...

Vlo lit Liebe møbel haben

Gepubliceerd op 3 februari, 2015 door Danny Post

0

Geh mit dem floh

Berlijn is the mothership van alles tweedehands. Maar waar te beginnen? Laat je helpen door de schitterende gids Berlijn in stijl. De pagina’s barsten van de gouden shoptips.

Het gebeurt op de redactie van Vlo niet vaak dat we jubelen over een reisgids, maar in het geval van Berlijn in stijl kunnen we er niet mee ophouden. De gids die werd gemaakt door de Berlijnse natives Ellen Teschendorf en Petra Albert is een visueel cadeautje. Wat ziet hij er mooi uit!

Berlijn in Stijl en meubels

Zelfs een naai-atelier als Kinkibox ziet er in deze gids vet retro uit.

Haben, haben, haben!
Officieel richt de gids zich op liefhebbers van oud én nieuw, en worden er ook restaurants in besproken, maar het aandeel vintage winkels is aanzienlijk. In een stad die beroemd is om zijn bruisende tweedehands scene viel dat ook te verwachten. Op de meer dan 265 pagina’s trekt het ene na het andere topadres aan je voorbij. Of je nu op zoek bent naar een West-Germany vaas in zijn natuurlijke habitat of een aangenaam schmützige rommelmarkt, deze stijlgids wijst je moeiteloos de weg en inspireert je bovendien. De meubels en spullen van Boucherie & SöhneTreibgutVintage Galore en Liebe Møbel Haben staan vanaf nu hoog op ons verlanglijstje.

Vintage winkel Berlijn

Lui? Boucherie & Söhne levert interieurconcepten op bestelling.

Berlijn in Stijl caravan en pension

De romantiek van Pension Funk of gaan we indoor-kamperen bij Hüttenpalast?

Restaurant Berlijn

De meisjes in dit restaurant kunnen het verleden niet loslaten.

Zelfs de restaurants lijken uitgezocht op hun hoge nostalgiegehalte. Goede voorbeelden zijn het bonte winkelcafé Sorgenfrei, het coole Ø Berlin en het knusse Mädchen ohne Abitur, waar de gerechten zich laten lezen als een filmcatalogus uit de fifties en aansprekende namen hebben als ‘De tijger van Eschnapur’ of ‘…en ’s avonds in de Scala’. En zin om in het verleden je ogen te sluiten? Dan stellen Ellen en Petra een overnachting in Pension Funk voor. Het voormalige huis van Asta Nielsen, de Deense diva van de stomme film, verkeert nog geheel in jaren twintig sferen. Al is een verblijf in de absurde campingwereld van Hüttenpalast volgens de meiden misschien nog wel het meest bijzonder. Je kunt er slapen in oude caravans.

Dagboek met plaatjes
En zo kunnen we nog wel even enthousiast doorratelen. Maar daarmee zouden we veel teveel weggeven. En het is juist zo tof om de anekdotes bij alle hotspots te lezen. Zeker omdat Ellen en Petra ook andere Berlijners aan het woord laten over hun favoriete plekken en wat de stad voor hen betekent. Dat maakt de gids tot een zeer bijzonder en persoonlijk tijdsdocument.

Boucherie_038

In Berlijn struikel je op elke straathoek over de vintage.

Berlijn vintage gids

Neem een coffee to go. De shoppingtijd in Berlijn is errug kostbaar.

Berlijn in Stijl om te zoenen

Deze stijlgids is om te (tong)zoenen.

Ellen: “Dit boek beoogt geen klassieke reisgids over Berlijn te zijn zoals er al zovele zijn. Wij willen je juist die plekken en kleine bijzondere adressen laten zien waardoor Berlijn zo anders is en in het dagelijkse leven zo aangenaam. (…) We hopen je een kant van Berlijn te laten zien die je anders nooit zou hebben ontdekt. En we wensen je een heerlijke tijd in onze geweldige stad.” We boeken nú onze volgende trip.

Berlijn in stijl, de beste adressen en tips van insiders
Ellen Teschendorf en Petra Albert
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021558356
Prijs: € 19,99

 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑