...

Gespot Kringloop Gewoon Goed juwelier Parijs oude toonbank go with the vlo

Gepubliceerd op 16 maart, 2019 door Danny Post

0

Juweel van een toonbank

In de jaren vijftig deed deze toonbank dienst in een Franse juwelierszaak. Nu staat ze te pronken in Kringloop Gewoon Goed in Schiedam. Voulez-vous l’acheter?  

Ik hoor je denken: alweer Kringloop Gewoon Goed?? Ja sorry, maar ze hebben een topweek. Na de Sonora-grammofoon (inmiddels verkocht) plus de items die ik op Instagram deelde (ook daar veel respons), hebben ze sinds gistermiddag een wel heel knap meubelstuk in de winkel staan. “Deze toonbank is afkomstig uit een Franse juwelierszaak”, vertelt eigenaar Ronald van Beest. “Ze werd gemaakt in de jaren vijftig. De kleur van het hout en de bekleding zijn geweldig!”
Ik spotte de toonbank al enkele weken terug toen Ronald me trakteerde op een rondleiding door zijn magazijn (zulke kijkjes achter de schermen zijn de leuke extraatjes van het runnen van deze website). Hij vertelde me toen dat hij nog even wilde wachten totdat er een goede plek vrijkwam in een van de twee nostalgische ‘huiskamertjes’ in zijn kringloop. Dit zijn de twee speciale ruimtes waar Ronald designobjecten en zijn meest aparte vondsten uitstalt. “Hier kunnen mensen die naar mooie dingen zoeken lekker een uurtje rondsnuffelen.”

Kringloop Gewoon Goed Schiedam vintage toonbank go with the vlo

Deze Franse juwelierstoonbank is ronduit magnifique.

Vintage toonbank juwelier kringloop Gewoon Goed Schiedam go with the vlo

De fonkelende koopwaar die vroeger onder dit glas lag, maakte chique dames gék.

Kringloop Gewoon Goed Schiedam oude toonbank juwelier go with the vlo

Die kleur!

Na lang wachten beleeft de toonbank dan eindelijk haar moment in de kringloopschijnwerpers. Al denk ik niet dat ze daar lang blijft. In no time gaat iemand er mee aan de haal. Door het ranke hout en de chique bekleding straalt de toonbank een en al klasse uit. Om in juwelierstermen te blijven: ze is een sieraad voor ieder interieur.
Wat zijn de afmetingen? “De hoogte en breedte zijn negentig centimeter, de diepte is zestig centimeter,” aldus Ronald. “De prijs bedraagt 175 euro. Niet veel voor zo’n te gek object met een rijke historie, als je het mij vraagt. En geen gebreken hè? Er is duidelijk altijd goed voor gezorgd.”

Kringloop Gewoon Goed
Parkweg 203
3119 CG Schiedam
Tel. 010-2460339
kringloopgewoongoed.nl

Een korte versie van deze tekst staat vandaag in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke zaterdag bijzondere objecten en adressen.

 

Kringloop Gewoon Goed Schiedam kelder vintage meubels go with the vlo

In de kelder en het magazijn van Gewoon Goed staat/hangt nog veel meer cool spul.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑