...

Vlo nieuws The Watcher huis

Gepubliceerd op 26 juni, 2015 door Danny Post

0

Het huis van mijn nachtmerries

Dat het kopen van een oud huis niet zonder risico’s is, merkte het Amerikaanse gezin Broaddus. Hun optrekje kwam inclusief een stalker die zich The Watcher’ noemt. Hij is na zijn vader en grootvader de derde engerd die het huis en haar bewoners in de gaten houdt…

Het is een welkom dat de familie Broaddus nooit meer zal vergeten. Toen het gezin vorig jaar zomer net het koopcontract had getekend voor hun oude villa in het dorpje Westfield vlakbij New York, viel er een brief op de mat die een bloederige streep door hun vreugde trok. In de brief meldde een anonieme man dat ze niet alleen waren. Hij was bij hen, 24 uur per dag. “Het is mijn taak om dit huis te ‘in de gaten te houden’,” schreef de griezel die het alias ‘The Watcher’ gebruikte. “Mijn opa deed dat in de twenties en mijn vader nam het van hem over in de jaren zestig. Nu is het mijn beurt. En geloof me, je wil 657 Boulevard niet ongelukkig maken.”

Huis The Watcher zwart wit

De leden van de familie Broaddus kregen plotseling 24-uurs bewaking.

The Watcher huis hulpkreet

En daar zaten ze niet op te wachten.

The Watcher was uiterst nieuwsgierig naar de nieuwkomers, vervolgde hij. “Waarom bent u hier? Ik zal erachter komen. Ik heb de vorige eigenaren gevraagd om jong bloed in het huis … zodra ik de namen van hen weet, zal ik ze roepen. En ze zullen naar mij toe komen.”

Ik loer je met bloeddorstige ogen
Angstaanjagend? Gestoord? Zeker weten. En dat was nog maar het begin, want in de weken erna stuurde The Watcher nog twee brieven. De een nog zieker dan de ander. Zijn aandacht richtte zich vooral op de drie jonge kinderen van Derek en Maria Broaddus. “Ik ben blij dat ik nu jullie namen weet en de namen van het jonge bloed dat jullie me hebben gebracht,” pende hij in een ander epistel. “Zullen ze gezellig in de kelder spelen? Van wie zijn eigenlijk de slaapkamers die uitkijken op de straat? Als ik weet wie daar slapen, kan ik mijn plannen beter uitvoeren.”

The Watcher familie huis

Zo ben je nog met zijn vijven en zo heb je ineens een zesde familielid.

The Watcher huis kinderen spelen

The Watcher is dol op jong bloed.

En hij dreigde nog even vrolijk door. “Hebben ze al gevonden wat er in jullie muren zit? Geef het tijd, dat zal vast eens gebeuren.” Oh, en de familie Broaddus moest niet denken dat ze aan zijn satanische ogen konden ontsnappen. The Watcher zag álles. “Door de ramen maar ook de voordeur kan ik elke stap die jullie zetten nauwlettend volgen. Ik ben de baas van dit huis.”

Stop met verbouwen of je gaat eraan
De brieven joegen Derek en Maria Broaddus zodanig de stuipen op het lijf dat ze de woning ontvluchtten. Ze zijn inmiddels een rechtszaak gestart tegen de vorige eigenaren John en Andrea Woods, omdat uit de brieven blijkt dat zij in het verleden ook ernstig bedreigd werden door The Watcher maar er niets over loslieten. Derek en Maria zijn woedend en voelen zich er ingeluisd zeggen ze nu. Ze betaalden 1,3 miljoen dollar voor een huis en niet voor een huis plus een psychopaat. Bovendien is hun optrekje door alle media-aandacht waardeloos geworden. Niemand durft er nog een stap over de drempel te zetten.

The Watcher huis doodsangst 2

Maria Broaddus was doodsbang dat The Watcher een keer op visite zou komen.

The Watcher oud huis

Laat een oud huis in de originele staat, anders zwaait er wat…

Ondertussen staat de politie voor een groot raadsel. Men is een onderzoek gestart, maar de identiteit van The Watcher blijft in nevelen gehuld. Toch heeft men wel een idee wat hem drijft. Uit zijn brieven blijkt dat hij het haat wanneer iemand het ruim honderd jaar oude huis opknapt en moderniseert. The Watcher wil dat alles blijft zoals het was toen hij er woonde of -en dat is veel waarschijnlijker- toen hij dácht dat hij er woonde. In een van de brieven uitte hij zijn intense ongenoegen over de verbouwingsdrift van de familie Broaddus. “Jullie hebben het huis veranderd en zo luxueus gemaakt … het schreeuwt om het verleden en hoe het eruit zag toen ik er door de gangen zwierf. Het huis keert zich tegen me en komt achter me aan. Laat de jonge bloedjes weer spelen zoals ik deed… Stop met al die veranderingen en laat het huis met rust.” Zie dit als een waarschuwing indien je ook een oude woning hebt gekocht en een futuristische keuken overweegt. Voordat je het weet, staat The Watcher ook bij jou op de stoep… 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑