...

Gespot Designveiling Vendu go with the vlo 3

Gepubliceerd op 12 juni, 2016 door Danny Post

1

Grote designveiling bij Vendu Notarishuis

Het Rotterdamse Vendu Notarishuis organiseert op maandag 20 juni weer een designveiling. Zorg dat je erbij bent, want er zitten talloze objecten van grote namen tussen.

In april bezocht ik Vendu Notarishuis in de Rotterdamse Kipstraat. Aanleiding was een grote curiosaveiling. Mijn vriendin Gina had me aangespoord om er eens een kijkje te gaan nemen. “Bij Vendu veilen ze zulke mooie spullen en allemaal vrij betaalbaar,” zei ze. “Heel erg leuk!” Ze had niet overdreven. Er passeerden inderdaad prachtige objecten de revue en ze gingen voor zulke lage prijzen weg dat ik ze allemaal wel had willen kopen. Ik kon mezelf gelukkig terugfluiten en ging met alleen een oud olieverfschilderij naar huis, maar ik nam me voor om weer eens vaker naar een veiling te gaan. Want hoezeer ik er ook van geniet om ze te zien in tv-programma’s als Flog It! en Antiques Road Trip, ik kom nauwelijks op veilingen. Net als veel andere mensen kan ik me slecht losmaken van de gedachte dat de spullen die daar onder de hamer gaan toch te duur en daarom weinig interessant zullen zijn voor iemand met een modaal inkomen.

Vendu Notarishuis veiling go with the vlo

De veilingen van Vendu Notarishuis zijn zo verleidelijk. Voordat je het weet, schiet je hand omhoog.

Designveiling Vendu go with the vlo

Van een palissander kast uit 1900 tot de oranjekoorts van Verner Panton, design om van te smullen.

Vendu Notarishuis bank veiling go with the vlo

Met deze bank van Pierre Paulin uit 1968 verander je in een gelukkige couch potato.

Vendu Notarishuis lamp veiling go with the vlo

De sierlijke vrouwenbeelden van Emmanuel Villanis kunnen heel goed samen met een strakke lamp.

Vendu Notarishuis kast veiling go with the vlo

Om dit waanzinnige dressoir zal op 20 juni vast en zeker gevochten worden.

Helaas werkt Vendu Notarishuis niet echt mee om dat elitaire beeld recht te zetten. Op mijn verzoek om informatie over hun designveiling op 20 juni kreeg ik een vriendelijk doch afwijzend mailtje terug. “Go with the Vlo is een hele leuke website, maar onze veiling heeft toch een ander karakter.” Wauw, tienduizenden lezers werden met één zinnetje in de hoek gezet. Ik was met stomheid geslagen. Hoezo dan? Eerst besloot ik de veiling dan maar te negeren, maar toen werd ik een beetje nijdig. Verdorie, jullie verdienen het om van deze happening op de hoogte te zijn. En dus tik ik er tóch een stukje over. Wat je kunt verwachten? Design uit de gehele twintigste eeuw: van klein tot groot, van protserig tot strak. Het meest in het oog springen een fabelachtige palissander kast uit 1900 die is ingelegd met parelmoer, bronzen bustes van de Franse beeldhouwer Emmanuel Villanis en diverse meubels en lampen uit de fifties, sixties en seventies waaronder ontwerpen van Alexander Begge, Arne Jacobsen en Verner Panton. Hoewel de richtprijzen iets hoger liggen dan bij de curiosaveiling waar ik was, zijn de verschillen niet dramatisch. En tussen de bijna vijfhonderd objecten zitten ook onvervalste koopjes. Ik zeg: gaan. Ook al hebben wij vlooiers een héél ander karakter dan Vendu Notarishuis.

Voorafgaand aan de designveiling op maandag 20 juni worden er op 17, 18 en 19 juni drie kijkdagen georganiseerd. Dan kun je alle objecten van dichtbij zien. Kom je niet uit de buurt van Rotterdam? Online meebieden vanuit je luie stoel kan ook. Surf voor de complete catalogus en informatie over de andere veilingen (ook de moeite waard!) van Vendu Notarishuis naar notarishuis.com.

 

Vendu Notarishuis veiling go with the vlo 4

Er zijn ook kleinere objecten voor een kleinere beurs. Zoals deze Franse bloempot of jardinière.

Notarishuis Vendu designveiling go with the vlo 6

No hard feelings. Ondanks de vreemde afwijzing kan Vendu nog steeds een potje bij me breken.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Grote designveiling bij Vendu Notarishuis

  1. Pingback: Bied mee op coole curiosa bij Vendu Notarishuis | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑