...

Tip!

Gepubliceerd op 16 februari, 2017 door Danny Post

0

Je wordt verwend op de DesignMarkt Gent

Amai, we moeten deze dagen naar België! Daar wordt voor alweer de zestiende keer de DesignMarkt Gent gehouden. Een waar sopfestijn als je van mooie vintage meubels houdt.

Onze hartslag is nog maar net genormaliseerd na Design Icons in Amsterdam, of er komt alweer zo’n spannende vintage designbeurs aan. Ditmaal zijn het onze zuiderburen die stevig uitpakken. Op 17, 18 en 19 februari vindt in Gent de DesignMarkt plaats. Een groot aantal gerenommeerde handelaren verkopen vintage designobjecten en -meubilair van toonaangevende ontwerpers. Het aanbod en de prijzen zijn net als bij Design Icons gevarieerd: ook hier kun je het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Houd je het bij een funky lamp of fauteuil voor de woonkamer of ga je voor een in het oog springend museumstuk? Jij bepaalt.

designmarkt-gent-stoelen-go-with-the-vlo-2

Ook Nederlandse handelaren prijzen hun waren aan tijdens de DesignMarkt.

gent-designmarkt-lampen-go-with-the-vlo

Kijk uit: je loopt al snel tegen de lamp op.

designmarkt-gent-kast-go-with-the-vlo

Wat een wáánzinnig lekker dressoir.

designmarkt-bankstel-go-with-the-vlo-2

Kun jij de ontwerper raden?

De alweer zestiende editie van de DesignMarkt wordt traditiegetrouw gehouden in het ICC Ghent. Het ‘brutalistische’ congrescentrum is zo’n typische betondraak uit de jaren zeventig. Al houden ze het op de website van DesignMarkt liever op “iconisch”. Maar een kniesoor die op die grauwe omgeving let. Daarvoor zijn er te veel coole en kleurige dingen te koop. “DesignMarkt is meer dan een verzameling exposanten,” zeggen de organisatoren. “DesignMarkt is een totaalbeleving. Relevant, spectaculair en laagdrempelig.” Moraal van dit designverhaal? Go Gent!

DesignMarkt Gent trapt vandaag af met een dag voor genodigden en vanaf morgen, vrijdag 17 februari, tot en met 19 februari is het gewone volk welkom. Tegelijk met deze beurs kun je in het ICC Ghent ook genieten van een eerbetoon aan de pioniers van de hedendaagse vormgeving tijdens BAD (Belgian Art en Design). Alle info vind je op designmarkt.be

 

designmarkt-gent-bed-go-with-the-vlo

Waarom blijf je niet een nachtje slapen in Gent? Genoeg toffe antiekwinkels en markten in de stad!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑