...

Kringloopreview Kringloop Den Haag entree

Gepubliceerd op 22 oktober, 2014 door Danny Post

Haagse Harry weet raad

Kringloop Den Haag is niet de mooiste plek op aarde. Maar gelukkig leidt een opa in de winkel je naar de dingen die de moeite waard zijn. Mits je een paar borsten meebrengt…

Het is bijna een wet: de meeste kringlopen bevinden zich eerder op Z- dan A-locaties. Dat blijkt ook maar weer als ik op zoek ga naar Kringloop Den Haag. Ingeklemd tussen troosteloze nieuwbouwflats en half verscholen achter een schreeuwerig benzinestation stond deze winkel bepaald niet vooraan toen de God der Kringlopen na de oerknal de adressen uitdeelde. Pffff, misschien speelt het sombere weer me ook parten, maar wat is dit deprimerend. Ik krijg gewoon zin om mezelf aan een tweedehands pantykousje op te hangen.

Kringloop Den Haag buitenkant

De betonmixer draaide overuren op deze paradijselijke locatie.

Mag ik u helpen? Please? Please??
Gelukkig wordt de eerste teleurstelling over de goedkope uitstraling teniet gedaan door het blije zonnehoekje naast de ingang. In de nabij gelegen Schilderswijk mag men elkaar dan misschien de hersens inslaan, bij Kringloop Den Haag doet men daar duidelijk niet aan mee. Maar grootste happy pill krijg ik toegediend door een sympathieke oude baas die tussen de tientallen stellages van deze grote kringloop (1200 m2) schuifelt. Het wordt me nooit helemaal duidelijk of hij nu wel of niet tot het personeel behoort maar dat hij zich betrokken voelt, blijkt.

Kringloop Den Haag zomers hoekje

“Kom binnen, het is hier best heel gezellig. Echt!”

Kringloop Den Haag boeken

Hier waak ik. Ergens achter deze kasten schuifelt een bejaard dwingelandje rond…

Kringloop Den Haag Electro

Natural born surfer en natural born bloempotpony.

Gevraagd én ongevraagd geeft hij advies. In het bijzonder aan -héél gek- de vrouwelijke klanten. Tegen een meisje dat haar volle mandje tijdelijk parkeert in een boekenkast zodat ze haar handen vrij heeft voor de serviesafdeling, zegt hij: “Pas je wel op dat iemand anders niet met je spullen aan de haal gaat? Dat zou zonde zijn.” Als ze hardop twijfelt of ze uit een stel rijk versierde oosterse glazen kan drinken, haakt hij opnieuw gretig in. “Maak er anders -hoe heten die dingen ook alweer- waxinehoudertjes van.” Ook in de zogenaamde ‘partij-goed-hoek’ regeert zijn stemgeluid. Hij weet precies welke (rest)goederen die voor minder dan 50% van de normale winkelwaarde worden verkocht, de moeite waard zijn.

Boobs, he did it again
Misschien is het doorgewinterde kringloopblik op mijn gezicht of omdat ik geen sexy studente van 21 ben, maar mij laat de rollator-consulent met rust. Jammer. Ik kan best een gids gebruiken die me door het woud van derdehands Leen Bakker meubels (met doorzakgarantie) en het vele witgoed loodst op weg naar het Nirvana. Of in elk geval een elpee van Nirvana. Helaas zit dat laatste er sowieso niet in. De vele platenbakken geven vooral het (terecht) vergeten werk van Conny Vandenbos, Piet Veerman, Hepie en Hepie, Corry Konings en James Last prijs. Ik leer nog wel dat poldericonen Saskia en Serge ooit in Nashville optraden, lang voor Ilse DeLange, maar of ik daar nu de treinreis naar Den Haag voor ondernam?

Paardrijspullen Kringloop Den Haag

Paardrijmeisjes gaan op een drafje naar Kringloop Den Haag.

Saskia en Serge Kringloop Den Haag

Hoe fijn: je kunt ook met deze topplaat mee drummen.

Saskia en Serge Kringloop Den Haag

De relaxstoel wordt de retro granny chic van 2040. Investeer NU.

Kringloop Den Haag kastje

Wat is leuker voor in huis? Een retro James Bond-kastje…

Lelijk kastje Kringloop Den Haag

….of toch die neo-Griekse droom?

Uit de speakers klinkt Whitney Houston die Didn’t we almost have it all kweelt. Tergt de cokediva me? Dit kan het toch niet zijn? Geïrriteerd maak ik nog een rondje door de zaak en dan zie ik ineens veel schoonheid. Een originele kaptafel uit de fifties die nog helemaal netjes is, een Singer trapmachine, een grote vooroorlogse hutkoffer en beste van alles: een hysterische Jezus van Ministeck. Te gek! Wanneer ik dan ook nog een grote kast met Engelstalige romans ontdek (ik lees vrijwel alleen in het Engels en niet elke kringloop heeft zulke boeken) verdwijnt ook mijn laatste restje sikkeneurigheid als sneeuw voor de zon. Bij de kassa ontstaat er nog enige onduidelijkheid over de prijs van enkele niet-geprijsde boeken, maar ik mag ze tenslotte voor anderhalve euro per stuk meenemen. Men houdt duidelijk niet van moeilijk gedoe.

Kringloop Den Haag naaimachine Singer

Zin in een oud-Hollandsche naaibeurt? Kringloop Den Haag denkt met je mee.

Hutkoffer Kringloop Den Haag

Deze koffer vol vintage geluk moesten we wegens ruimtegebrek helaas laten staan.

Kringloop Den Haag Jezus

Holy fuck, deze Ministeck Jezus kostte maar een tientje.

Terwijl ik mijn tas volprop hoor ik op de achtergrond een zekere consulent zijn praatje weer afdraaien tegen de zoveelste mooie dame: “Zeg, kan ik u helpen? Achter in de zaak hebben we de meest prachtige kleding. Niet iedereen weet dat.” Damn, had ik nu maar een stel borsten gehad. Dan was het leven in Kringloop Den Haag zoveel makkelijker geweest…

Kringloop Den Haag
Neherkade 1000
2521 PX Den Haag
Tel. 070-3969831
kringloopdenhaag.nl
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Haagse Harry weet raad Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOmhoog ↑