...

Gespot roze-kaptafel-jouw-marktkraam-go-with-the-vlo-2

Gepubliceerd op 30 april, 2017 door Danny Post

0

Harige kaptafel zoekt glamorous bazinnetje

Alsof Barbapapa een maand zijn borsthaar niet schoor en door Barbamama werd gevraagd om voor mooimaakmeubel te spelen. Zo laat deze kaptafel van Jouw Marktkraam Rotterdam zich het best omschrijven. Je blijft met je handen door dat vachtje woelen.

Ik ben een gewoontedier. Bijna iedere zaterdag maak ik hetzelfde rondje door Rotterdam: eerst de boeken- en platenmarkt in de Wijdekerkstraat, erna de vlooienmarkt op de Binnenrotte achter de Laurenskerk en vervolgens fiets ik naar Noord. Daar drink ik gezellig thee bij mijn vrienden van Antiquariaat Zwaanshals aan de Zwaanshals, wip ik binnen in de winkel van Isis Vaandrager op de hoek van diezelfde straat en pluis ik een tijdje de kasten uit van Antiquariaat Atlas in de Zaagmolenstraat en boekhandel Blokken ertegenover. De mufheid van zo veel oude boeken en het gepaf van de doorrookte eigenaar van Blokken compenseer ik standaard door een zakje versgemalen koffie (de beste!) te kopen bij Nika in de Benthuizerstraat. En meestal maak ik dan ook nog een korte ontdekkingsreis op de krakende etages van het 175 vierkante meter grote antiekwalhalla D. Tabbernee, eveneens in de Benthuizerstraat.

roze-kaptafel-jouw-marktkraam-go-with-the-vlo

Huup huup Barbabeautytruc!

Sinds nu zo’n anderhalf jaar ontbreekt Jouw Marktkraam ook niet op mijn route. In de ruime winkel aan de Zaagmolenkade verkopen particulieren hun oude spullen. Jouw Marktkraam is tegenwoordig te vinden in zo’n 35 Nederlandse steden, maar de Rotterdamse vestiging vind ik een van de betere. Dat komt, omdat ze eigenlijk iedere week wel een paar unieke of ongewone blikvangers hebben staan. Vandaag viel mijn oog op deze fluffy kaptafel. Twee thema’s die ik onlangs aanstipte, roze meubels en de hernieuwde interesse in vintage kaptafels, komen samen. De prijs is honderd euro. Ik vermoed dat een kaptafel met zo’n hoge aaibaarheidsfactor niet lang hoeft te wachten op een geïnteresseerde koper. Welke fifties vamp meldt zich?

Jouw Marktkraam
Zaagmolenkade 117
3035 KD Rotterdam
jouwmarktkraam.nl

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑