...

Tip! Halloween AirBnB Parijs Catacomben

Gepubliceerd op 14 oktober, 2015 door Danny Post

1

Klaar voor de engste Halloween van je leven?

Airbnb heeft voor Halloween een angstaanjagende slaaplocatie in de aanbieding. Twee (on)gelukkige mensen mogen overnachten in de catacomben van Parijs. In deze reusachtige ondergrondse begraafplaats liggen de overblijfselen van zes miljoen Parijzenaars. Interesse? Neem voor de zekerheid een luier mee, want you’ll be scared shitless

Foto’s: Airbnb

Wanneer je het al langs je benen voelt lopen van een pompoen waar een satanisch gezicht in gekerfd is, dan kun je deze stunt beter skippen. Maar wie wel in is voor een luguber avontuur en op de avond van de 31e oktober eens wat anders wil dan voor de zoveelste keer Scream kijken op tv, moet zeker verder lezen. Airbnb heeft voor Halloween namelijk iets heel bijzonders bedacht. De woningverhuursite biedt twee mensen de gelegenheid om voor één nacht in de wereldberoemde catacomben van Parijs te logeren. Gratis.

Halloween Parijs AirBnB slapen

In de catacomben van Parijs is het niet moeilijk om in de juiste grafstemming te komen.

Halloween Catacomben van Parijs doodshoofden

Bang in het donker? Plaats gezellig wat Xenos waxinelichtjes in de oogkassen.

Parijs Catacomben gang overnachting Halloween go with the vlo

Voel je ’s nachts een plasje opborrelen? Miljoenen vingerkootjes wijzen je de weg naar de wc.

Het belooft een avond te worden die jij en een vriend(in) nooit meer zullen vergeten. Twintig meter onder de grond tref je een groot bed aan dat is omringd door kaarsen, word je getrakteerd op een gotisch Halloween-diner terwijl op de achtergrond een kamerorkestje speelt en… krijg je sinister gezelschap. Vanuit de duisternis staren ruim zes miljoen schedels je aan. Want voor wie het nog niet wist: in de catacomben van Parijs is een bezoeker nooit alleen.

Het ruikt hier een beetje
Het immense dodenrijk ontstond aan het eind van de 18e eeuw toen er zoveel lichamen lagen te ontbinden op de reguliere Parijse begraafplaatsen dat de gezondheid van de levenden in gevaar kwam. Ook de lucht was niet te harden. “Er werd gezegd dat de wijn ervan bedierf en dat de melk ging klonteren,” aldus Sylvie Robin, de curator van de catacomben. Er moest snel een oplossing komen voor het lijkenoverschot en die vond men in een stel oude kalksteengroeven onder de stad. De beenderen van alle overvolle kerkhoven in Parijs werden er naartoe gebracht.

Slaapkamer Catacomben van Parijs kandelaar go with the vlo

Gelukkig heb je kaarsen. Dan hoef je niet te zoeken naar een lichtschakelaar in de muur.

Halloween AirBnB overnachting slaapkamer griezelen

Moeite om in slaap te komen? Ga lekker schedels in plaats van schaapjes tellen.

Catacomben van Parijs muur Halloween griezelen skeletten

“Welkom in ons horrorhotel!”

De eerste jaren dumpte men de botten in de gangen zonder een echt systeem, maar gaandeweg veranderde dit. Men begon de botten en schedels keurig op te stapelen en creëerde zelfs – hoe creatief – patronen. Daarnaast werden er oude ornamenten van geruimde begraafplaatsen gerecycled en hing men overal spreuken over sterfelijkheid op. Het eindresultaat is creepy in het kwadraat, maar dat is juist ook waarom het doodse labyrint zo populair werd. Ieder jaar dolen er zo’n 500.000 bezoekers door de muffige gangen.

Nooit meer wakker worden
En nu kun je er dus slapen. Airbnb betaalde de gemeente Parijs 350.000 euro (dit geld zal worden gebruikt voor het onderhoud van het labyrint) om de catacomben voor één keer te mogen gebruiken als de meest groteske hotelkamer ooit. Hoe je kans maakt op deze ijzingwekkende overnachting? Simpel. Stuur voor 20 oktober een kort verhaal naar Airbnb waarin je in maximaal honderd woorden (in het Engels of Frans) uitlegt waarom jij denkt dat je moedig genoeg bent om in de ondergrondse begraafplaats te slapen.

Parijse Catacomben schedel Halloween griezelig go with the vlo

“Mag ik een hapje mee-eten? Ik heb zo’n honger. Ik heb zelfs geen vlees meer op mijn botten.”

Parijs Catacomben koffer Halloween overnachting

A Diarrhea Nightmare on Elm Street. Als de geesten eenmaal gaan praten, spookt het in je darmen.

Halloween Parijs Catacomben AirBnB diner

“…en bedenk jezelf ’s avonds dat je misschien de morgen niet haalt.” Klaar voor je galgenmaal?

Als je wint, moet jezelf voorbereiden op een zeer onrustig nachtje. Vlak voor het slapengaan fluistert curator Sylvie je allerlei gruwelijke anekdotes in over de catacomben “die gegarandeerd nachtmerries zullen veroorzaken” en elke muur of hoek jaagt je de stuipen op het lijf. Een paar slokjes teveel tijdens het diner in combinatie met een ongelukkige dronkemansval en je hebt zo iemands stoffige wervelkolom of schouderblad in je handen. En als de laatste kaars eenmaal gedoofd is en jullie daar in het donker liggen te bibberen, zou er zomaar een geest met kwade trio-bedoelingen tussenin kunnen kruipen. Maar ach, ook al haal je de andere ochtend niet, dan heb je toch maar mooi een monumentale Halloween beleefd!

Zin in een vroegtijdige dood door schrik? Op airbnb.com wordt je precies uitgelegd hoe je jezelf voor deze Halloween-trip kunt aanmelden. 

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑