...

MCB

Gepubliceerd op 3 juni, 2014 door Marie-Cecile Beniers

1

Inspiratie uit oude interieurboeken

Oude interieurboeken, ik blader er graag doorheen. Oké, veel foto’s en teksten zijn om te grinniken, maar even zoveel foto’s zijn goede inspiratiebronnen voor mijn eigen huis. Want regelmatig zie ik een meubelstuk dat bijzonder hebberig maakt… Zes stukken van mijn persoonlijke retro-verlanglijstje.

#1: Wandmeubel voor in de gang

Dat is nog eens een lekkere binnenkomer! Een kunststof wandmeubel in een fijn felle kleur met haken voor jassen en tassen, een spiegel én handige schapjes voor je sleutels (eh… planten?). Het doet denken aan de Uten.Silo van Vitra, dat handige vakkenrekje voor aan de wand. Dat kom je regelmatig tegen in (online) winkels en op Marktplaats. Deze beauty daarentegen…

Retro-do-gangmeubel

Handig voor wie sopt op zijn eigen spiegelbeeld. Dit meubel is makkelijk afneembaar.

#2: Bankstel met tafeltje
Sowieso is dit split-level huis met hoog plafond errug leuk, maar toen ik het bankstel op de verdieping spotte moest ik even slikken. Wat een ontzettend mooie bank! Hoewel alleen de achterkant te zien is, is duidelijk dat het om een prachtig exemplaar gaat. Beetje Deens design slash Pastoe, mét tafeltje eraan vast. Zo mooi. En dat dit bankstel als een echte eyecatcher op deze plek staat, in plaats van tegen een muur, is helemaal een dikke plus.

Retro-do-bankstel

Vroeger wist men hoe je stylish moest uitbuiken voor de tv.

#3: Rotan hangstoel
Wéér zo’n leuk huis. De vide is bezig met een comeback, net als die rotan hangstoel die eraan hangt. Voor mensen zonder vide of stevig plafond zijn er ook hangstoelen met frame. Je ziet ze steeds meer (zelfs bij –shock horror– Leen Bakker), maar naar mijn mening is een oldskool exemplaar leuker. Helaas zijn die zeldzamer, maar gelukkig niet duurder. Ik blijf zoeken dus.

Retro-do-hangstoel

Tip: vooraf geen zware bonenschotels eten a.u.b.

#4: Grote staande lamp
Vergeet die lelijke vreselijk in het oog springende gordijnen en tafel op schragen. Kijk eens naar die geweldige lamp die er bij staat te shinen! Als een uit de kluiten gewassen bureaulamp steelt hij de show. Beetje misplaatst zoals die bijna op de typemachine staat gebogen, maar wat zou die het geweldig goed doen naast een bankstel anno 2014.

Retro-do-lamp

Vintage-light. Deze lamp is nog steeds actueel.

#5: stoel van Knoll
Wat een heerlijke kaptafel! Een simpele plank met een spiegel die omhoog klapt. Love it! Maar echt hebberig word ik van het stoeltje dat er voor staat. Een model (genaamd Tulip) van Eero Saarinen uit 1956, dat wereldwijde faam kreeg door zijn opvallende bijrol in de serie Star Trek. Zoals veel designklassiekers worden van deze stoel ook replica’s gemaakt, die voor zo’n achthonderd euro te koop zijn. Voor een echt vintage model zal je veel meer moeten neertellen. Hiermee is het helaas een speld in de retrohooiberg.

Retro-do-stoel

Doe ons een bosje van die rood-witte tulpen!

#6: Barkruk
De bar is zo’n beetje de seventies equivalent van het huidige megapopulaire kookeiland. Tijdens het koken toch contact met je medebewoners en/of gasten en het is ook zo reuzegezellig. Deze bar met tegeltjes is zeker niet lelijk, maar die krukjes die daarbij staan: oh la la, daar gaat mijn retrohartje echt snel van kloppen. Hebben! Moet ik wel ook een bar aanschaffen waar ze bij kunnen staan…

Retro-do-barkruk

Two retro filter coffees coming up.

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑