...

Vlo & zo

Gepubliceerd op 7 april, 2016 door Danny Post

0

Heb jij al k-aarten voor het K-otic reünieconcert?

Het gaat echt gebeuren: K-otic geeft op 10 december een groot reünieconcert in de Heineken Music Hall. Morgenochtend om 10.00 uur start de kaartverkoop. Op deze Throwback Thursday enkele hits van de groep om in de nostalgische stemming te komen. 

Ik was best sceptisch toen ik hoorde dat K-otic via crowdfunding geld inzamelde voor een reünieshow. Het is alweer vijftien jaar geleden dat de Nederlandse popgroep het bijltje erbij neergooide. Zat er nog iemand op hun oude hits te wachten? Ja dus. En niet een paar mensen, maar een heleboel mensen. Aan de oproep om te doneren werd massaal gehoor geven. De benodigde 25.000 euro was zo bij elkaar (ondertussen staat de teller zelfs op bijna 60.ooo euro). 

Hoewel de bandleden (tegenwoordig allemaal dertigers) natuurlijk hoopten dat het zou lukken, zijn ze zelf ook behoorlijk verrast door de tsunami van enthousiasme die hen overspoelde. “We zijn overdonderd en ontzettend dankbaar voor alle support die we hebben mogen ontvangen van onze fans, de media en iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.” Ze kunnen niet wachten totdat het 10 december is. Het gaat een topshow worden in de Heineken Music Hall. “We zijn druk met de voorbereidingen om er een onvergetelijke avond van te maken.”

Lucky seven
De reünie belooft net zo speciaal te worden als de wijze waarop Rachel Kramer, Bouchra Tjon Pong Fong, Anna Speller, Sita Vermeulen, Bart Voncken, Stefan de Roon en Martijn Terporten elkaar in 2001 leerden kennen. Ze deden mee aan de populaire talentenjacht Starmaker waarin een clubje van twaalf zingende jongeren hun intrek nam in het voormalige Big Brother-huis in Almere. Doel was het vormen van een nieuwe popgroep. Elke week werd er één persoon door de kijkers weggestemd waarna er uiteindelijk zes mensen over moesten blijven. Alleen … dat gebeurde niet. Er bleven zeven nachtegaaltjes over. Omdat Sita en Rachel tijdens de finale een gelijk percentage aan stemmen hadden en kijkers niet konden en wilden kiezen, werd ervoor gekozen om van K-otic een zevenkoppige act te maken. 

De groep scoorde direct diverse grote hits. Damn (I Think I Love You), I Can’t Explain, I Really Don’t Think So en Perfect World belandden stuk voor stuk in de Top 40. Het debuutalbum Bulletproof kwam zelfs binnen op de eerste plaats in de Album Top 100. Er werden meer dan 235.000 exemplaren van verkocht, goed voor tweemaal platina. Maar zo snel als het begon, was het ook weer voorbij. Nadat Sita eind 2001 besloot om solo te gaan, maakten de overgebleven leden nog één album, Indestructible, dat het ondanks de succesvolle singles Falling en I Surrender een stuk slechter deed. Op 26 januari 2003 trad K-otic voor het laatst op in Bob’s Saloon in Uitgeest.

Closet fans laat jullie horen
In de periode die volgde, deden de verschillende leden nog van alles. Anna ging acteren en speelde in onder meer Feuten en Divorce, Bouchra volgde Anna’s voorbeeld en was te zien in de serie Costa!, Bart, Stefan en Martijn zongen in andere bandjes en componeerden muziek en Rachel deed in 2009 mee aan X-Factor waar ze als tweede eindigde. Helaas slaagde niemand erin om het succes van toen te evenaren. Zelfs Sita, die haar solocarrière veelbelovend begon met enkele grote hits waarvan Lopen Op Het Water met Marco Borsato de bekendste is, gleed de laatste jaren af richting de hel die sprookjesmusicals heet. Maar dat is niet waarom ze nu weer bij elkaar zijn gekomen. Ze vinden het gewoon ontzettend leuk. Bart: “Het is dit jaar precies vijftien jaar geleden dat we begonnen met K-otic. Toen dachten we: oke, als we dan toch nog een keer samen iets willen gaan doen, dan is dit misschien het moment.” 

Kunnen ze de gigantische belangstelling voor hun reünieconcert verklaren? “Het is echt jeugdsentiment voor veel mensen, ” zegt Anna. Ook voor de mensen die vijftien jaar geleden deden alsof ze K-otic hartstikke k#t vonden. Er komen plotseling allerlei stiekeme fans uit de kast die nu pas eerlijk durven te bekennen dat ze alle nummers kennen. Maar ze hoeven zich niet langer te schamen, lacht ze. “Het is nu cool om fan te zijn van K-otic.” Bart doet er nog een schepje bovenop. “We kunnen er eigenlijk niet omheen dat K-otic destijds gewoon echt een hele grote popgroep was.” Tijdens het concert, dat volgens hen beslist een eenmalige gebeurtenis is (maar goed, je weet het nooit), zal K-otic de grote hits afwisselen met kleinere akoestische momenten. Anna: “Zolang iedereen maar lekker mee kan blèren.”

Het reünieconcert van K-otic vindt plaats op 10 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Kaartjes kosten € 29,90 per stuk. De voorverkoop start vrijdag 8 april om 10.00 uur via koticlive.nl.

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑