...

#tbt Alexis Carrington Colby Dexter mode eighties Dynasty go with the vlo

Gepubliceerd op 5 april, 2018 door Danny Post

0

Insta-ode aan powerbitch Alexis

Mijn nieuwste guilty pleasure op Instagram is What Alexis Wore van Anya Georgijevic.
De modejournaliste plaatst bijna dagelijks iconische outfits van Alexis Carrington-Colby uit de oude hitserie Dynasty. Zelfs Alexis-vertolkster Joan Collins is fan.

Ik heb het geprobeerd, maar ik vind de Dynasty-remake op Netflix echt niet te harden. Wat een slap aftreksel van de originele serie, die werd uitgezonden van 1981 tot en met 1989. Zo plat. Grootste minpunt? Dat Joan Collins er niet in zit als powerbitch Alexis Carrington-Colby. Die rol wordt nu gespeeld door de kapotgeblondeerde stoeipoes Nicollette Sheridan, bekend van de serie Desperate Housewives en haar algehele zwakbegaafdheid op acteervlak. Alsof je een webcamgirl vraagt om de plaats in te nemen van royalty. Je reinste heiligschennis.
Nee, doe mij maar lekker de oude Dynasty met de oude Alexis. De versie van Joan blijft ongeëvenaard. Door haar venijnige oneliners waarmee ze elke tegenspeler van het scherm vaagde, maar ook door haar peperdure outfits. Alexis 1.0 was een kreng met klasse. De Pools-Canadese modejournaliste en Alexis-überfan Anya Georgijevic is het volledig met mij eens. Ze startte de Instagram-account What Alexis Wore waar ze de looks van haar heldin viert.

Alexis Carrington Colby mode Dynasty go with the vlo

“Speelt Nicollette Sheridan nu mijn rol? Wat een verrukkelijke droeftoeterkeuze, hihi.”

Alexis Carrington Colby Dynasty go with the vlo

Dynasty draaide in de jaren tachtig maar om één vrouw.

Joan Collins Alexis aerobics Dynasty go with the vlo

Uurtje aerobics en dan uitpuffen op de bank met een martini en kaviaar.

Alexis Carrington Colby roze Dynasty go with the vlo

Joan begon in de serie met haar eigen haar, maar droeg later pruiken. Zo wilde ze haar lokken sparen.

Alexis Colby Carrington roze jurk eighties Dynasty go with the vlo

Voor deze suikerspin moesten de deuropeningen met drie meter verbreed worden.

Joan Collins Alexis Steven Dynasty go with the vlo

Ook draaideurhomo Steven vond het vele roze in zijn moeders garderobe to die for.

Alexis Carrington Colby rode outfit Dynasty go with the vlo

Soms ging La Colby compleet over de rooie, met name als haar rollator-ex Blake in de buurt was.

Voor Anja, die opgroeide in Polen ten tijde van het communisme, was de goedgebekte en
-geklede Alexis een baken van glamour in barre tijden. “Eind jaren tachtig, toen ik ver voorbij mijn bedtijd opbleef, walste Alexis Carrington mijn leven binnen en eiste ze de aandacht op zoals geen enkele andere vrouw op tv,” schreef ze in de Canadese ELLE. “Het iconische Dynasty-personage, gespeeld door de onnavolgbare Joan Collins, was een lust voor het oog, glijdend over het scherm in power suits met grote schoudervullingen, weelderig bont, oversized hoeden en glinsterende juwelen. Ze was mijn eerste modeherinnering en maakte een diepe indruk.” Anja had het gevoel dat ze naar een droom keek, de dagelijkse realiteit in Polen was zó anders. En ze kende niemand die zo’n kracht uitstraalde als Alexis. “Alexis droeg haar kleding als een schild – ze had ook veel bescherming nodig, aangezien ze een vrouw was die in haar uppie een oliebedrijf met een miljardenomzet runde en over de hele wereld vijanden had.”

Originele mean girl met zevenhonderd looks
Later emigreerde Anja naar Canada, maar Alexis bleef altijd een voorbeeld. Nog steeds kunnen vrouwen iets van deze tante leren, zegt ze. “Ze ging met een bulldozer door het glazen plafond. In een klassieke scène marcheert ze in een – jawel – fonkelende witte jurk het landhuis van haar ex-man Blake Carrington en zijn tweede vrouw Krystle binnen en kondigt ze aan dat ze de hele handel heeft overgenomen: ‘Neem deze zooi en je blonde slet mee en vertrek uit mijn huis!’ Ondanks haar immorele gedrag zat ik haar aan te moedigen, ik kon het niet laten. Alexis was de eerste vrouwelijk anti-held op tv. Ze was de Carrie Bradshaw van de jaren tachtig, maar dan bitchy, en ze opende de deuren voor ambitieuze mean girls als Blair Waldorf (Gossip Girl), Claire Underwood (House of Cards), Cookie Lyon (Empire) en zelfs Cersei Lannister (Game of Thrones).

Alexis Dynasty bontjas vintage go with the vlo

Soms maakte de diva het wel erg bont.

Alexis Carrington Colby mantelpakje eighties go with the vlo

Of zag ze eruit als de glamoureuze moeder van een hofnar.

Krystle Alexis Dynasty jaren tachtig mode go with the vlo 2

Maar ze droeg haar kleding altijd met veel meer flair dan rivale Krystle Carrington.

Alexis Colby Carrington Dynasty Krystle go with the vlo

“Ga die coupe toneelgordijn van je toch touperen, duffe doos. Ik proost ondertussen op mijn coole stijl.”

Alexis Carrington Colby Joan Collins Dynasty go with the vlo

Hoe hard deze slang haar giftanden ook in de nekken van haar vijanden zette, ze deed het altijd met klasse.

Alexis Carrington Colby Dexter hoeden go with the vlo

Elke dag hoedjesdag.

Joan Collins what Alexis wore Dynasty go with the vlo

Anja kreeg hulp van haar idool. De inmiddels 84-jarige Joan mist haar bitchy alterego ook nog steeds.

Anja verzamelde voor What Alexis Wore al zo’n 135 coole looks van Alexis, maar daarmee is ze er nog láng niet. Het wordt een hele kluif om ze allemaal te posten. Nolan Miller, Dynasty’s vaste kostuumontwerper, toverde in negen seizoenen honderden outfits voor Alexis uit zijn hoge hoed. Anja: “Miller had een wekelijks garderobebudget van 35.000 dollar, omgerekend zou dat nu een duizelingwekkende 104.000 dollar zijn! Ongeveer een derde hiervan werd besteed aan het aankleden van Alexis. Hij creëerde gedurende de serie meer dan drieduizend outfits, alleen al voor Alexis waren het er ruim zevenhonderd.”
Gelukkig heeft Anja bij haar zoektocht hulp vanuit fabuleuze hoek gekregen. Joan Collins herself heeft What Alexis Wore ook opgemerkt en vindt de account te gek. Vijf dagen geleden stuurde ze Anja een eerste foto met de woorden: ‘For the @whatalexiswore collection!’

Volg What Alexis Wore op Instagram. Anja post continu nieuwe pareltjes. De oude Dynasty kijken? Alle negen seizoenen verschenen op dvd en zijn o.a. te koop op bol.com

  

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑