...

Gespot flipperkast-jouw-marktkraam-rotterdam-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 22 januari, 2018 door Danny Post

0

Flipperdeflip, wat een lekker ding!

Een sexy stukje Amerikaanse historie bij Jouw Marktkraam in Rotterdam. Te koop is een speelveld van een flipperkast uit 1956. De pin-ups moedigen je aan om een bod te doen. 

“Dit spel is uitsluitend bedoeld voor amusement! Dus geen prijzen of premies in welke vorm dan ook!” schreeuwt een paniekerig briefje dat iemand lang geleden op dit speelveld plakte. Gevolgd door het strenge: “Alleen toegestaan voor personen boven 18 jaar.” Deze vrijpostige pin-upmeisjes maakten in de fifties een hoop los in het toen nog zeer puriteinse Nederland.
61 jaar later hebben ze niets aan sex-appeal ingeboet. Mijn kwijlklieren gingen in overdrive toen ik ze in een van de kraampjes bij Jouw Marktkraam zag. Het viel de verkoper op, want hij stond meteen naast me. “Mooi hè?” hoorde ik hem zeggen. “Dit speelveld komt uit een grotere partij. De meeste exemplaren waren er slecht aan toe, maar we konden er gelukkig enkele redden.”

bally-flipperkast-1957-jouw-marktkraam-rotterdam-go-with-the-vlo

He, ho, bi, iedereen wordt verliefd op deze Bally-babes.

bally-flipperkast-1957-jouw-marktkraam-go-with-the-vlo

Dat briefje is op zich al briljant.

bally-flipperkast-1957-pinup-jouw-marktkraam-go-with-the-vlo

“Laat die ‘kogels’ maar komen, wij zijn niet voor één gat te vangen!”

flipperkast-bally-key-west-nostalgie-go-with-the-vlo-2

Zo ziet een complete Key West eruit. Wat zou er met de andere onderdelen gebeurd zijn?

Het speelveld was ooit het knipperende middelpunt van een Bally-flipperkast. Deze bekende Amerikaanse fabrikant maakte van 1932 tot 1995 talloze iconische flipperkasten en gokkasten. Dit model heette Key West en dateert uit 1956. De rest van de flipperkast verdween in de mist der tijd, maar de pin-upmeisjes overleefden. Op de site van de flipperkastverzamelaar en
-reparateur Old Binger kun je zien hoe Key West er in haar geheel uitzag.
Het is mogelijk om er een restauratieproject van te maken en het web af te speuren naar de ontbrekende onderdelen, zodat je er weer mee kunt flipperen (de originele ‘kogels’ zitten er in ieder geval al bij). Zelf zou ik deze stoeipoezenclub gewoon op een centrale plaats in huis parkeren als designobject. De prijs? “Ik vraag er in principe 65 euro voor,” aldus de verkoper. “Maar ik kan eventueel nog een beetje zakken.” Flippin’ fabulous!

Jouw Marktkraam Rotterdam-Noord
Zaagmolenkade 117
3035 KD Rotterdam
jouwmarktkraamrotterdamnoord.nl

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑