...

Flea your style Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 6

Gepubliceerd op 18 februari, 2019 door Danny Post

0

Ja, ik wil een vintage bruidsjurk van Laura Dols

De boetiek van Laura Dols in de Amsterdamse Wolvenstraat is een instituut. Minder bekend is dat Laura Dols ook een bruidsatelier heeft met de stijlvolste vintage trouwjurken. 

Foto’s: Laura Dols

Rond Valentijnsdag regende het weer huwelijksaanzoeken. Na het accepteren ervan begint voor veel verliefde koppels de keuzestress. Wat trekken ze aan? Een groeiend aantal bruiden in spe kiest voor een vintage trouwjurk. Dat is echt een grote trend momenteel, ook onder sterren. Zo droeg American Horror Story: Cult-actrice Alison Pill een ‘tweedehandsje’ toen ze in 2015 haar ja-woord gaf aan acteur/regisseur Joshua Leonard. Haar luchtige gele jurkje riep herinneringen op aan de romantische films met Doris Day uit de jaren zestig. Lief én sexy.
In Nederland is het nog best lastig om een mooie vintage trouwjurk te vinden. In kringlopen en op vlooienmarkten hangen soms wel oude exemplaren, maar die vallen meestal in de categorie ‘polyesterdraken’. Van alles te veel en als je tijdens het diner te dicht bij het kaarslicht zit, ontsteek je je eigen vreugdevuur. Ja, ik gil. Not a good look. Gelukkig is er één plek waar je een grote kans van slagen hebt: het bruidsatelier van Laura Dols in de Amsterdamse Houthavens. Daar hangen tweeduizend trouwjurken uit o.a. Parijs, Berlijn en Los Angeles, die voor het eerst richting een altaar schreden tijdens de jaren dertig, veertig of vijftig. Stunning.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo

Eigenzinnige bruiden kiezen voor vintage.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 3

In het bruidsatelier van Laura Dols kun je kiezen uit zo’n tweeduizend verschillende jurken.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 4

Stijlen variëren van romantisch tot stoer.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 7

Ook alle benodigde accessoires zijn aanwezig.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 5

Zulke lage prijzen verwacht je niet.

Vintage bruidsmode Laura Dols bruidsatelier go with the vlo 2

Wil je aanpassingen? Geen enkel probleem. 

De jurken zijn stuk voor stuk gemaakt van de prachtigste stoffen zoals zijde, satijn, Zwitserse broderie, mousseline, tule en Iers of Bretons kant. En nee, dat houdt niet in dat ze peperduur zijn. De gemiddelde prijs van zo’n smetteloos pareltje bedraagt – je gelooft het niet – slechts 450 euro. Een stuk goedkoper dan een nieuwe jurk.
Laura Dols beschikt over een eigen naaiatelier waar iedere jurk kan worden aangepast aan het lichaam en de wensen van de nieuwe draagster. Verder is er een ruime collectie vintage trouwaccessoires en kunnen bruidsmeisjes vanaf drie jaar eveneens geheel in het oud gestoken worden. Wil je tijdens je grote dag schitteren in iets werkelijk unieks? Kom dan snel passen.

Laura Dols Antieke Trouwjurken
Nieuwe Hemweg 7G
1013 BG Amsterdam
antieketrouwjurken.nl
Let op: langskomen kan alleen op afspraak!

Een korte versie van deze tekst verscheen onlangs in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke zaterdag bijzondere objecten en adressen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑