...

Vlo nieuws Grease fans gezocht Algemeen Dagblad go with the vlo

Gepubliceerd op 30 mei, 2018 door Danny Post

0

Gigantische Grease-fan? Meld je nú aan!

Dit jaar is het exact veertig jaar geleden dat de film Grease uitkwam. Het Algemeen Dagblad zoekt superfans voor een grote reportage in haar magazine. Heb jij een goed verhaal? 

Foto’s: Paramount Pictures

Misschien moet ik mijzelf maar aanmelden voor de reportage in het magazine van het AD. Zoals je ooit in Juicy! Alle geheimen van Grease onthuld kon lezen, werd ik gék toen ik Grease in 1978 voor het eerst zag in de Rotterdamse Cinerama-bioscoop. Ik was pas zes, maar de film maakte zo’n indruk, dat ik tijdens het slotnummer We Go Together mee begon te dansen in de zaal.
Het Algemeen Dagblad is op zoek naar precies zulke grappige, ontroerende en mooie verhalen. Hoe oud was je toen de filmmusical Grease uitkwam? Lag je in je tienerkamer ook te zwijmelen bij de dubbel-lp met daarop alle liedjes? Hing er een poster van John Travolta boven je bed?
Of hield je jouw gevoelens voor Olivia Newton-John verborgen, bang dat je vrienden je anders zouden uitmaken voor softie? Heb je jezelf bij de kapper gemeld voor een permanent, met een foto van Sandy in je hand? Of hulde je je erna in net zo’n leren jack als Danny?

Grease film Olivia Newton-John John Travolta go with the vlo

Met mijn ouders in 1978 naar Grease. Het is een van mijn vroegste jeugdherinneringen.

Grease veertig jaar jubileum 1978 go with the vlo

Erna begon ik alles te sparen van mijn helden Olivia Newton-John (Sandy) en John Travolta (Danny).

Grease film jubileum veertig jaar go with the vlo 2

De scène met de sigaret kan ik ondertussen dromen. “Sandy??????”

Grease We Go Together film 1978 go with the vlo

Bij het zien van We Go Together móest ik als zesjarig mannetje meedansen.

Of was Grease meer dan een bevlieging en werden de belevenissen van Danny en Sandy een belangrijk deel van je leven? Sloeg je fanatiek aan het verzamelen en heb je inmiddels een megacollectie Grease-memorabilia opgebouwd? Zag je de film al meer dan duizend keer en krijg je er nog altijd geen genoeg van? Het mag van alles zijn. Doe mee, Grease is still the word!

Zet je herinneringen in maximaal 150 woorden op papier en stuur ze vóór zaterdag 2 juni naar magazine@persgroep.nl, onder vermelding van je telefoonnummer en met als onderwerp: Grease!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑