...

Tip! Brocantemarkt Heusden antiek curiosa vintage go with the vlo

Gepubliceerd op 1 november, 2018 door Danny Post

0

Het brocanteleven is goed in Heusden

Nog geen plannen voor aanstaande zaterdag? Ga naar de brocantemarkt in Heusden. In een middeleeuws vestingstadje jagen op mooie schatten voor je huis, helemaal leuk!

Foto’s: Corné van Beek, Joyce Vloet

Het Brabantse Heusden is een van de meest pittoreske vestingstadjes van ons land. De knusse middeleeuwse straatjes, historische panden, authentieke winkeltjes en gezellige horeca maken het tot een plek die je een keer bezocht moet hebben. Maar er is nog een reden waarom Heusden de moeite waard is, namelijk de brocantemarkt. Deze markt, die vijf jaar bestaat, vindt tien keer per jaar plaats. Van maart tot en met december strijken iedere eerste zaterdag van de maand zo’n vijftig topbrocanteurs neer op het Burchtplein. Ook deze zaterdag kun je je er weer vergapen aan zilver- en glaswerk, serviesgoed, flessen, industriële objecten, paspoppen, kleinmeubelen enzovoorts. Van Nederlandse bodem, maar ook afkomstig uit België en Frankrijk. Je moet een ijzeren zelfbeheersing hebben om na afloop met lege handen thuis te komen.

Heusden molen brocantemarkt go with the vlo

Heusden is op en top Hollands.

Brocantemarkt Heusden antiek curiosa go with the vlo

In vijf jaar tijd groeide de brocantemarkt uit tot een belangrijke trekpleister.

Brocantemarkt Heusden B&B Bed&Brood&Zo go with the vlo

Links de entree van Bed&Brood&Zo. Wat zal ik hier morgen heerlijk slapen. Ik droom nu al weg.

Brocantemarkt Heusden zomer antiek curiosa go with the vlo

Ook tijdens de zomer was de markt weer een groot succes.

Heusden brug brocantemarkt go with the vlo

Na het kopen moet je nog even lekker rondlopen. Wat een schilderachtige omgeving.

Brocantemarkt Heusden winter go with the vlo

’s Avonds warm je bij een van de gezellige cafés op met een beker warme chocolademelk.

Ik ben in ieder geval van de partij. Ik ga samen met een eveneens marktverslaafde vriendin en we maken er een weekendje van. We hebben een overnachting geboekt in de bed & breakfast Bed&Brood&Zo, die gevestigd is in een prachtig opgeknapt pand uit 1619. We slapen te midden van de geschiedenis. Zo komen we extra in brocantesferen en hebben we bovendien meer tijd om de winkels van Heusden en de kringlopen in de regio te verkennen. Binnenkort plaats ik een uitgebreid fotoverslag op Go with the Vlo, maar leuker is het natuurlijk wanneer je zaterdag de sfeer zelf komt proeven. Je zult er geen spijt van krijgen.

De brocantemarkt in Heusden vindt plaats op zaterdag 3 november en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en alle volgende data op brocantemarktheusden.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑