Bakkeveen

Datum: 5 oktober 2019

Tijd: van 07:00 tot 13:00

Adres: Mjûmsterwei 16

Plaats: Bakkeveen

Website: http://www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten/

De vlooienmarkten in Bakkeveen (van april t/m november) zijn niet meer weg te denken in het marktaanbod in Noord-Nederland. Het is een van de grootste openluchtmarkten met gemiddeld meer dan 500 standhouders (soms loopt dit aantal op tot 800) en duizenden bezoekers per markt. De markt staat bekend om haar gezelligheid en omvang.

De markt is compact wat betreft loopafstanden; de standhouders staan op vele afzonderlijke terreintjes en langs laantjes opgesteld. Het publiek schuifelt er tussendoor en maakt haar keuzes. Het aanbod van 2e hands goederen is heel breed: gereedschap, speelgoed, kleding, curiosa, antiek, decoratiemateriaal, meubilair, etc. Kortom: alles wat niet meer nodig is of van de zolder komt ,wordt aangeboden en vindt vaak een nieuwe eigenaar.

De standhouders komen uit de noordelijke helft van Nederland, en steeds vaker ook van over de grens uit Duitsland en België. Iedereen weet Bakkeveen als centrum van Noord-Nederland te vinden: de plaats van de provinciegrenzen van Friesland, Groningen en Drenthe samen komen. Bakkeveen ligt aan de Friese kant en vlakbij de A7. De markt wordt aan de rand van de bebouwde kom gehouden tegen een natuur- en recreatiegebied aan. Dit draagt bij tot de gezellige en ontspannen sfeer. ‘s Ochtends vroeg komen de eerste standhouders en bezoekers tegelijkertijd met het wakker worden van de vogels. Door de vele bomen is er vaak een schaduwplekje te vinden op de warme, zonnige dagen.

Alle 1e zaterdagen van de maand april t/m november 2016 plus enkele extra data in mei, juni, juli en augustus.


Omhoog ↑