...

Flea your style vintage-fashion-make-over-festijn-saskia-rietmeijer-birthe-weijkamp-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 3 november, 2017 door Danny Post

0

Kom naar het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn

Op zondag 5 november wordt in Jungle Amsterdam voor de eerste keer het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn georganiseerd. Met een kledingmarkt, allerlei mooimakers die je een vintage look geven en glamoureuze gastsprekers zoals nostalgiste Birthe Weijkamp. 

Organisatrice Saskia Rietmeijer kan haar enthousiasme amper bedwingen. Ze heeft er zó verschrikkelijk veel zin in. Eindelijk is het eerste Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn een feit. Een kleine droom die uitkomt. “Het moet een echte happening worden,” vertelt ze. “Een mix van informatie en entertainment met een markt, beautysalon, modeshow, quiz, dj, tearoom, bar en gastsprekers. En na afloop kun je heerlijk dansen op oude muziek. Met dit evenement wil ik de ongekende mogelijkheden van vintage en tweedehandskleding onder de aandacht te brengen. Zulke kleding biedt je de kans om eindeloos te spelen met verschillende stijlen. Of je er nu uit wilt zien als een fifties diva, een sixties mod, een seventies chick of een chique dame, het kan allemaal. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje lef. Dare to wear!

vintage-fashion-make-over-festijn-saskia-rietmeijer-go-with-the-vlo

Saskia combineert vintage moeiteloos met een jeans van G-Star. Het jurkje scoorde ze in Den Bosch.

vintage-fashion-make-over-festijn-go-with-the-vlo

Tijdens dit event kun je een heleboel andere vintagefreaks ontmoeten.

saskia-rietmeijer-pompadour-instagram-go-with-the-vlo

Durf met verschillende stijlen te spelen, zegt Saskia. Dat maakt het leven veel leuker!

vintage-fashion-make-over-festijn-sabine-corazon-oudt-trashfashion-go-with-the-vlo

Een van de inspirerende gastsprekers is Sabine Corazon Oudt van TrashFashion.

Saskia, die haar beste outfits showt op Instagram onder de naam pompadour_vintage is een doorgewinterende vintagenista. “Ik draag al vanaf mijn veertiende vintage en tweedehands kleding. Mijn grootste hobby is het afstruinen van markten, kringloopwinkels en vintage stores op zoek naar dat ene juweeltje. Je zou het een verslaving kunnen noemen, maar dan wel een hele leuke! Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaalde periode. Mix & match. Ik mix allerlei periodes en combineer die kleding dan vrolijk met hedendaagse mode. Wat is er nou fijner dan ’s ochtends vroeg op te staan, aandacht aan jezelf te besteden en een mooie outfit samen te stellen waarmee je lekker de dag in kunt gaan?”

Masterclass van Birthe
De kleding- en accessoiresmarkt is een van de publiekstrekkers van het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn, maar Saskia verwacht ook grote drukte in de beautysalon. “Een team van stylistes, kappers en visagisten staat klaar om je tegen een redelijke vergoeding een oldskool look aan te meten. Er is zelfs een personal shopper aanwezig die je kan adviseren op de markt.” Supertrots is ze op de vijf gastsprekers die ze voor haar event wist te strikken. Een van de namen die langswipt, is de knappe nostalgiste Birthe Weijkamp (love her!) van de blog Miss B’s Vintage Wardrobe. “Birthe draagt altijd kleding uit het Interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat doet ze zó goed. Birthe stelt een vintage outfit samen zoals een schilder een schilderij opbouwt. Alles moet kloppen. Tijdens het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn legt ze uit hoe je echte vintage herkent en deelt ze haar geheime adresjes.”

vintage-fashion-make-over-festijn-birthe-weijkamp-go-with-the-vlo

Ik volg Birthe Weijkamp al geruime tijd op Instagram. Ik vind haar geweldig.

vintage-fashion-make-over-festijn-birthe-weijkamp-go-with-the-vlo-3

Tijdens het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn deelt ze al haar tips en tricks met je.

vintage-fashion-make-over-festijn-birthe-weijkamp-go-with-the-vlo-2

Klassieke schoonheid in alle opzichten.

vintage-fashion-make-over-festijn-jungle-amsterdam-go-with-the-vlo

Saskia heeft aan alles gedacht. Er is thee en taart in de tea-room en het event sluit af met een dance party.

Een tweede bekende gastspreker is Sabine Corazon Oudt van de blog TrashFashion. “Ze komt vertellen over de geneugten van kringloopwinkelen en haar fantastische rubriek The Look for Less waarin zij de outfits van celebrities en mode-iconen kopieert met kringloopkleding. Volgens Sabine kun je er dankzij kringloopwinkels uitzien als een koningin voor een habbekrats.” Saskia zal zelf ook zeker even gaan luisteren naar Birthe, Sabine en de anderen, zegt ze. “Hoewel ik veel van vintage en tweedehandskleding weet, ben ik nooit uitgeleerd!”

Het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn wordt op zondag 5 november aanstaande gehouden in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26 in Amsterdam. Tijd: 12.00-18.00 uur.
Entree: 7,50 euro. Let op: zorg dat je genoeg cash bij je hebt, want pinnen is binnen niet mogelijk. Alle info vind je op facebook.com/vintagefashionfestijn.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑