...

Gespot boudoirstoeltje-diva-kringloop-schiedam-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 25 november, 2016 door Danny Post

0

Het woeste gevecht om het boudoirstoeltje

Gisteren postte ik een lichtblauw boudoirstoeltje op Instagram. Sindsdien word ik bestookt door geïnteresseerden. Zelfs Georgina Verbaan is er wild van. “Hij is beeldig. Ik wil ‘m!”

Om elf uur gisteravond besloot ik nog even een gezellig plaatje op Instagram te slingeren. Het was een foto van een boudoirstoeltje dat ik – hoe kan het ook anders – zag bij mijn tweede thuis, kringloopwinkel Het Goed in Schiedam. Het staat er al een week en ik snap er niets van dat nog niemand zijn slag heeft geslagen. Dit stoeltje is zeldzaam mooi: lichtblauw, kitschy maar net niet té en heeft nul kale plekken. Aan de prijs kan het ook niet liggen: die is 22,50 euro. Vijf seconden nadat ik het kiekje plaatste, stak een storm op van enthousiasme die nog altijd niet is gaan liggen. Mijn telefoon bleef piepjes braken. Ik ben op Instagram en Facebook werkelijk bedolven onder de reacties en privéberichten. Ie-de-reen smacht naar het stoeltje. Vivian Kramer van pin-up fotostudio Sugarcoated meldde zich aan, maar ook Georgina Verbaan. “Hij is beeldig,” aldus de actrice. “Waarom woon ik niet in Schiedam? Ik wil ‘m!”

boudoirstoeltje-spiegel-kringloop-go-with-the-vlo

De halve wereld heeft haar (en zijn) oog op dit boudoirstoeltje, lijkt het wel.

boudoirstoeltje-georgina-verbaan-go-with-the-vlo

Dat wordt knokken bij kringloop Het Goed in Schiedam…

boudoirstoel-poes-zubis-go-with-the-vlo

De moordenares van mijn gouden exemplaar. Met grote ogen: “Ik??”

Mijn antwoord aan Georgina was hetzelfde als wat ik tegen andere geïnteresseerden van buiten Schiedam zei: ten eerste ligt Schiedam niet vlakbij de Noordpool en je kunt Het Goed vooraf even bellen en vragen of ze het stoeltje voor je apart willen zetten. Mits je hem nog dezelfde dag komt ophalen, is dat meestal geen probleem. Ik zou de blauwe beauty zelf ook wel willen kopen, maar ik heb geen ruimte en bovendien heb ik al eens een gouden boudoirstoeltje gehad dat gesloopt werd door mijn poes Zübiş. Laat ik het lot geen tweede keer tarten.

Boudoir chic
Niet wanhopen als je je vandaag naar Het Goed in Schiedam spoedt en achter het net vist. Op Marktplaats en bij vintagewinkels kun je een heleboel andere fantastische exemplaren kopen. Google maar eens op boudoirstoel of, zoals ze ook wel worden genoemd, kaptafelstoel of slipper chair. Ik vond een aantal prachtige voorbeelden die je kunnen inspireren tijdens je zoektocht. Elke diva of divo, jong en oud, verdient een eigen boudoirstoel.

boudoir-stoel-vintage-go-with-the-vlo

Welk retrotype ben jij? De vurige vamp?

boudoir-stoeltje-vintage-diva-go-with-the-vlo

De klassieke schoonheid?

vogue-boudoirstoeltje-bloemen-go-with-the-vlo

De frisse blom?

boudoirstoel-geel-go-with-the-vlo

De gevaarlijke blondine?

boudoirstoeltje-paars-kringloop-go-with-the-vlo

De snoeperige glamourpoes?

boudoirstoeltje-bazaar-glamour-go-with-the-vlo

De natural beauty?

boudoirstoeltje-diva-vogue-go-with-the-vlo

De verwende prinses?

boudoirstoel-diva-vintage-go-with-the-vlo

Of toch de jolige aquadiva?

 

Kringloop Het Goed
‘s-Gravelandseweg 274
3125 BK Schiedam
Tel. 010-2450023
hetgoed.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑