...

Free Vlo Gratis antieke buffetkast weggevertje go with the vlo

Gepubliceerd op 4 februari, 2019 door Danny Post

4

Gratis af te halen: honderd jaar oude buffetkast

Vandaag geen weggevertje van mezelf, maar één van mijn ouders. Zij nemen afscheid van deze antieke buffetkast en zoeken iemand die er goed voor zal zorgen.

Bijna dertig jaar sierde ze de woonkamer van mijn ouders. Ze maakte lief en leef van de Post-dynastie mee. Totdat mijn ouders enige tijd geleden besloten dat ze erop uitgekeken waren. Ze wilden een moderne witte buffetkast. Toen ze me dit meedeelden, was ik als vintagejunkie in shock. Hoe kónden ze? Zo’n mooi ding, ik snapte er niks van. We enkele voerden verhitte discussies, maar hun besluit stond vast. Dat was natuurlijk ook hun goed recht.
De nieuwe kast arriveerde en de oude buffetkast verhuisde naar het souterrain. Daar zou ze wachten op een koper. Alleen kwam die nooit. Mijn vader zette de kast een aantal keer op Marktplaats, maar werd gek van het gezeur. Mensen die er een fooi voor boden of een afspraak maakten en het vervolgens lieten afweten. En de handelaren die hij belde, wilden steeds het onderste uit de kan. Vandaag had hij een ingeving: waarom geef ik de kast niet lekker gratis weg op Go with the Vlo? “Je hebt vele tienduizenden trouwe lezers, die houden van oude spullen. Ik gun de kast liever aan een van hen. Dan weet ik zeker dat ze goed terechtkomt.”

Gratis buffetkast Schiedam antiek go with the vlo

De buffetkast is nog helemaal origineel. Er mankeert niets aan.

Gratis antieke buffetkast Schiedam go with the vlo

End of an era: na jaren trouwe dienst moet ze weg. Zelf heb ik er helaas geen ruimte voor.

Gratis antieke buffetkast weggevertje go with the vlo

Exuses voor de foto’s. De kast staat nu in het souterrain en mijn pa had alleen wat Marktplaats-kiekjes.

De kast bestaat uit drie losse delen: een onderstuk van 1,38 meter breed, 1,05 meter hoog en vijftig centimeter diep, een bovenstuk van 1,29 meter breed, 1,16 meter hoog en 38 centimeter diep plus een sierkuif. “Ze is vermoedelijk Belgisch of Frans en circa honderd jaar oud,” zegt mijn vader. “Ik kocht de kast begin jaren negentig in een Rotterdams antiekcentrum waar allerlei handelaren onder één dak zaten. Het bestaat al heel lang niet meer. Ik betaalde 1.250 gulden.”
Doet het geen pijn dat hij de kast nu gratis weggeeft? “Nee joh, ik vind het juist wel leuk. Ik ben benieuwd wie zich aandient. Ik hoop dat iemand er heel gelukkig mee wordt.”

Interesse? Mail naar info@gowiththevlo.nl en dan kun je de buffetkast gratis bij mijn ouders in Schiedam-Oost ophalen. Je moet de drie losse delen wel zelf uit het souterrain één korte trap op tillen. Mijn vader kan dit vanwege gezondheidsproblemen niet meer.

Update: de kast is opgehaald door een lezeres. Bedankt voor al jullie mailtjes!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteur4 Responses to Gratis af te halen: honderd jaar oude buffetkast

  1. Sandra Smit says:

    Ik zou zó graag voor deze beauty willen zorgen! Pronkstuk in mn kamer!

  2. Willem Kraal says:

    What a beautiful cabinet,i love to have it in my livingroom,please deliver it to my house in Los Angeles,California,USA

  3. Zulke buffetkasten zie ik ook regelmatig online. Het lijkt me een erg mooi stuk voor onze eetkamer. Toch twijfel ik nog, omdat ze zo zwaar zijn en moeilijk te tillen zijn. Wellicht verander ik van gedachte wanneer ik ooit verhuis naar een grotere woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑