...

Tip! vlooienmarkten-kerst-nederland-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 23 december, 2017 door Danny Post

0

All I Want for Christmas Is a Great Flea Market

Je hoeft je tijdens kerst niet te vervelen. Er kan gewoon gevlooid worden. Opluchting!

Shoppen tijdens de kerstdagen. Voor de een is het heiligschennis, voor de ander is het een welkome afleiding. Wie de kalkoenkilo’s er een beetje vanaf wil lopen of gewoon geen zin heeft in de 354e herhaling van The Sound of Music op tv kan enkele grote vlooien- en antiekmarkten bezoeken. Op 25 en 26 december vindt bijvoorbeeld in Tilburg de Antiek- en Curiosamarkt plaats. In de oude Koepelhal verkopen zo’n honderd handelaren uit Nederland en België hun mooiste stukken. Op Tweede Kerstdag zijn er eveneens markten in de Brabanthallen in Den Bosch, de Markthallen in Hoogeveen en de IJsselhallen in Zwolle. Veel serviezen, speelgoed, meubels, schilderijen, lampen, boeken, kleding, sieraden en ander gezellig spul.

kerstmarkten-tweedehands-antiek-go-with-the-vlo

Vlooien tussen het eten door. Zo slib je niet helemaal dicht.

kerstmarkten-star-wars-brommer-vintage-go-with-the-vlo

Geen ster van Bethlehem op deze kerstmarkten, maar wel mooi een ouwetje van Star Wars.

zwolle-vlooienmarkt-kerst-go-with-the-vlo

In Zwolle wordt er een gigantisch snuffelparcours voor je uitgezet. 3…2…1…go!

Kort na de Kerst is er nóg een markt om alvast in de agenda te zetten: op 28 december wordt in de Utrechtse Jaarbeurs de wintereditie van de populaire Luikse Markt georganiseerd. Aan de kramen met brocante en antiek, ruim vijfhonderd in totaal, lijkt geen einde te komen. Voor verzamelaars van oude kerstspullen is zo’n après-kerstmarkt een must. Omdat de feestmaand er dan bijna op zit, gaan de ballen en andere versieringen vaak met hoge kortingen van de hand. Have Yourself a Merry Little Vintage Christmas!

Antiek- en Curiosamarkt in Tilburg en Luikse Markt in Utrecht: vlooienmarkten.nl. Vlooienmarkten in Den Bosch en Zwolle: dewitevenementen.nl. Vlooienmarkt in Hoogeveen: wildro.nl. Alle data (en meer) vind je natuurlijk ook in de agenda van Go with the Vlo. Een korte versie van deze tekst verscheen eerder in Volkskrant Magazine waarin ik elke week bijzondere objecten en adressen deel.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑