...

Binnenkijker Rotterdam Frans en Gina huisontruiming 2

Gepubliceerd op 21 november, 2015 door Danny Post

8

Hier zijn de boedelruimers!

Van schitterende designkasten tot bedden waar dikke poepkorsten aan zitten, voor de Rotterdamse Frans den Haan en Gina Salamat van boedelontruiming.eu is elke dag weer een avontuur. Ik ging een dagje op pad met de twee huisontruimingsexperts en smulde van hun verhalen. “Je vindt weleens een vibratortje hier en daar.” 

Half negen ’s ochtends ergens in Rotterdam-Kralingen. Terwijl mijn oogleden nog maar net zijn opengegaan met de souplesse van een roestige kasteeldeur, stuiteren Frans den Haan en Gina Salamat al in het rond. We staan in de seniorenflat van een 94-jarige dame die kortgeleden is gestorven en de boel moet leeg. Snel. Frans en Gina hebben zichzelf twee dagen gegeven om de klus te klaren en als ze dat willen halen, moeten ze aanpoten. Want hoewel de kinderen van de vrouw alle items eruit hebben gehaald die ze zelf willen houden of laten veilen door het Rotterdamse Vendu notarishuis staat er in de vertrekken nog genoeg om uit te zoeken.

Rotterdam boedelruimers woonkamer Gina en Frans go with the vlo

Huisontruiming. Er zijn mensen die een paar keer per maand een grote schoonmaak houden.

Rotterdam huisontruiming Frans en Gina sneluwwoningontruimen.nl

Zoals Frans en Gina. De firma Bezemschoon at your service!

Rotterdam LIFE magazine inboedel sneluwwoningontruimen.nl

Welkom in hun trippy leven dat huisontruiming heet.

Rotterdam boedelruimers boek go with the vlo

En dan ben je zomaar in de slaapkamer van een wildvreemde vrouw beland.

Ik kijk nieuwsgierig om me heen. Het is niet de eerste keer dat ik bij het leegruimen van een woning ben, vorig jaar nog raakte ik toevallig verzeild in de bovenwoning van een man die zelfmoord had gepleegd (zijn stiefzoon verkocht alles via Marktplaats) en deze zomer nodigde een trouwe lezeres van Go with the Vlo mij uit om in het huis van haar pas overleden moeder te komen neuzen, maar het is wel voor het eerst dat ik mee mag met twee mensen die hier hun brood mee verdienen. Ik ken Frans en Gina van de wekelijkse rommelmarkt in het centrum van Rotterdam (elke dinsdag en zaterdag op de Binnenrotte), waar ze al jaren een kraam hebben en toen ze me uitnodigden om eens gezellig mee te gaan, hapte ik gelijk toe. Eindelijk kan ik van dichtbij zien waar ze hun goederen vandaan halen. Een gouden kans.

Rommel of rijkdom?
Wat weten Frans en Gina eigenlijk van de dame wier meubels en andere bezittingen ze opruimen? Frans: “Niet zo heel veel, behalve dat ze een bijzonder iemand geweest moet zijn. Toen we dit huis voor het eerst binnenliepen, was het een grote bende, maar zijzelf was ondanks haar hoge leeftijd nog heel erg bij de tijd. Zozeer zelfs dat ze vlak voor haar overlijden de rouwkaarten voor haar eigen uitvaart regelde en al haar abonnementen al had opgezegd. Ze wist dat het einde naderde en had haar afscheid tot in de puntjes geregeld.”

Rotterdam boedelruimen kastje

Heftig: meestal moet een woning binnen twee dagen helemaal gestript zijn.

Rotterdam ontruiming stereo go with the vlo sneluwwoningontruimen.nl

Geen ets voor Frans, maar wel een kitscherig landschapje en de seventies stereo.

Rotterdam huisontruiming kussens kast sneluwwoningontruimen.nl

En die kussens zijn ook niet te versmaden.

Rotterdam huisontruiming tabaksdoosjes

Wat zou er in deze doosjes allemaal zitten?

Rotterdam huisontruiming appel stereokast

Wil iemand nog een appeltje voor de dorst?

Het was een van de zoons van de vrouw die na haar dood contact opnam met Frans en Gina. Hij betaalt de twee een bepaald bedrag om de woning ‘bezemschoon’ (lees: leeg) op te leveren en sprak met hen af dat alles wat de familie niet meer wilde, van hen is. Betekent dit dan niet dat ze met de rommel achterblijven? “Dat is natuurlijk het risico dat je loopt,” antwoordt Frans. “Soms betaal ik een klant een apart bedrag voor de boedel als ik zie dat deze waardevol is, dit verreken ik met het geld dat hij ons geeft voor de ontruiming. In zo’n geval eis ik dat alles er nog staat als ik het huis kom leeghalen. Vandaag is het anders. Vooraf is me verteld dat er een aantal dingen naar het veilinghuis zouden gaan, zoals een mooie oude ets. Dan ben ik wel zo helder van geest dat ik weet dat een lijstje dat niet meer is dan een stuk karton met een plakplaatje erop, blijft hangen voor mij. Ook heeft de eigenaresse van een vintage winkel al wat spullen meegenomen. Ik kan nu alleen maar hopen dat er nog wat goeds is achtergebleven voor ons.”

Vermomde lamp geeft zijn geheim prijs
Frans hoefde zich geen zorgen te maken. Gaandeweg komen we in de kamers genoeg bijzondere spullen tegen. Het zijn inderdaad geen Deense designstoeltjes of olieverfschilderijen, maar het is zeker geen troep. Ik durf stiekem te beweren dat wat er door mijn handen glijdt, misschien wel veel leuker is dan zulke voor de hand liggende schatten. De oude dame was halverwege de jaren zestig een fervent lezer van LIFE, blijkt uit de vele exemplaren die we in een kast vinden. En dat lezen deed ze zo te zien op een vlakke tafel met handschoenen aan, want ze verkeren in nieuwstaat. Er zit geen vouw in de covers. Ook opmerkelijk is de verzameling oude scheermesjes, nog in hun originele verpakking (een hobby van haar man?). En als iemand met een grote fascinatie voor het vooroorlogse Rotterdam krijg ik waterige oogjes van de oude stadsplattegrond die tevoorschijn komt. Dat haar familie die niet wilde, ongelooflijk.

Rotterdam huisontruiming LIFE tijdschriften sneluwwoningontruimen.nl

Vintage complottheorie. In 1964 was er voor Marilyn Monroe al leven na de dood.

Rotterdam scheermesjes woningontruimen sneluwwoningontruimen.nl

De verzameling scheermesjes (plus één luciferdoosje): vlijmscherp qua ontwerp.

Rotterdam plattegrond huisontruiming sneluwwoningontruimen.nl Gina

En dan openbaart zich ineens het vooroorlogse Rotterdam…

Rotterdam ontruiming lamp art deco sneluwwoningontruimen.nl go with the vlo

Tada! Van zo-zo naar art deco.

Dat het loont om tijdens een huisontruiming je ogen goed de kost te geven, leert een lamp in de hoek van de woonkamer me. Op het eerste gezicht lijkt het een gezellige omalamp met een gebloemde kap. Ik loop er meerdere malen langs, zonder er echt aandacht aan te besteden. Totdat ik de lamp uit elkaar wil halen en de kap eraf haal. Eronder komt een art deco lamp uit de jaren dertig tevoorschijn. Ik realiseer me dat de kap er helemaal niet op hoort. Waarschijnlijk had de eigenaresse hem er gewoon overheen gehangen omdat ze eens wat anders wilde, of wellicht wilde ze verhullen dat één van de drie fittingen kapot is (correctie: een lezer wees me erop dat er wel degelijk een kap overheen hoorde, al was dit zo te zien niet de originele kap en zeker niet de originele stof). Hoe dan ook, wat een schoonheid. Zoiets wilde ik altijd al hebben. Frans ziet mijn enthousiasme en zegt: “Neem hem maar mee, beschouw het als een bedankje omdat je over ons schrijft.” Dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

Bewaren, bewaren, bewaren
Ondertussen maakt Gina’s hart een sprongetje van iets totaal anders: de planten op het balkon. Die zijn in de meeste gevallen hoogbejaard. “Kijk dan,” hoor ik haar roepen. “Dit zijn heeeeele oude vetplantjes. Ik denk dat die zomaar vijftig jaar oud zijn, aan de dikte en grootte te oordelen en de uitlopers. En dan die geraniums, zo worden ze niet meer gekweekt. Heel speciaal.”

Rotterdam woning ontruimen plant oorlog go with the vlo

Zouden deze planten en Le Creuset pan het bombardement van Rotterdam nog hebben meegemaakt?

Rotterdam huisontruiming wasserij go with the vlo sneluwwoningontruimen.nl

Stoomwasscherij De Pauw: laat al uw vintage kledij er weer uitzien als nieuw.

Rotterdam inboedel ontruiming go with the vlo Rotterdam sneluwwoningontruimen.nl

Van vintage stofzuigerzakken tot tasjes van het verdwenen warenhuis Ter Meulen: ALLES werd bewaard.

Rotterdam huisontruiming emmers sneluwwoningontruimen.nl go with the vlo

Al aan je zesde Action-emmer bezig? Zij deed het decennialang met één en dezelfde.

We praten over de zuinigheid van de oudste generaties. Niet alleen de planten gaan een leven lang mee, ook de potloden en pennen, kladblokken, schoenpoetsbenodigdheden, emmers, lakens, tapijten, het bestek en de pannen worden zelden vervangen. Elke doos, kist en lade is een kleine tijdcapsule waar we vreselijk gelukkig van worden. Gina wijst grinnikend op een paar losse deksels waar we geen pannen bij kunnen vinden. “Vermoedelijk gingen de pannen op een bepaald ogenblik kapot en toen dacht die mevrouw: ‘Weet je wat, ik houd die deksels. Altijd handig om op een melkpannetje te gebruiken.” Dat de oude dame zo zuinig was, heeft vast te maken met het feit dat ze de armoede van de Tweede Wereldoorlog meemaakte, maar ook omdat ze vrij spiritueel in het leven stond ontdekken we. De planken van haar boekenkast zijn gevuld boeken over het geloof en in de berging liggen stapels exemplaren van het zweverige Self-Realization magazine uit de fifties en sixties. Bovendien was ze een liefhebber van yoga in een tijd waarin de meeste Nederlanders nog dachten dat dit een zuivelproduct was.

My plant will go on
Ik vraag Gina of ze nooit eens verdrietig wordt van al die huisontruimingen. Je ruimt in feite toch de restanten van iemands leven op. “Nee,” antwoordt ze heel stellig. “Het heeft juist iets moois. Want de bezittingen van zo’n persoon krijgen weer een nieuw leven elders. En daarmee leeft hij of zij ook een beetje voort. Het is anders wanneer er iemand bij komt die zegt: ‘Hup de hele handel naar het Milieupark’ (grofvuil). Dan is het inderdaad over. Maar als wij iemands huis leeghalen, doen we dat met respect. Alles gaat verder en dat geeft me een heel fijn gevoel.”

Rotterdam boedelontruiming puzzel go with the vlo sneluwwoningontruimen.nl

De puzzelstukjes van iemands leven…

Rotterdam huisontruiming planten vaas sneluwwoningontruimen.nl

In de vaas zit een kleine barst, maar toch wordt hij gered.

Rotterdam ontruiming go with the vlo Harry Belafonte sneluwwoningontruimen.nl

De oude dame neuriede gezellig mee met de muziek van Harry Belafonte.

Rotterdam huisontruiming messen uil sneluwwoningontruimen.nl

Vroeg creatief experiment en gezellig granny bestek.

Rotterdam boedelruimen kastje

Ondefinieerbaar speelgoed.

Nu is dit het huis van een oude vrouw die een respectabele leeftijd bereikte, maar soms komen Gina en Frans ook in woningen van mensen die zelfmoord pleegden of jong stierven na een periode van problemen. Raakt haar dat niet? “Natuurlijk wel, die energie voel ik meteen zodra ik de drempel over stap. Dan weet ik: die persoon heeft niet zo’n leuk leven gehad. Maar dan geeft het me nog steeds een goed gevoel om te weten dat hun spullen een nieuwe bestemming krijgen. Andere mensen worden daar weer blij van. Neem die plantjes: iemand die ze koopt, houdt daar ook weer dertig of veertig jaar van. Want het zijn niet zomaar wat plantjes die je koopt op de tweedehands markt. Dat zijn de restanten van onze beschaving. Zo zie ik dat echt.”

Ons sexspeeltjesgeheim
Frans en Gina zijn oude rotten in het tweedehands vak. Frans had rond zijn 27e al zijn eerste kraam op de Rotterdamse rommelmarkt. Het handelen zit de nu 53-jarige Rotterdammer in het bloed: hij maakt deel uit van de bekende familie Den Haan die de halve rommelmarkt op de Binnenrotte in handen heeft. Gina haakte een jaar of achttien geleden aan. Eerst parttime, maar nadat ze enkele jaren terug haar ‘normale’ baan bij een grote kledingketen kwijtraakte, fulltime. Huisontruimingen zijn zeker de laatste vijftien jaar hun core business geworden. Daar verdienen ze hun geld mee en zo vinden ze tevens spullen voor hun kraam. Inmiddels hebben ze honderden woningen vanbinnen gezien, maar Gina hoeft niet lang na te denken over de vraag aan welke ontruiming ze de beste herinneringen bewaart. “Dat was bij een leraar. Hoewel ik alle ontruimingen super vind, maakte zijn leven het meeste indruk op mij. Uit zijn dagboeken bleek dat hij een jeugd vol ellende had gekend: misbruik, armoede… Maar als je zag hoe hij zich had opgewerkt, gevoel voor smaak had ontwikkeld. Hij omringde zich met de mooiste spullen. Boeken, foto’s, objecten, zó prachtig. Al die schoonheid die uit misère geboren was.”

Rotterdam huisontruiming bijbels

De geheimen van de oude dame? Dat ze heel veel las over God.

Huis ontruimen geheimen God

En dat ze hem in deze envelop dacht te vinden.

Rotterdam huisontruiming reizen zelfrealisatie

Ook verslond de pientere powerwoman alles over zelfrealisatie en reisde ze veel.

Rotterdam boedelontruimers yoga fifties go with the vlo

Al lag ze het liefst ondersteboven te chillen.

Tijdens een ontruiming ziet Gina ook alle geheimen die mensen hebben. Nooit ongemakkelijk? “Ach, wat is een geheim? Ja, je vindt weleens een vibratortje hier en daar. (harde lach) Is dat een geheim?” Zij en Frans zouden echter nooit misbruik maken van zulke hele persoonlijke spullen. “De nabestaanden schenken een groot vertrouwen in ons dat we er goed mee om zullen gaan en dat schenden we niet. Net als dat we waardevolle zaken die we per ongeluk nog tegenkomen, zoals geld en sieraden, ook altijd netjes zullen teruggeven.”

Lust je een broodje aap en poep?
Terwijl Gina de keukenkastjes weer induikt, komt Frans de woonkamer binnengelopen. Hij was in de berging onder de flat die ook nog leeggehaald moest worden. Als hij hoort dat we het over memorabele ontruimingen hebben, kruipt hij met veel plezier op zijn praatstoel. “Een ontruiming die mij zal blijblijven was ergens aan de Lek, in het dijkhuis van een verwaarloosde oude vrouw. Volgens de krant had ze zes à zeven maanden dood in de woning gelegen tot ze gevonden werd en was ze opgegeten door haar hond. Toen ik daar arriveerde, bleek dat laatste een broodje aapverhaal. Die hond had inderdaad al die tijd naast haar gezeten, maar hij kon gewoon naar buiten om water te drinken en omdat hij heel dik was kon hij lang overleven zonder eten. Wel hing er een hele smerige geur in huis. Ik dacht bij mezelf: is dit nu een lijkenlucht? Toch kwam het niet van het matras waar ze op gelegen had. Dat was weliswaar helemaal zwart, maar stonk niet. Toen ontdekten we dat er nog een pannetje kippensoep op het fornuis stond. We haalden de deksel van de pan en gingen bijna over onze nek. Niet normaal.”

Rotterdam huisontruiming lamp sneluwwoningontruimen.nl

Frans is blij dat het vandaag bij leuke lampen blijft en dat hij geen poepbedden hoeft te ruimen.

Rotterdam huisontruiming tafel en stoel sneluwwoningontruimen.nl

En er liggen gelukkig ook geen ranzige foto’s onder de tafel.

Rotterdam vissen koffertje inboedel

En het enige dat misschien ruikt is dit visserskoffertje.

Rotterdam huisontruiming lamp doosje

Opluchting: ook hier geen versteende drollen.

En Frans heeft meer smerige verhalen. Met een twinkeling in zijn ogen: “Eén keer waren we bij een hoarder in België. Dat huis stond zo stampvol dat je er amper in kon komen. De man van wie het was geweest kon in die puinzooi niks meer vinden en moest dus steeds alles opnieuw kopen. Toen we gingen graven, vonden we bijvoorbeeld zeven laptops en een heleboel scheerapparaten. Maar wat we ook tegenkwamen waren meer dan tweehonderd Colaflessen die gevuld waren met urine. Plus een ontiegelijke hoeveelheid kranten waarin hij zijn drollen had verpakt. Die lagen netjes opgestapeld op ons te wachten. Meneer was duidelijk ook zijn toilet kwijtgeraakt.” Grijnst: “En dit was iemand die een gewone baan had hè? Maar het uiterlijk van mensen zegt niks over hun bizarre gewoontes. Zo deden we ook de ontruiming bij een man die jarenlang werkte als een soort assistent van de Japanse consul. Een keurige man, zo leek het, totdat we zijn bed eruit haalden en merkten dat er stront aan de zijkanten zat. Daaraan had hij tijdens het spelen met zijn grote vibrator, die we óók vonden, zijn vingers afgeveegd. En dat was niet het enige. Ik trof een dikke stapel foto’s aan van zijn poep. Eerst dacht ik nog dat hij één foto had gemaakt van een drol en daar extra afdrukken van had laten maken, maar het bleken verschillende drollen te zijn.” Ligt in een deuk: “Tja, elke hoop is natuurlijk weer anders!”

Afblijven, deze spullen verdien jij niet
Ik heb een donkerbruin vermoeden dat Frans meer poepanekdotes voor me heeft, maar hij wordt in de rede gevallen door Gina. “Ik werd net gebeld over dat Hammond-orgel,” zegt ze. “Iemand wil hem vandaag nog gratis komen ophalen.” Gratis? Die moet ze even uitleggen. “Bij een ontruiming nemen we niet alles mee. Kapotte theedoeken, halflege crèmepotjes, muffe inlegzooltjes en meer van zulke dingen gooien we weg. Maar er zitten af en toe ook meubels of objecten tussen waar we zelf niets mee kunnen, maar waarvan we het zonde vinden om ze naar het Milieupark te brengen. Die zet ik op Marktplaats en dan mogen mensen ze gratis hebben. Zo’n Hammond-orgel is een perfect voorbeeld. Fraai ding, helemaal gaaf, maar loodzwaar en we hebben er amper klanten voor. Op deze manier komt hij toch bij een liefhebber terecht.”

Hammond orgel Rotterdam inboedel go with the vlo

Dit orgel pronkt inmiddels in het huis van een lid van de Hammond-vereniging (ja, die bestaat).

Rotterdam huisontruiming platen sneluwwoningontruimen.nl

Wijst de Heer ons nu de weg naar een vintage editie van Scrabble (helemaal links)? Hallelujah!

Rotterdam huisontruiming kaptafel en kristal

Kastjes, kristal, alles krijgt een nieuw leven.

Rotterdam woning ontruimen leeg bezemschoon

En weer een kast leeg. Frans en Gina doen de naam van hun site sneluwwoningontruimen.nl eer aan.

Rotterdam inboedel platenkastje vintage

In zo’n kastje staan je 78-toerenplaten veilig.

Gina wil sowieso dat alles een goede bestemming krijgt. En daarin gaat ze vrij ver. In de kraam vraagt ze soms expres te hoge prijzen als een geïnteresseerde koper haar niet aanstaat. Dan wil ze niet dat een bepaald object met die persoon mee naar huis gaat. Waarom niet? “Omdat sommige mensen vintage en antiek niet aankunnen. Luister, dit zijn geen dertien in een dozijn spullen. Ik krijg weleens mensen in de kraam die ‘ergens hebben gelezen dat iets hip is’ en het daarom willen hebben. Dezelfde mensen die antieke stolpen over één kam scheren met de stolpen van de Xenos. Zulke types hechten geen waarde aan de historie van een voorwerp of meubelstuk en het feit dat iemand er zijn hele leven zoveel liefde voor koesterde dat het nog steeds bestaat. Om te voorkomen dat ze deze bijzondere items in een vuilniszak gooien zodra ze er weer genoeg van krijgen, verkoop ik ze helemaal niet aan ze. Is voor iedereen beter.”

Shine bright like a diamond
Na bijna vier uur te hebben meegespit in de woning is het tijd geworden om afscheid te nemen. Mijn laptop roept en Frans en Gina moeten ook door. Er is nog een hoop te doen. Toch wil ik één laatste ding van Gina weten. Als je zoveel huisontruimingen hebt gedaan, maakt je hart dan nog wel een sprongetje als je ergens binnenloopt en iets leuks spot? “Altijd. Dat verandert gelukkig nooit. In ieder huishouden vind ik wel iets dat ik adopteer en heel lang bij me blijft. Favorieten? Oh, teveel om op te noemen. Ik bezit een Parijse theaterlamp uit de jaren dertig die ik nooit meer wegdoe, maar ik ben ook gek op mijn vintage stokkenkast en een speciale uitgave van een Keith Haring kleurboek. Soms neem ik een paar van die spullen mee als ik met een kraam op een kleinere markt sta zoals de Rotterdamse Swan Market. Niet om te verkopen, maar zodat ze even kunnen shinen in het openbaar. En daarmee hun vroegere bezitter ook.”

Rotterdam huisontruiming schaal onderkant

Tip van de meesters: zoek bij keramiek ALTIJD op de onderkant naar een naam.

Rotterdam inboedel huisontruiming go with the vlo

Blasé na zoveel huisontruimingen? Welnee, het is elke keer weer een groot avontuur.

Rotterdam pan huisontruiming schoenlepels

Bijna in mint condition deze pan. Gina zoekt een baasje dat er superzuinig op zal zijn.

Huisontruiming Rotterdam vrachtwagen inboedel sneluwwoningontruimen.nl

Een bestelwagen vol klein geluk. Binnenkort bij jou in huis?

“Zo nu en dan zet ik al mijn mooie dingetjes ook op Marktplaats. Gewoon, om ze aan de wereld te laten zien. Mensen bieden daar dan op, maar daar gaat het mij absoluut niet om. Ik verkoop ze toch niet. Het is eigenlijk meer bedoeld om te pronken: kijk eens wat ik heb en jullie niet haha.” Toch heeft Gina er geen problemen mee als haar kinderen ook een huisontruimer bellen wanneer zijzelf op een dag uit haar schilderij valt. “Mits het wel door mensen wordt gedaan die verstand van zaken hebben en mijn bezittingen weer in omloop brengen. Ik wil niet dat mijn huis wordt leeggehaald en dat alles wat ik heb verzameld naar het Milieupark gaat en wordt vermorzeld. Dat zou ik nog pijnlijker vinden dan mijn eigen crematie!”

Alle spullen uit deze reportage (en nog veel meer) zijn vanaf vandaag te koop bij Frans en Gina op de Rotterdamse rommelmarkt. Hun kraam vind je elke dinsdag en zaterdag op de Binnenrotte in de richting van de Meent, vlakbij Café Pol. Zoek je vakkundige huisontruimers met hart voor de vintage zaak? Ze staan voor je klaar op boedelontruiming.eu.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur8 Responses to Hier zijn de boedelruimers!

 1. Don says:

  Ha, leuk artikel over de huisontruimers. De lamp hoort wel degelijk met kap er op te zijn. Niet met zo’n gek bloemetjes motief maar die is waarschijnlijk in de loop der tijd opnieuw bekleed. Origineel zat er een soort van zijde op. Ik denk niet dat het een originele is, maar hij doet denken aan de ontwerpen van Gispen voor Giso. Je zou even onderop de voet kunnen kijken, als je daar wat nummers ingegoten ziet staan dan zou het wel een Gispen lamp kunnen zijn.
  Op de website van de Stichting Gispen collectie kun je uitpluizen welk type het was.

  • Danny Post says:

   Hi, bedankt voor je reactie. Er zitten geen aanhechtingspunten voor een kap op. En ik ken deze lampen ook eigenlijk alleen zonder. Maar ik ga kijken. Het is geen Gispen helaas. 😉

  • Danny Post says:

   Heb even gekeken en je hebt gelijk. Weer wat geleerd. Nu spijt dat ik de kap liet staan, al wiebelde hij enorm op die lamp. Leek helemaal niet strak te passen op de kelk. Vandaar ook mijn idee dat ze niet bij elkaar hoorden.

 2. Pingback: Op vlooienmarktavontuur in Temploux | Go with the Vlo

 3. Pingback: Vroege vogels boven de bank | Go with the Vlo

 4. Pingback: To paint or not to paint, that's the question | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑