...

MCB Kringloopwinkel Rotterdam banner

Gepubliceerd op 20 januari, 2014 door Marie-Cecile Beniers

Gevaarlijk dichtbij

Kringloopwinkel Rotterdam in Blijdorp is gevaarlijk. In ieder geval voor mij, aangezien deze zaak bij mij op de hoek is en ik er naar toe kan kruipen. Ruim een jaar lang teast de eigenaar me door zijn zaak niet officieel te openen. Regelmatig sta ik voor een gesloten deur, terwijl de vintagespullen door het raam naar me lonken: een oranje retro-tv, West-Germany vazen, sixties kastjes, kapstokken.

In het betreffende pand in mijn Rotterdamse buurtje Blijdorp huisde vroeger een autodealer en het is groot, heel groot. Maar nu dus vooral: gesloten. En als de deuren even open zijn omdat de eigenaar er wat aan het rommelen is, wandel ik er gelukzalig rond. Wat staat er veel en wat zijn veel spullen gaaf! Alles nog wel ongeprijsd, want officieel is de zaak nog niet open.

Kringloopwinkel Rotterdam overzicht 2

Welkom binnen, struikel niet over de te gekke rommel.

Gelukkig is de eigenaar allervriendelijkst en mag ik regelmatig iets gratis meenemen. Als een soort pleister op de wond. Want over de opening doet hij vaag. Die wordt telkens naar voren geschoven: ‘in november’, ‘na de zomer.’ Totdat er eind 2013 een flyer in de brievenbus valt. De feestelijke opening is op Tweede Kerstdag en vanaf dan is de zaak echt geopend. Yes, eindelijk!

Kringloopwinkel Rotterdam ingang

Zelfs Romeinse vintage is voorhanden.

Kringloopwinkel Rotterdam ruiterbord

Anky en andere paardenmeisjes mogen een blokje om galopperen.

Kringloopwinkel Blijdorp Jezusbeeld

En ook Hij ziet dat je hier verdomd coole brandkasten kunt kopen.

Verlossende woord
Blijkbaar wachten meer mensen op deze ‘verlossing’, want de opening is drukbezocht en sindsdien is er altijd wel een klant of drie in de zaak. De eigenaar lijkt zelf nog het meest verbaasd door het succes. “Ik had dit nooit verwacht joh”, grijnst hij. “Het is niet normaal.” Ik snap het wel. Niet alleen is hij middenin een buurt gaan zitten waar vele tweeverdieners wonen, zijn aanbod is ongekend veelzijdig. Doordat hij regelmatig grote huisontruimingen doet, harkt hij op deze manier de meest uiteenlopende spullen, uit de meest uiteenlopende tijden bij elkaar. Piano’s, kapstokken, servies en héél veel meubels.

Kringloop Rotterdam

Iemand nog interesse in een ultra avantgardistische tepelkapstok?

Kringloopwinkel Rotterdam overzicht

Voller dan een gemiddelde parkeergarage op zaterdagmiddag.

Kringloopwinkel Rotterdam lamp en bontjasje

Op deze 1000 vierkante meter is er fur ieder wat wils.

De huisontruimingen zijn ook te merken aan de hoeveelheid oude foto-albums, de pannen en de kleding waarin door het verzorgingstehuis de namen van de inmiddels overleden vorige eigenaar is genaaid. Laat je hierdoor alsjeblieft niet deprimeren, want tussen die gebloemde incontinentiejurkjes hangen ook een hoop gave bontjasjes en colberts. Op de 1000 vierkante meter vind je altijd wel iets dat de moeite waard is. En over afdingen doet de aardige eigenaar ook meestal niet al te moeilijk.

Never can say goodbye
Als ‘ie tenminste afscheid kan nemen van sommige spullen. Want dat blijkt nog wel eens een dingetje. Zo is een deel van de winkel nog altijd afgezet en niet toegankelijk voor klanten. Hier staan de spullen die ‘nog moeten worden uitgezocht’. Op smeekbedes van trouwe klanten om de boel toch eens helemaal open te gooien, geeft hij geen gehoor.

Kringloopwinkel Rotterdam verboden toegang

West-Germany vazen of klimmen we over de Berlijnse Muur naar de dichte schatkamer?

Kringloopwinkel Rotterdam rokmeter

Handig zo’n rokmeter, je zult er maar net ééntje nodig hebben.

Kringloopwinkel Rotterdam Breien

Oldskool breien met Patty Brard en je krijgt haar Ibiza-laarsjes erbij.

Volgens een vrouw die de eigenaar goed kent, heeft meneer nogal last van ‘verkoopangst’. “Hij is als de dood dat hij iets verkoopt dat later vele tienduizenden euro’s waard blijkt te zijn”, lacht ze. “Daarom duurde het ook zo lang voordat deze kringloop überhaupt openging. Dus je moet hem maar extra lief aankijken.”

Kringloopwinkel Rotterdam Blinde Piet

Lang voor Rihanna en Justin Timberlake was er de babe magnet Blinde Piet.

Kringloop Rotterdam

Wat eten we vanavond? Retro kleuters uit blik!

En dat doe ik. Met succes! Wat ik onder andere mee naar huis sleepte zijn: een porseleinen hertje, een West Germany-vaasje (gratis!), speelgoedblik, een leesplankje met te gekke oude bedrukte retro-letters en oude kerstplaten voor aan de muur. Maar mijn persoonlijke favoriet blijft het autootje dat nog in de oude draaimolen van het Rotterdamse pretpark Plaswijkpark heeft gestaan. Als ik daar toch de ruimte voor had… Zoals ik al zei: een gevaarlijke winkel.

Kringloopwinkel Rotterdam
Gordelweg 243
3039 GD Rotterdam (Blijdorp)
Tel. 010-7850926
kringloopwinkelrotterdam.nl

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Gevaarlijk dichtbij Marie-Cecile Beniers
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3.8


Tags: , , , , , ,


Over de auteurOmhoog ↑