...

Marktreview Kerkmarkt Geervliet

Gepubliceerd op 19 mei, 2014 door Danny Post

0

Kerk van de Heilige Koopjesjagers

Hallelujah! Het seizoen van de kerkmarkten is in full swing. Eerste stop: de jaarlijkse rommelmarkt van de kerk in Geervliet. En God zag dat er goed spul stond…

Waar is de Ark van Noach als je hem nodigt hebt? Het regent pijpenstelen als ik op zaterdag 10 mei arriveer bij de kerk in Geervliet. Ik voel acuut medelijden met de kraampjes op het voorpleintje en de vrijwilligers die het Rad van Fortuin runnen. “Lootje kopen om een lekkere taart te winnen,” vraagt een van hen op licht wanhopige toon. Nee dank je. Ik ren liever naar binnen met de snelheid van Peter Jan Rens op de vlucht voor zijn schuldeisers.

Geervliet kerkmarkt 1

Deze retro tv kon alvast oefenen voor een tweede leven als aquarium.

Containerbiecht
En praise Jesus, daar ontvouwt zich een kleine rommelhemel op aarde. Zowel de pittoreske entreehal als de kerkzaal stromen over van de kleding, huishoudelijke spullen, kleine meubels, fietsen, boeken, en platen. Echter, bij de tafel met het speelgoed komt de ontnuchtering. “Zoek lekker uit,” moedigt een vrijwilligster me aan. “We rekenen niet de hoofdprijs.” Om er vervolgens aan toe te voegen: “Ook omdat alles dat we niet verkopen straks in de container achter de kerk verdwijnt.” Ik kan mijn oren niet geloven.

Kerkmarkt Geervliet

Afslag container of toch mee naar huis? Mee naar huis!

“Bent u wel goed bij uw hoofd?”, flap ik eruit. “Dat is toch doodzonde? Dat iets niet verkocht wordt, betekent toch niet dat het automatisch rotzooi is? Zeker nu de opkomst laag is door het slechte weer?” Ik voel ondanks de omgeving een hardgrondige vloek opkomen. Madam Toy Department is onverbiddelijk. “Wat moeten we er anders mee? Je kunt niet alles bewaren.”

Amen to that
Humeurig snuffel ik verder. Gelukkig krikken twee oude Fisher Price autootjes voor tien cent per stuk mijn humeur op. En als ik erna twee Kluitman boeken op de kop tik voor een euro lach ik alweer. Maar het is het damesduo van de antiek- en glaswerktafel die de laatste donderwolken boven mijn hoofd definitief doet verdwijnen. “Gooit u deze schitterende geslepen glaasjes ook in de container als ze onverkocht blijven?”, vraag ik zuur. “Nee natuurlijk niet”, lachen ze. “Wat een onzin. Die bewaren we gewoon voor de volgende keer.”

Geervliet kerkmarkt rommelmarkt

Voor het shoppen de kerk uit? We piekeren er niet over.

Ook wat de andere dingen betreft wordt er lang niet zo rigoureus gehandeld als hun collega claimde. “Zo gaan sommige restanten naar een school, komt er nog een lokale kringloop kijken en mogen ook de vrijwilligers van een andere kerkmarkt een en ander overnemen.” Héus.

Geervliet rommelmarkt blokkendoos

Retro blokkendoos voor wannabe kleuterarchitecten.

Kerkmarkt in Geervliet

Piet Panda doet een schietgebiedje dat men niet liegt en hij echt niet bij het grofvuil wordt gezet.

Enigszins opgelucht reken ik bij mijn twee verlossers een te gekke fifties wekker af. Ik mag hem na enig gepingel voor 3,50 euro meenemen. Een heel christelijk prijsje. Waarom ik hem koop terwijl ik er al eentje op mijn nachtkastje heb staan? Zo belandt hij ondanks alle beloftes zeker weten niet in een verregende container. God forbid.
 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Kerk van de Heilige Koopjesjagers Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3.3


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑