...

Gespot

Gepubliceerd op 29 maart, 2018 door Danny Post

3

Hear me roarrrr: de jacht op roofdierenbeelden

Beelden van roofdieren zijn een hype. Het lijkt wel alsof iedereen aan het jagen is op zo’n gevaarlijk keramisch beest. Nog geen geluk gehad? Woonzonden heeft er een stel te koop.

Twee weken terug plaatste ik een groot tijgerbeeld op mijn Instagram. Ik spotte hem op de vlooienmarkt op de Rotterdamse Binnenrotte. Binnen vijf seconden ontving ik een paniekbericht van de styliste Martine Reurings: “Danny!! Weet je wat-ie kost? Ik wil al heel lang zo’n beeld!!!” Ik antwoordde dat aan de tijger wel van alles mankeerde: zijn neus was geschaafd, over zijn rug liep een lange barst en zijn tanden waren ooit afgebroken geweest. Een doe-het-zelfkneus had ze heel lelijk weer vastgelijmd. Het maakte Martine geen fluit uit. Ze móest hem hebben. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben voor haar teruggegaan naar de handelaar en wist het beeld voor vijftig euro los te peuteren. Nog diezelfde avond haalde haar vriend de tijger bij me op. Martine was door het dolle heen. “Ik vind hem super,” appte ze me later. “Ik ben verliefd!”

Tijgers beeld keramiek vintage go with the vlo

Links Martines tijger. Ze gaat zijn gebit restaureren, heeft ze me gezegd.

Luipaard keramiek beelden vintage go with the vlo

Veel van deze beelden dateren uit de jaren zestig en zeventig en werden gemaakt in Italië.

Tijger beeld kop vintage go with the vlo

Een topwapen tegen inbrekers. Bij het zien van zijn brulbek in het duister, krijgen ze een acute hartstilstand.

Martines enthousiasme wordt gedeeld door duizenden anderen. Ik ken zo veel mensen die momenteel aan het jagen zijn op een tijger, cheetah, panter of luipaard. Grappig hoe dat kan omslaan. De beelden, die dateren uit de jaren zestig en zeventig en vaak van Italiaanse makelij zijn (bekendste merk: Ronzan), werden heel lang beschouwd als het toppunt van ordinair. We associeerden ze met criminele haantjes en hoogblonde stoeipoezen. Ze hoorden thuis in het rijtje glazen tafels (omhoog gehouden door zeemeerminnen of dolfijnen), witleren bankstellen en protserige messing lampen. Maar nu vinden we zulke brullerds ineens leuk fout. Cool. Het liefst met een (nog zo’n fouterik die plotseling weer mag) gouden palmboom ernaast.

Palmbomen keramische leeuw beeld vintage go with the vlo

Van fout-fout naar goed-fout: gouden palmbomen en keramische leeuwen vinden we nu cool.

Tijger luipaard beeld vintage woonzonden go with the vlo

Woonzonden kreeg een grote groep roofdieren binnen.

Tijger luipaard cheetah beeld vintage woonzonden go with the vlo

Lang blijven ze niet logeren. De vraag is enorm.

Door de groeiende populariteit stijgen ook de prijzen. Martines tijger van vijftig euro begint een zeldzaamheid te worden. Sowieso wordt het lastiger om gave exemplaren te vinden. Marktplaats, Catawiki en 2dehands.be hebben wel het een en ander, net als Via Antica en Passage 125 Blaes in Brussel en Bestwelhip in Geleen. Ik zag ook supermooie roofdierenbeelden bij de webshop Woonzonden. Eigenaresse Tcacika Beerten had er eerst een heleboel, maar ze vliegen de deur uit. Hurry, de volgende gevaarlijke vleeseters zijn nog te koop.

1. Luipaard
Sierlijk en majestueus. Het 73 centimeter hoge luipaard kijkt alleen wel een beetje glazig uit zijn ogen. Droomt hij van een sappige antilope, die hij met huid en haar verslindt? Prijs: 349,95 euro.

Luipaard beeld woonzonden go with the vlo

“Ik. Heb. Hongerrrrrrr.”

 

2. Paarse tijger
Dook dit opgewonden standje in een radioactief meer en kleurde zijn vacht daarom paars? Beschadigd aan zijn teen, vandaar de lagere prijs: 89,95 euro. Zeventig centimeter hoog.

Paarse tijger woonzonden beeld go with the vlo

Groeide deze tijger op in de bossen rond Tsjernobyl?

 

3. Zwarte panter 1
In 1989 maakte Janet Jackson het nummer Black Cat. In de clip zat precies zo’n panter. Gelukkig is deze tachtig centimeter hoge bink minder bloeddorstig. Prijs:  349,95 euro.

Zwarte panter 1 beeld woonzonden vintage go with the vlo 2

Een echte zwarte panter zou flink uit zijn straatje meuren. Daar heb je met hem geen last van.

 

4. Tijger
Hij lijkt er een die je tot op het bot kaalvreet, maar dan zie je dat blije hoofd en weet je: dit is een ongevaarlijke huistijger. Grote bek, klein hartje. Prijs: 599,95 euro. Negentig centimeter hoog.

Tijger Woonzonden beeld Hollywood Regency go with the vlo

“Ik doe alleen alsof ik je strot wil doorbijten. Ik heb toch een reputatie hoog te houden.”

 

5. Zwarte panter 2
Stilletjes sluipt hij door je huis. Wat de 105 centimeter lange bink zoekt? Je espressomachine. Na de nachtelijke jacht heeft hij een cafeïneshot nodig om bij te komen. Prijs: 349,95 euro.

Zwarte panter 2 beeld woonzonden go with the vlo

“Een latte of cappuccino vind ik ook lekker op z’n tijd.”

 

6. Hond
Minder gezocht, maar wel degelijk een roofdier. Nieuwe baasjes besparen op hondenvoer en uitlaten hoeft niet. De 85 centimeter hoge blaffer kost je alleen de aanschafprijs: 169,95 euro.

Hond beeld woonzonden vintage go with the vlo

“Met mij hoef je ’s avonds niet over een vies drollenveldje te dolen. Ik heb geeneens een anus.”

 

Op woonzonden.nl vind je nog veel meer andere mooie dingen dan alleen beelden. Een webshop om in de gaten te houden!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur3 Responses to Hear me roarrrr: de jacht op roofdierenbeelden

 1. Michiel Coumou says:

  Goedendag, ik ben art director voor een nederlandse comedyfilm en dringend op zoek naar 2 grote identieke tijger/panter/leeuwen beelden. 1 om alleen te lenen/huren en de ander om in een scene kapot te gooien op straat. Zou u mij hiermee kunnen helpen en heeft u een betaalbare oplossing hiervoor?
  Alvast bedankt!
  Mvg,

  Michiel Coumou

 2. Martha says:

  ohhhhhww wat een prachtig setje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑