...

Tip! Hattem vlooienmarkt Gispen go with the vlo

Gepubliceerd op 22 augustus, 2016 door Danny Post

1

Ga naar Hattem! Ga naar Hattem! Ga naar Hattem!

De zomer loopt op zijn einde en dat betekent maar één ding: de mega rommelmarkt in het pittoreske hart van Hattem! Op zaterdag 27 augustus is het weer zover!!!

Ja, zoveel uitroeptekens zijn nodig als het om de rommelmarkt van Hattem gaat. Toen ik de markt vorig jaar voor het eerst aandeed (waar was ik al die tijd geweest?), snapte ik na vijf minuten al waarom hij door trouwe bezoekers legendarisch wordt genoemd. Kramen zo ver je kijken kunt (meer dan driehonderd in totaal), superlage prijzen en een zeer gevarieerd aanbod. Ik ben nog steeds ontzettend in mijn nopjes met al mijn aankopen van die dag. Het Britse bordspel Totopoly, het antieke scheerkistje én de Gispen stoel. Ik kaapte hem vlak voor de neus van een oudere man weg, die daar waarschijnlijk nog steeds nachtmerries van heeft. Met een prijs van 7,50 euro (dit verdient weer een uitroepteken!) was de stoel een ongekend koopje.

Hattem vlooienmarkt Gispen stoel go with the vlo

Sorry meneer. Ik heb de Gispen stoel opnieuw laten stofferen en hij pronkt nu in mijn huis.

Hattem rommelmarkt plein go with the vlo 3

De schilderachtige straten en pleinen maken deze markt des te gezelliger.

Hattem rommelmarkt boeken go with the vlo

Boekendieven hoeven hun geluk hier niet te beproeven. De verkopers grijpen ze direct in de kraag.

Hattem rommelmarkt kleding go with the vlo

Als de zon schijnt, staat het passen van een winterjas gelijk aan een saunabezoekje.

Hattem rommelmarkt antiek go with the vlo

Tussen antiek en kitsch.

Hattem rommelmarkt druk

Overal om je heen cirkelen de aasgieren. Aarzel dus niet te lang wanneer je iets mooi vindt.

Je Hattem erbij moeten zijn heette mijn reportage en om die grap kon een aantal lezers niet lachen. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om ze niet vooraf even te waarschuwen dat deze rommelmarkt eraan kwam? Omdat ik niet wil dat mijn Gispen stoel door een woedende meute om mijn nek wordt gevouwen, tip ik jullie ditmaal ruim op tijd. Zo kan niemand me ooit nog verwijten dat ik deze topmarkt voor mezelf wilde houden. Jullie hebben sowieso geluk, want ik vertrek aanstaande zaterdag toevallig naar Sicilië voor een welverdiende vakantie en zal dus zelf (helaas) niet van de partij zijn. De Gispen stoelen die mogelijk langs de straten opduiken, zijn állemaal voor jullie. Elkaar geen blauw oog slaan bij de kramen hè?

De rommelmarkt in Hattem vindt plaats op zaterdag 27 augustus en beslaat de hele binnenstad. De markt duurt van 06.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: de-marktmeester.nl.

 

Hattem vlooienmarkt religie go with the vlo

Jezus-promotieteam. Je hebt geen landkaart nodig om te weten dat je op de Veluwe bent.

Hattem rommelmarkt huizen go with the vlo 2

Ik baal best dat ik er zelf niet bij kan zijn. Volgend jaar ga ik zeker weer.

Hattem kinderkleedjesmarkt strips go with the vlo

De aparte kinderkleedjesmarkt op de Noordwal en Schipperswal is te herkennen aan de felle kleuren.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑