...

Vlo nieuws Eva Braun onderbroek 2

Gepubliceerd op 1 juni, 2015 door Danny Post

0

Het slipgevaar van Eva Braun

Waar de hand van Adolf Hitler zat wanneer hij geen nazisaluut gaf? In het ondergoed van zijn liefje Eva Braun. Een van haar kanten broekjes is te koop bij Mantiques in Ohio. 

Eva Braun blijft een van de schimmigste figuren van de twintigste eeuw. Wie was de vrouw die stiekem zestien jaar de lakens deelde met Adolf Hitler, veertig uur met hem getrouwd was en braaf ‘ja’ knikte toen hij haar op 30 april 1945 opdroeg om samen zelfmoord te plegen? Niemand die het precies weet. En hoe wild het er tussen de naïeve blondine en haar bijna 23 jaar oudere snorremans aan toe ging, blijft helemaal in nevelen gehuld. Behalve een aantal flarden uit Eva’s dagboeken, enkele brieven en een stel kleurenfilms die Frau Braun maakte in hun liefdesnestje Berghof op de Obersalzberg in Beieren, is er weinig van hun relatie bewaard gebleven.

Eva Braun in het veld

Buiten het zicht van het Duitse volk bakte Eva ze heel braun met haar Adolf.

Sex met de Führer
Des te verrassender is het daarom, dat er nu in Amerika iets heel intiems van Eva is opgedoken. Vintage winkel Mantiques in Elmore, Ohio verkoopt een zijden onderbroek van de nazidiva. En wat in een oogopslag duidelijk wordt: Adolf was niet de enige die zijn broeken bij voorkeur tot zijn kruin optrok. Afgezet met spannend kant, is Eva’s broek zo high-waisted dat ze tijdens die gure winters op de Obersalzberg geen oorwarmers meer nodig had. Om hem van haar lichaam te rukken had Herr Hitler een routekaart nodig, zo lang was de weg omlaag.

Eva Braun onderbroek

Nee, links draagt ze echt een blouse. Dat is NIET de bovenkant van haar onderbroek.

Adolf Hitler Hitlergroet

Geil Hitler! Eén blik op Eva in lingerie en Adolfje sprong meteen in de houding.

Eva Braun en Hitler beelden

Bitte nicht böse sein. Morgen trek ik mijn netkousen weer voor je aan.”

Mantiques-eigenaar Ernie Scarango wil 7.500 dollar voor de onderbroek hebben. Maar Eva heeft er dan ook zelf haar initialen op geborduurd, betoogt hij. En het is een zeldzaam stukje nazigeschiedenis. Met haar opwindende speelpakjes maakte Eva haar mannetje waarschijnlijk nog gekker dan hij al was. Het is een stille getuige van hun slaapkamerspelletjes. Enthousiast: “Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een onderbroek van Eva Braun in huis hebben?”

Op huisbezoek bij de nazi’s
Ernie scoorde Eva’s verleidingsinstrument tien jaar geleden voor een niet nader genoemd bedrag op een veiling van spullen uit de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse luitenant D.C Watts had deze ‘bevrijd’ toen de geallieerden in mei 1945 Berchtesgaden innamen. In dat stadje bevond zich behalve het Adelaarsnest (het afgezonderde hoofdkwartier van de nazi’s) ook Berghof. D.C Watt en een maatje vierden het einde van de oorlog door het in de verlaten vertrekken op een gigantisch plunderen te zetten.

Eva Braun en Adolf Hitler

“Waaaaaaaaat, is mijn ondergoedlade geplunderd??”

Eva Braun en vriendinnen

Jodenvervolging? Concentratiekampen? Eva would rather wear fur.

Eva Braun tafelkleed

Het gezellige swastika-thema werd tot op de tafels doorgevoerd.

Onder het huis van Hitler ontdekten de twee soldaten een reeks tunnels die naar het nabijgelegen hotel Platterhof leidden. Daar stuitten ze op talloze dozen vol met bezittingen van de duistere lovebirds, waaronder Eva’s ondergoed. Ze konden hun geluk niet op. De mannen vulden er zeven grote koffers mee en verscheepten ze in het geheim terug naar Amerika.

Een echte Braun of niet?
Helemaal ‘onbevlekt’ is de onderbroek overigens niet. Want degene die hem destijds op de veiling inbracht, is de 84-jarige Charles Snyder. Een handelaar in militaria die beroemd én berucht is. Van de veelal sensationele spullen die hij verkoopt, is de herkomst maar lastig te herleiden. Zijn reputatie onder verzamelaars is op zijn zachtst gezegd niet fantastisch. Snyder beweert dat hij D.C. Watts ongeveer twintig jaar geleden op een verzamelbeurs ontmoette. Hij kocht uiteindelijk zijn hele collectie op voor drie miljoen dollar.

Eva Braun handschoenen 2

Geen stoeipoesje om zonder witte handschoenen aan te pakken.

Riem Eva Braun

Bond Eva Hitler met deze riem vast aan het bed?

Eva Braun zomerjurk en haren

Waren dit de haren die La Braun uit haar hoofd trok toen ze besefte wat een idioot haar vent was?

En néé, hij weet niet hoe D.C. Watts voluit heette. “Ik vroeg hem er nooit naar,” aldus Snyder. “Ik was meer geïnteresseerd in het kopen van zijn verzameling.” En het hem zelf vragen, kunnen we ook niet meer, want Watts stierf vijftien jaar geleden. Zegt Snyder. Behalve honderd stuks lingerie kwamen er uit de koffers ook andere persoonlijke items van Eva tevoorschijn, die hij voor veel geld te koop aanbiedt op zijn website Snyder’s Treasure Trove. Zoals haar zomerjurk, witte leren handschoenen, bontriem en zelfs haren die afkomstig zouden zijn uit haar borstel.

Voor een fortuin in Eva’s broek
Snyder heeft ook geen experts nodig om te checken of de spullen die hij van Watts kocht wel authentiek zijn, stelt hij. Hij heeft ze zelf allemaal grondig bekeken en dat is genoeg. Dit zijn echt de bezittingen van Adolf Hitler en Eva Braun. “Door mijn jarenlange ervaring in deze business ben ik een expert geworden. Ik heb geen deskundige nodig om me te vertellen wat ik al weet. Ik stel zelf een echtheidscertificaat op dat kopers tevreden stelt.”

Eva Braun ondergoed

Met deze stoeipakjes liet de Duitse vamp…

Adolf Hitler schreeuwend

….haar psycho-liefje brullen als een bronstige stier. Hij was klaar voor de invasie.

Eva Braun boek

Lees alles over de oude nazibok en zijn groene blaadje in dit boek.

En tevreden is Ernie Scarango. Hij weet honderd procent zeker dat zijn aankoop ooit de billen van Eva Braun sierde. Zijn getraind oog zag direct dat dit geen fake is. “Hij is van eersteklas kwaliteit: van het materiaal tot haar geborduurde monogram en de wijze waarop het knoopje eraan genaaid is.” Of hij werkelijk gelooft dat iemand er ooit 7.500 dollar voor zal betalen? “Welnee, wie geeft er nou een godsvermogen uit aan een nazi-onderbroek??” Ernie kocht het ding in de eerste plaats om publiek naar zijn winkel te trekken. Een missie die ruimschoots geslaagd is. Mensen komen met busladingen langs, sommigen vragen zelfs of ze de onderbroek even mogen aanraken. “Maar als iemand het bedrag ervoor wil neertellen, verkoop ik hem natuurlijk wel. Dan maak ik als dank nog een lekker ontbijtje voor diegene klaar ook.”

Kijk voor Eva’s onderbroek en andere mantiques op elmoremantiques.com.

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑