...

Tip! kaapse-markt-vintage-rotterdam-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 28 juni, 2017 door Danny Post

0

Kaapse Markt strijkt neer op de Keilewerf

Door een onbegrijpelijk gemeentebeleid verhuist de Kaapse Markt in Rotterdam van het Deliplein naar de Keilewerf. Op zondag 2 juli kun je daar nu kleding en meubels shoppen.

Het nieuwe beleid van de gemeente Rotterdam om geen vlooienmarkten meer toe te staan op openbaar terrein blijft onbegrijpelijk stom. Handelaren en vlooiers zijn er nog steeds woest over. Ook Amara van der Ree en Annefleur Verbaas hebben er last van. Ze organiseren sinds twee jaar de populaire Kaapse Markt, maar kregen plotseling geen vergunning meer om die op het Deliplein te houden. Noodgedwongen wijken ze op zondag 2 juli uit naar de Keilewerf, een bedrijfsverzamelgebouw voor jonge ontwerpers en makers. Aan de overkant van de Maas in Rotterdam-West, ver van de Kaap, maar de meiden zijn allang blij dat hun markt kan doorgaan. Amara: “Een positief ding in ieder geval is, dat de Keilewerf ruimer is dan het Deliplein. Daardoor kunnen we de markt iets grootser aanpakken, met live muziek en foodtrucks.”

kaapse-markt-keilewerf-vintage-go-with-the-vlo-2

De gemeente Rotterdam is gek dat ze zulke markten uit het straatbeeld verdrijft.

kaapse-markt-vetpotje-go-with-the-vlo-2

Kledingwinkel Margootje Vintage is altijd van de partij.

kaapse-markt-west-germany-vazen-go-with-the-vlo

Op de Keilewerf zul je als vanouds genoeg West Germany vinden.

kaapse-markt-zelf-maken-go-with-the-vlo

Maar ook mensen die zelf de mooiste dingen maken.

kaapse-markt-billentikker-vintage-go-with-the-vlo

Billentikkers! (af, ik heb er al genoeg)

kaapse-markt-go-with-the-vlo-stoelen

Eind augustus mogen de meubels en andere spullen toch weer op het Deliplein staan. Snap jij het nog?

Verder is het de Kaapse Markt zoals je die gewend bent: met veel coole vintage. “Op het grote buitenterrein van de Keilewerf staan veertig deelnemers met zeer gevarieerde vintage- en designkramen. De een neemt allemaal designklassiekers mee van Martin Visser tot Pastoe, de ander biedt kleine retro huisraad aan die iedereen herkent uit grootmoeders keuken. Ook zijn er makers die eigen ontwerpen verkopen,” aldus Amara. “Bonus is de speciale Kilo Sale. Stápels zomerjurken, spijkerjasjes en Levi’s jeans. Je kunt graaien wat je wilt en erna afrekenen per kilo.”
Overigens betekent dit niet dat de Kaapse Markt voortaan altijd op de Keilewerf gehouden zal worden. Eind augustus mogen Amara en Annefleur tóch weer een Kaapse Markt op het Deliplein organiseren. Amara: “Na vele gesprekken met de gemeente kregen we voor die locatie alsnog ook een vergunning. Op 27 augustus staan we dus weer op ons vertrouwde stekkie.”
Ik vind het knap dat Amara en Annefleur er zo rustig onder blijven. Persoonlijk zou ik ontploffen. Gemeente Rotterdam, wanneer komt aan deze waanzin een einde??

De Kaapse Markt vindt plaats op zondag 2 juli en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang. Locatie is het M4H Gebied/Keilewerf, Keileweg 4 in Rotterdam-West (havengebied achter Marconiplein). Meer informatie vind je op de Facebook-pagina: dekaapsevintagemarkt.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑