...

Gespot vintage-kaptafels-kringloop-het-goed-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 12 april, 2017 door Danny Post

1

Goed gekapt aan je eigen vintage kaptafel

De kaptafel beleeft een ware revival. Bij de kringloop vind je regelmatig de mooiste vintage exemplaren. Ik zocht er drie voor je uit. Ze zijn nog spotgoedkoop ook. 

Mijn moeder had vroeger een grote kaptafel in de slaapkamer. Ze was roomwit en werd gesierd door een ronde spiegel, waarvan je de zijkanten naar binnen kon klappen. Zo kon mijn mama eenvoudig checken hoe haar lokken er aan de zijkanten en achterzijde bij stonden. Inderdaad, stónden, want in de jaren zeventig en tachtig hield ze van groot haar. Iedere ochtend pakte diva Post haar toupeerkam en ging ze fanatiek aan de slag. Hoe hoger het haar, hoe dichter bij God.
Helaas begon de kaptafel een jaar of vijfentwintig geleden uit beeld te raken. De badkamer nam geleidelijk de rol van privé-schoonheidssalon over. Wassen, smeren, make-uppen en kappen werkten de meeste mensen liever daar achter elkaar af. Lekker snel en makkelijk.

kaptafel-vrouw-vintage-sixties-go-with-the-vlo

“Later als ik groot ben, wil ik ook zo’n coole kaptafel.”

far-from-heaven-kaptafel-fifties-go-with-the-vlo

Far from Heaven met Julianne Moore. Elke scène is een schilderijtje.

kaptafels-vintage-sixties-go-with-the-vlo

Uitbundig? Minimalistisch? Kies een exemplaar dat bij je persoonlijkheid past.

kaptafel-art-deco-vintage-go-with-the-vlo

Bijna een kamertje op zich. Actrice Claudette Colbert had er haar neus niet voor opgehaald.

De kaptafel maakt echter sinds enige jaren een comeback. Pin-upmeisjes waren de eersten die ze herontdekten. Ze kopen bij voorkeur de exemplaren uit de jaren vijftig en zestig, die zijn uitgevoerd in zoete of vrolijke kleurtjes. Zulke kaptafels maken hun nostalgische boudoirs af. Dita Von Teese, de koningin van de burlesque, ging voor haar kaptafel nog verder terug in de tijd. Ze kocht een verbluffend mooie versie uit de jaren veertig, die feitelijk één grote spiegel is. De diva pronkte er in 2011 trots mee in een fotoreportage voor het tijdschrift InStyle.

dita-von-teese-kaptafel-go-with-the-vlo

Voor Dita is het perfectioneren van haar make-up een makkie geworden. Zelfs de lades hebben spiegels.

kaptafel-sixties-go-with-the-vlo

Wees eerlijk: dit is toch veel leuker dan dat jachtige badkamergedoe?

kaptafel-jean-harlow-go-with-the-vlo

Sommige vrouwen aapten Jean Harlow in Dinner at Eight na en trokken hun kaptafel een rok aan.

downton-abbey-lady-mary-kaptafel-go-with-the-vlo

Droom je van een kaptafel zoals die van lady Mary in Downton Abbey? Keus genoeg.

Dankzij kostuumdrama’s als Far from Heaven, Carol en Downton Abbey begint de liefde voor de kaptafel nu ook bij het grote publiek weer op te bloeien. Mensen hebben een hang naar de glamour en elegantie van weleer en met een kaptafel hopen ze die – in ieder geval voor hun slaapkamer – terug te kopen. De zoektocht naar een fraaie vintage kaptafel hoeft niet lang te duren. Op Marktplaats worden ze continu aangeboden en de meeste kringlopen krijgen elke maand wel een paar kaptafels binnen. Alleen al bij Het Goed vond ik er drie deze week.

1. Glamorous als Garbo
Indien filmlegende Greta Garbo nog geleefd had, zou ze meteen naar het Vlaardingse filiaal van Het Goed zijn gerend om deze fabulous kaptafel te kopen. Ze lijkt zo te komen uit Grand Hotel, de klassieker die Garbo in 1932 maakte. De spiegel is enigszins verweerd, maar dat geeft de kaptafel juist extra karakter. Prijs: 42,50 euro. Het Goed Vlaardingen, Heliniumweg 8 in Vlaardingen

het-goed-vlaardingen-kaptafel-greta-garbo-go-with-the-vlo-2

Doe maar duur voor weinig geld. Deze grandioze schoonheid heb je al voor vier tientjes.

 

2. Spiegel je aan kitschkoningin Liz
Heb je meer een kitschkantje zoals Elizabeth Taylor, maar niet heel veel ruimte? Dan is de kaptafel bij Het Goed Enschede een leuke optie. Eerder een veredeld nachtkastje dan een kaptafel is deze topper in de kleinste hoek te parkeren. Nog een gezellig diva-poefje ervoor en klaar is Liz. Prijs: 17,50 euro. Het Goed Enschede, Lonnekerbrugstraat 99 in Enschede

kaptafel-het-goed-enschede-elizabeth-taylor-go-with-the-vlo

Net als Liz de behoefte om een mega ijskristal op je hoofd te boetseren? De spiegel biedt goed zicht.

 

3. Bardot-boudoir
Vier je innerlijke Brigitte Bardot met deze kaptafel uit de vroege jaren zeventig. Je ziet de sexy blondine er gewoon voor zitten, terwijl ze haar warrige kapsel aan alle kanten inspecteert. Al zou BB zo’n grote spiegel vast ook gebruikt hebben voor andere, stoutere activiteiten in de slaapkamer. Prijs: 27,50 euro. Het Goed Schiedam, ‘s-Gravelandseweg 274 in Schiedam

kaptafel-het-goed-schiedam-brigitte-bardot-go-with-the-vlo

Welke vamp slaat haar slag? In dit heldere glas is het prima pruilen.

 

Een overzicht van alle kringloopwinkels van Het Goed vind je op hetgoed.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑