...

#tbt Kim Kardashian oorlog2

Gepubliceerd op 19 maart, 2015 door Danny Post

0

Help Kim modieus de oorlog door

Als er ooit een Derde Wereldoorlog uitbreekt, zullen we Kim Kardashian tot in de verste uithoeken horen brullen. “Wèèèèèèh, I don’t do wars, I only do Paris Fashion Wee-eek.” Om de Hogepriesteres der Leegheid voor te bereiden op een mogelijk conflict, kijken we op Throwback Thursday hoe haar zusters dit 75 jaar geleden deden. Tien kledingtips waarmee Kim tijdens elke bomaanval toch très fashionable voor de dag kan komen.

Beelden: IWM

Toen ik Kim Kardashian tijdens Paris Fashion Week zo zag pronken met haar platinablonde haren (wauw, gewaagd hoor), schoot het opnieuw door mij heen: zou de realitybimbo eigenlijk weten wat er in de wereld om haar heen gebeurt? De vele oorlogen, het bloedvergieten, het onbeschrijflijke leed? Of denkt ze dat IS een edgy Japanse ontwerper is en Boko Haram een nieuwe it-bag? Hoe moet deze airhead ooit een eventuele Derde Wereldoorlog overleven? De gedachte liet me niet los. En toen zag ik de expositie Fashion on the ration in het Londense Imperial War Museum. Daarin wordt getoond hoe Britse mannen en vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog toch goedgekleed bleven. Ineens wist ik het. Als Kim de volgende tips opvolgt, hoeft een oorlog geen dip in haar lookbook te betekenen. Dus lees je mee poes?

1. Koop een praktische it-bag
Kleine clutches zijn mooi, maar als de vijand een gasaanval voorbereidt, is het essentieel om te kiezen voor een tas die ook praktisch is. Zoals deze handtas uit het begin van de Tweede Wereldoorlog illustreert, kunnen vorm en functie heel goed samengaan. De tas heeft een práchtig vak voor je gasmasker. Niet piepen dat zo’n masker knelt als je net een vierde nosejob hebt gehad. Wil je ooit weer levend in je blote achterwerk gefotografeerd worden? Nou dan.

Kim Kardashian tas oorlog

Vergeet de Birkin-bag, het is tijd voor de gasmaskertas!

 

2. Ga nooit zonder lichtgevende knopen de deur uit.
Het is even slikken als je niet zonder het flitslicht van de paparazzi kunt, maar heus, het is beter om in oorlogstijd geen aandacht te trekken. In Groot-Britannië werd vanaf 1 september 1939 ’s avonds een blackout gehanteerd, waarbij alle lichten gedempt dan wel gedoofd werden. Zo maakte men het de Duitse bommenwerpers moeilijker. Dankzij deze lichtgevende knopen was men toch zichtbaar in het verkeer. Maak ze 100% Kim en plaats ze prikkelend op je tepels.

Kim Kardashian knopen

“Mag ik mijn jurk ook volnaaien met duizend van die knoopjes? Ik.wil.dit.niet.!!”

 

3. Maak kleding van gordijnen en andere stoffen
Erg Sound of Music? Tja, als je inloopkast vol Balmain, Givenchy en Vuitton net gebombardeerd is, zit er niets anders op: maak zelf je kleding van stoffen die je nog in huis hebt. Stop met overgeven in je mond lieverd, tijdens de oorlog naaide men de meest glamoureuze creaties van afgedankte dekens, gordijnen, tafellakens. Wil je iets bijzonders? Kies dan voor een jurk van transparante parachutestof. Hij is helemaal zoals Kanye West je het liefst ziet: allesonthullend.

Parachutejurk Kim Kardashian

Manlief Kanye schetst driftig mee voor zijn volgende transparante Adidas-collectie.

 

4. Bezoek een kledingruil
Mama Kris Jenner zal je vast influisteren: “Wij Karadashians begeven ons niet onder het stinkende klootjesvolk.” Zet jezelf over de weerzin heen en prop de jeans waar je kont uitgegroeid is, in een zak. In de oorlog waren de clothing exchanges van de Women’s Voluntary Service (WVS) razend populair. Je kreeg punten voor de kleren die je inleverde en kon daarmee tijdens de ruil nieuwe dingen ‘kopen’. En ach, die vlekken in dat ondergoed was je er zo uit.

Kim Kardashian kledingruil

Nee, dat zijn geen uien die je ruikt lieverd. Dat zijn ongewassen armoe-oksels.

 

5. Creëer je eigen sieraden
Een oorlog betekent dat je niet langer zes keer op een dag van outfit kunt wisselen. De Engelse vrouwen vonden dé oplossing om die ene vermoeide jurk er steeds weer anders uit te laten zien. Ze pimpten hem met sieraden die ze maakten van alles wat ze vonden op straat. Hoe cute is deze armband van een plastic rand die rond een voorruit geklemd zat.  Dus bewaar je oude siliconenimplantanten, Kim. Die kunnen in de toekomst nog eens superleuke oorbellen worden.

Kim Kardashian met armband

Knijp je ogen samen en het lijkt net een platina armband.

 

6. Schuil in een comfy onesie
De onesie een 21e-eeuwse uitvinding? Welnee. Gedurende de oorlogsjaren kende men de siren suit, een pak uit één stuk dat men snel aanschoot als men tijdens een nachtelijke aanval ineens de schuilkelder in moest. Let op Kim: aan de achterzijde bevond zich een soort bipsgulp die men kon openknopen als de nood te hoog werd. Dus voel je dat je Godzilla-billen tijdens een aanval te weinig aandacht krijgen? Laat ze luchten en iedereen weet weer wat écht belangrijk is.

Kim Kardashian onesie

“Mogen hier alsjeblieft een paar killerheels van Louboutin onder? Wèèèèèh!”

 

7. Brei jezelf sexy
Ik geef toe, het is in het begin even lastig om een paar breinaalden tussen de acrylnagels te houden. Maar oefening baart de meest uitzonderlijke breikunst. En het kost je bijna niets. In gedachten zie ik je met dit mutsje op al rennen tussen de rokende puinhopen van je villa. Terwijl de anderen kou lijden, blijf jij lekker warm. En beeld jezelf eens in hoe ravissant je gekochte jukbeenderen uitkomen in deze wollen omlijsting. Wèèèèèè??? Nee, bèèèèh!

Kim Kardashian gebreide muts

’t Filler Schaep.

 

8. Houd het simpel
Als de economie door oorlog instort, raken stoffen schaars. In 1942 introduceerde de Britse regering daarom Utility clothes, kleding die gemaakt werd van goedkope materialen zonder al te veel details. Voor iemand die carrière maakte met een dure prostituee-look wordt de aanschaf van zulke kleding geen makkie, maar je kunt het Kim. Zie het zo: eindelijk vormen je outfits een kloppend geheel met je persoonlijkheid. Leeg van binnen, leeg van buiten.

Kim Kardashian jas oorlog

“Maar…maar….deze jas is nog slaapverwekkender dan mijn sextape!”

 

9. Brouw je eigen make-up
In het geval dat de vijand wint en hij triomfantelijk door de straten van L.A. trekt, is het belangrijk om hem perfect opgemaakt te ontvangen. Rasopportuniste die je bent, weet je nooit waar het goed voor is. Alleen: waar haal je een pancake vandaan die dik genoeg is zodat hij zijn nummer erin kan schrijven? Wees creatief en doe als je zusters in WOII. Smeer bietensap op je lippen, gebruik schoensmeer als mascara en poeder je wangen met kalk. Cheap én chic.

Kim Kardashian poederdoos

De klei die je soms naar binnen loopt, verricht ook wonderen voor het gezicht.

 

10. Ga werken
Oké, dit wordt héél zwaar. Maar als de mannen vechten aan het front (hopelijk is je stiefvader met zijn sexchange net op tijd) moeten de vrouwen thuis de handen uit de mouwen te steken. Dat betekent niet dat je een War trauma edition van Keeping Up with the Kardashians maakt. Nee, je gaat wérken. In een fabriek. Zie het als een fashion statement dat je een zakdoek om je extensions moet knopen zodat ze niet in een machine verstrikt raken. Omg, war diva!

Kim Kardashian werken

“Werken? Ik kan het niet eens spellen, wééééeh!”

 

De boeiende tentoonstelling Fashion on the ration is nog tot en 31 augustus te zien in het Imperial War Museum in Londen. Voor meer informatie (ook over het schitterende fotoboek van Julie Summers dat ter gelegenheid van de expositie is uitgegeven) kijk je op iwm.org.uk.

 

Vrouwen in de Tweede Wereldoorlog

“Niet bang zijn Kim, ook tijdens een oorlog kun je er sizzling hot uitzien!”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑