...

Lelijk ding Oude fles urine Antiques Roadshow go with the vlo

Gepubliceerd op 30 december, 2019 door Danny Post

0

Ik neem een overheerlijk slokje stokoude urine

In het Britse tv-programma Antiques Roadshow dacht glasexpert Andy McConnell een honderdvijftig jaar oude port of wijn te proeven. Uit recent onderzoek blijkt dat hij in werkelijkheid genoot van antiquarische urine. Santé!

Tijdens de uitzending die in 2016 werd opgenomen in Trelissick (Cornwall) kreeg historicus en glasexpert Andy McConnell een mysterieuze fles met daarin een donkerbruine vloeistof voor zich. Deze was gevonden onder de drempel van een huis in Trelissick. Wat zat erin? Andy kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij stak een dunne naald in de fles en zoog een klein beetje van de donkerbruine vloeistof op. Vervolgens doopte hij zijn vinger erin en likte. Met een grimas op zijn gezicht: “Ik denk dat het port of rode wijn is… of de fles is gevuld met roestige oude spijkers en het is roest!”
Helaas voor Andy proefde hij iets héél anders dan port of rode wijn. Toen onderzoekers van de Loughborough University de fles een tijdje terug grondig onder de loep namen, ontdekten ze dat deze stokoude urine bevat. Dat, plus een scheutje alcohol, enkele koperen pinnen uit de late jaren veertig van de negentiende eeuw en een menselijke haar. Mmmm, lekker hoor.

Antiques Roadshow fles urine expert go with the vlo

Fijnproever Andy: “Werkelijk verrukkelijk. Zeer fruitige rode wijn, licht bitter in de afdronk.”

Fles oude urine Fiona Bruce Antiques Roadshow go with the vlo

Presentatrice Fiona genoot zichtbaar van deze onthulling.

Fiona Bruce Antiques Roadshow fles urine go with the vlo

“Sorry Andy, maar je hebt een stokoude Château de Heksenzeik gedronken!”

Fles oude urine Antiques Roadshow go with the vlo

De vrouw met de hoed is blij dat zij het niet was. Brrrrrrr.

In de Antiques Roadshow-uitzending van gisteravond confronteerde presentatrice Fiona Bruce arme Andy met de resultaten. Dit tot grote hilariteit van het publiek en de kijkers thuis. Ze onthulde verder dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een zogenaamde ‘heksenfles’, bedoeld om kwade geesten te weren. “Begraven onder de drempel van het huis moest deze hekserij, vervloekingen en ongeluk buiten de deur houden.” Om er plagend aan toe te voegen: “Blij dat je ervan geproefd hebt, Andy?”
De expert liet zich niet kennen. Het was misschien wat ranzig, maar hij heeft geen spijt. “Ik kreeg de unieke kans om ervan te proeven en die wilde ik geen geval aan me voorbij laten gaan!”

Kijk voor de uitzendtijden van Antiques Roadshow op bbc.co.uk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑