...

Flea your style klein-berlijn-go-with-the-vlo-groningen

Gepubliceerd op 3 juni, 2017 door Danny Post

0

Klein Berlijn: een markt vol sehr geile vintage

Op Tweede Pinksterdag verandert Groningen weer in een stukje Duits grondgebied. Dan wordt in het centrum van de stad Klein Berlijn georganiseerd, een grote vintagemarkt zoals je die ook ziet in het echte Berlijn. Ein unglaublich tolles Erlebnis!

Met tegenzin had ik me erbij neergelegd dat Klein Berlijn maar één keer per jaar voorbijkwam op de vlooienmarktkalender. Waarom alleen in september? Dat kon toch wel vaker? De Groningse vintagemarkt is vanaf het begin in 2015 een giga hit. Mijn ogen begonnen dan ook spontaan te glimmen toen ik hoorde dat Klein Berlijn dit jaar tweemaal zal plaatsvinden: naast de reguliere herfsteditie (zondag 24 september) is er op maandag 5 juni eveneens een voorjaarseditie. Rond het stadhuis op de Grote Markt wordt opnieuw de sfeer van Berlijnse hipsterbuurten als Friedrichshain en Prenzlauer Berg opgewekt. Het is alsof je op een vlooienmarkt op de Boxhagener Platz bent: bont, verrassend en met een gekkig rafelrandje.

klein-berlijn-groningen-go-with-the-vlo

De Grote Markt in Groningen? Nee, Klein Berlijn! (SD Event Production)

klein-berlijn-groningen-kleding-vintage-go-with-the-vlo

Simone en Lisa van Stardust bedanken voor deze tolle markt? Je kunt ze bij hun kraam de hand schudden.

Klein Berlijn is het idee van de vriendinnen Simone en Lisa (“achternamen hoeven toch niet?”) die samen de Groningse kledingboetiek Stardust runnen. Twee jaar geleden bedachten ze de markt als onderdeel van de Nacht van de Mode, maar inmiddels is hun kindje zo populair dat het op eigen benen kan staan. De meiden zien er streng op toe dat die Berlijnse vibe ook op Tweede Pinksterdag gehandhaafd blijft. Dat is waar mensen voor komen. Plus de fabelhafte kleding, meubels en accessoires natuurlijk. Het aanbod bij de zestig kramen is zeer divers. Simone: “Klein Berlijn brengt vintagehandelaren, -winkels, -webshops en particuliere verzamelaars bij elkaar. Iedereen verkoopt iets unieks, dus er is geen sprake van directe concurrentie. Dat maakt ook dat de sfeer onder de standhouders ontzettend relaxed is.”

klein-berlijn-groningen-vintage-go-with-the-vlo-2

Aan vintage kleding geen gebrek. Maar ook een heleboel mooie meubels.

klein-berlijn-vintagemarkt-groningen-go-with-the-vlo

Leuk: tussen de rekken vind je jonge en oudere hipsters.

“Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er een aantal lokale foodstands staat,” vervolgt Simone. “En minstens zo belangrijk: dj’s die toffe sets draaien. Al deze ingrediënten bleken een gouden formule, want de eerste editie was meteen al een groot succes.” Mijn smeekbedes om nog meer edities van Klein Berlijn te organiseren, zijn echter aan dovevrouwsoren gericht. Geen sprake van, lacht Simone. “We houden het bij maximaal twee edities per jaar. Klein Berlijn moet leuk en exclusief blijven en wij doen het er als winkel echt naast. We zijn er per toeval ingerold en halen er enorm veel plezier uit om op deze manier iets te ondernemen met concullega’s!”

Klein Berlijn vindt plaats op maandag 5 juni op de Grote Markt in Groningen. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Bekijk ook de site van Stardust: stardust-store.nl. Simone en Lisa verkopen hele toffe vintage en remade vintage kleding in combinatie met nieuwe kledingmerken.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑