...

Tip! ugchelen-vlooienmarkt-vintage-fair-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 19 mei, 2017 door Danny Post

0

Kerkgekte in Ugchelen & Frans vlooien op de Hoek

Twee markten waar je dit weekend bij móet zijn: de Waterloopleinmarkt in Ugchelen en de Vintage Fair in Hoek van Holland. Helaas heb ik zelf andere verplichtingen, snik. 

Zaterdag 20 mei, Waterloopleinmarkt in Ugchelen
De jaarlijkse vlooienmarkt van de Bronkerk in Ugchelen is goddelijke gekte. Toen ik in 2014 voor het eerst ging (lees hier mijn verslag), schoot mijn bloeddruk door het plafond. Ik was nog nooit op zo’n hysterische kerkmarkt geweest. De hoeveelheid spullen die op de velden rond de kerk te koop worden aangeboden, is ongekend. Oude Oosterse tapijten, kleurige dekens uit de jaren zeventig, originele LEGO en Fisher-Price, honderden boeken en platen, serviezen en glaswerk uit grootmoeders tijd, spiegels, schilderijen, platenspelers, kleding, fietsen en heel veel meubels en woonaccessoires. Bezoekers graaien wild om zich heen: hebben, hebben, hebben.

ugchelen-kerkmarkt-go-with-the-vlo-4

Zorg dat je om even voor tienen aan de poort staat. Anders grijp je mis.

ugchelen-kerkmarkt-go-with-the-vlo-puzzels

Die enorme speelgoedberg moet je helemaal afgraven. Er liggen ALTIJD verborgen schatten tussen.

ugchelen-kerkmarkt-go-with-the-vlo

Bij de Waterloopleinmarkt in Ugchelen denken ze groot: er zijn 120 kramen. Ja, echt.

ugchelen-kerkmarkt-go-with-the-vlo-2

Dit geweldige bord prijkt nu (met minder bijbelse teksten) aan een muur in Haarlem.

Traditiegetrouw wordt er om 12.00 uur ook een veiling gehouden waarbij de meer antieke spullen onder de hamer gaan. Denk aan hutkoffers, designlampen, teddyberen, klokken enzovoorts. Een vriendin kocht vorig jaar tijdens de veiling het letterbord dat je hierboven ziet. De prijzen zijn nooit hoog, je kunt in bulk inslaan. Ik ben zelf dit jaar helaas verhinderd dus als je gaat: stuur me maar geen foto’s van je buit. Dat doet te veel pijn. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Bronkerk, Hoenderloseweg 10 in Ugchelen. bronkerk.nl

Zondag 21 mei, Vintage Fair in Hoek van Holland
Hoek van Holland heeft al iedere maand de kofferbakmarkt. Een van de beste markten van Zuid-Holland, ik ben er bijna altijd wel te vinden. Aanstaande zondag verandert de Hoek opnieuw in een klein vintageparadijsje aan zee. Dan organiseren Monique Theunissen en Vanessa Obinu op het grasveld van Fort 1881 de Vintage Fair. Kom gezellig struinen langs vele kraampjes die gevuld zijn vintage en brocante. De meiden, die ook verantwoordelijk zijn voor de toffe Hoek Made Market, halen de Provence naar de Nieuwe Waterweg.

vintage-fair-hoek-van-holland-go-with-the-vlo-2

In Hoek van Holland spreken ze de hele zondag Frans.

vintage-fair-hoek-van-holland-macarons-go-with-the-vlo

Snoepgoed voor je huis én maag.

vintage-fair-brocante-fort-1881-go-with-the-vlo

Fort 1881 waar het allemaal gaat gebeuren. Neem je picknickkleed mee. De bubbels staan klaar.   

vintage-fair-hoek-van-holland-champagne-go-with-the-vlo

Tijdens het shoppen hoor je de kurken knallen. La vie est belle!

In het gras kun je picknicken met Franse chansons op de achtergrond. Ook voor macarons en champagne wordt gezorgd. Verder is er nog een ‘Place du Tertre’ waar kunstenaars aan het werk zijn en hun kunst verkopen. Voor bezoekers met art-ambities zijn er workshops. “La vie est faite de petits bonheurs,” zeggen Monique en Vanessa enthousiast. Wat zoveel betekent als: het leven zit vol met kleine geluksmomenten. Kom ze met hen delen! Tijd: 11.00 tot 17.00 uur. 
Fort 1881, Stationsweg 82 in Hoek van Holland. facebook.com/hoekmademarket

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑