...

Flea your style

Gepubliceerd op 12 juli, 2015 door Danny Post

0

Koninklijke onderbroekenlol

Een reusachtige onderbroek van de Britse koningin Victoria is gisteren op een veiling verkocht voor het recordbedrag van 12.000 pond, omgerekend bijna 17.000 euro. Zwaar balen dat ik er te laat over hoorde. Ik zocht nog een kampeertent voor mijn vakantie.

Foto’s: Chippenham Auction Rooms, Andrea Pavanello

Het is maar goed dat koningin Victoria de respectabele leeftijd van eenentachtig bereikte. Want wanneer de monarch een royal fart liet, was deze gemiddeld twee decennia onderweg naar de uitgang van haar onderbroek. De lap textiel waarin Vic haar vorstelijke foef warm hield is zo groot dat je er een driedubbele salto in kunt maken zonder de zijkanten te raken. De Engelse dame – een privé-verzamelaar – die hem kocht, kreeg dan ook waar voor haar 12.000 pond.

Koningin Victoria onderbroek krant

Victoria had een stout geheimpje … ze kocht haar onderbroeken op de kampeerafdeling van Perry Sport.

Koningin Victoria onderbroek monogram

Victoria Regina, Verschrikkelijk Ruim, deze letters hebben meerdere betekenissen.

Victoria droeg de onderbroek met ouderwetse pijpjes aan het eind van haar leven, toen ze zo’n beetje op haar zwaarst was. Met een tailleband van 114 centimeter is het bepaald geen spannend stringetje maar het feit dat de broek zo’n machtige eigenaresse had en dat haar monogram VR erin staat geborduurd, zorgde voor een koortsachtige sfeer in de veilingruimte. “Het zat vol met kopers en geïnteresseerde toeschouwers,” aldus veilingmeester Richard Edmonds van Chippenham Auction Rooms in Wiltshire.

Queen Victoria’s secret
De prijs die werd betaald is ongekend hoog, zelfs voor het ondergoed van koningin Victoria. Toen vorig jaar een andere, eveneens gigantische onderbroek van de vorstin werd geveild bracht deze ‘slechts’ 6.200 Britse pond op, ofwel 7.650 euro. Volgens Richard Edmonds heeft het alles te maken met de conditie waarin de onderbroek verkeert. “Er duikt wel vaker koninklijke Victoriaanse kleding op, maar zelden in zo’n uitstekende staat,” zegt hij. De onderbroek, die afkomstig is uit het vorig jaar gesloten Yesterday’s World Museum in Great Yarmouth, werd jarenlang bewaard tussen tissues in een kamer met een constante temperatuur.

Koningin Victoria luchtballon

Gastank erbij kopen en je bent binnen een uurtje onderweg naar het Verre Oosten.

Koningin Victoria onderbroek

“Even bij de vlaggenfabriek wat nieuwe slipjes bestellen. Mama is feeling frisky tonight!

Het is onbekend wat de nieuwe eigenaresse, die tijdens de veiling ook enkele andere koninklijke kledingstukken kocht plus replica’s van de Britse kroonjuwelen (ze betaalde er 5.500 pond voor), met de XXXL onderbroek gaat doen. Wil ze hem gaan dragen, tentoonstellen, of doet ze er iets heel anders mee? Ik zie eindeloze mogelijkheden. Ze kan er duizenden lakens van laten knippen voor vluchtelingencentra, maar er ook een rieten mand en gastanks onder hangen en een ballonvaart maken naar China. ’s Werelds eerste multifunctionele onderbroek!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑