...

Kassa! Olivia Newton John veiling Grease jasje broek go with the vlo

Gepubliceerd op 3 november, 2019 door Danny Post

0

Grease-outfit Olivia Newton-John levert vier ton op

Het leren jack en de loeistrakke broek die Olivia Newton-John draagt aan het einde van de hitfilm Grease brachten dit weekend op een veiling van Julien’s Auctions 405.700 dollar op.

Foto’s: Julien’s Auctions

Vooraf verwachtte veilinghuis Julien’s Auctions in Los Angeles dat de twee kledingstukken rond de twee ton zouden opleveren. Het werd meer dan het dubbele: het jasje verwisselde voor 243.200 dollar van eigenaar, de broek voor 162.500 dollar. Maar deze outfit is dan ook iconisch. Iedereen kent het moment dat Olivia Newton-John van de tuttige Sandy verandert in stoere sexpoes Sandy (“Tell me about it, stud.”) en met haar tegenspeler John Travolta de klassieker You’re The One That I Want zingt. Het is een van de hoogtepunten van de film.
Grappig feitje: Olivia moest in de broek genaaid worden. “Het waren de jaren zeventig toen we Grease filmden en die broek stamde uit de jaren vijftig,” aldus Olivia. “Het was echt een ouwetje en de rits was kapot, dus toen besloten ze om me erin te naaien. Je kunt wel raden wat er gebeurde: telkens als ik moest plassen, moesten ze hem losmaken om de boel erna weer dicht te naaien!” De blondine bewaarde het jasje en de broek met de kapotte rits na de opnames veertig jaar in haar kledingkast. Wie ze gekocht heeft, is niet bekendgemaakt.

Olivia Newton-John Grease broek peuk veiling go with the vlo

That’s the jacket I want, dacht een zeer vermogende koper.

Grease veiling Olivia Newton-John leren jasje broek go with the vlo

“Oe oe oe, ik moet plassen John. Tot over vier uur. Het duurt even om mij weer in deze broek te naaien.”

Olivia Newton John veiling kleding Grease go with the vlo

Olivia bewaart warme herinneringen aan de zomer van 1977 toen Grease werd opgenomen.

Grease Pink Ladies Olivia Newton John veiling kleding go with the vlo

Ook haar roze premièrejurk en Pink Ladies-jasje gingen onder de hamer.

Olivia bood niet alleen deze outfit aan tijdens de veiling. In totaal liet ze enkele honderden persoonlijke items veilen. Zo deed ze ook een vroege filmposter van Grease weg die door haarzelf, de rest van de cast en de regisseur en producent gesigneerd werd (opbrengst: 64.000 dollar), haar Pink Ladies-jasje (opbrengst: 50.000 dollar) en de kanten jurk die ze in 1978 droeg naar de première van de film in The Mann’s Chinese Theatre in Los Angeles (opbrengst: 18.750 dollar). Plus nog een heleboel souvenirs van andere momenten uit haar lange carrière. De totale opbrengst bedraagt 2,4 miljoen dollar.
De aanleiding voor deze veiling is niet zo leuk. De 71-jarige actrice kreeg eerder dit jaar voor de derde keer te horen dat ze aan kanker lijdt. Ze is een vechter en een optimist, maar tijdens dit emotionele interview merk je dat de vooruitzichten slecht zijn. Olivia wil met een deel van de opbrengst van deze veiling haar Olivia Newton-John Cancer Centre in Melbourne een financiële opsteker geven. Hier worden kankerpatiënten behandeld en wordt er onderzoek gedaan.
Het voelt een beetje als een afscheidscadeau, als ik eerlijk ben. Of zoek ik er te veel achter?

Meer info over deze veiling en toekomstige celebrity-veilingen vind je op juliensauctions.com.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑