...

Gespot vintage-spiegels-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 28 september, 2017 door Danny Post

0

Koop een vintage spiegel met smoel

Op dit moment zijn er weer een heleboel opvallende vintage spiegels te koop. Het kostte me weinig moeite om online een stel een zeer eigenzinnige exemplaren te vinden.

Spiegels moeten groot en niet alledaags zijn. Ik hou van de dramatische spiegels zoals je die ziet in Versailles of het Dolmabahçe-paleis in Istanbul. Meer goud dan om de nek van een gemiddelde pauperrapper en superkitsch, maar vroeger dúrfden ze tenminste. Tegenwoordig zijn we vaak zo lafjes. Als je het mij vraagt, dan zijn onze gezichten veel te kostbaar om ze te vergooien aan doorsnee spiegeltjes met keurige, dunne randen die wegvallen tegen de muur. Zelf heb ik drie van die semi-barokke ‘Versailles’-joekels in huis plus nog enkele andere brutaaltjes. In de gang prijkt een stoere, hoekige spiegel uit de jaren dertig en op het toilet kijken gasten in een spiegel met geslepen glas en geschilderde bloemen op de randen.

De beroemde Spiegelzaal in Versailles is maar liefst 73 meter lang. (Myrabella/Wikimedia)

dolmabahce-paleis-istanbul-spiegels-go-with-the-vlo

De haremvrouwen in het Dolmabahçe konden zichzelf van alle kanten bewonderen. (Flickr/Mircea Ostoia)

spiegels-vintage-sneeuwwitje-go-with-the-vlo

De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is de koningin van de drama-spiegels.

Op Marktplaats en 2dehands.be worden nu talloze schitterende oude spiegels te koop aangeboden. Ongeacht het tijdperk waarin ze gemaakt zijn, doen ze het goed in ieder interieur. Je meubels moeten alleen niet jaloers zijn uitgevallen. Deze pronkstukken hebben er een handje van om altijd weer de aandacht te trekken. Ikke, ikke, ikke.

 

Spiegel met engelen
De maker gooide alle remmen los. Een spiegel met veel goud, veel versieringen en vier engelen die het kitschfestijn goedkeurend aanzien. Vraagprijs: 350 euro. Klik hier voor de advertentie.

spiegel-engelen-2dehands-be-go-with-the-vlo

Niks minimalisme. I’m loving angels instead!

 

Sixties badkamerspiegel
Hello lover! Dit badkamerbeest verzacht ’s ochtends acuut je wallenleed. Je dag kan niet beter beginnen. Onbeschadigd. Bieden vanaf 130 euro. Klik hier voor de advertentie.

badkamerspiegel-marktplaats-go-with-the-vlo

De bedrading is nog origineel en werkt prima, maar is eventueel te vervangen.

 

Mysterieuze designspiegel
De meest ongewone van het stel. De verkoper denkt dat de spiegel Italiaans is, al kan hij ook zomaar uit een gotisch sprookje komen. Vrij bieden. Klik hier voor de advertentie.

brute-spiegel-marktplaats-go-with-the-vlo

Bepaald geen muurbloempje. Let op de twee roosjes. Ik ben haast geneigd om zelf een bod te doen.

 

Space Age-spiegel
Aanwezig en toch chique. Een spiegel die de donkere Hollandse winters zal opfleuren. En essentieel: het licht is reuze flatterend. Vraagprijs: 75 euro. Klik hier voor de advertentie.

space-age-spiegel-vintage-marktplaats-go-with-the-vlo

Bijna een kunstobject.

 

Italiaanse spiegel
Het komt vast doordat ik er zo dichtbij woon, maar deze Italiaanse kanjer doet me denken aan de zee. De golven beuken tegen je spiegelbeeld. Vrij bieden. Klik hier voor de advertentie.

zwarte-designspiegel-marktplaats-go-with-the-vlo

Stormy weather….

 

Hoekige spiegel
Een tikkeltje verweerd en maakt hem des te mooier. Zo’n hoogbejaarde spiegel mag zijn leeftijd best laten zien. Bieden vanaf vijftig euro. Klik hier voor de advertentie.

vintage-spiegel-marktplaats-go-with-the-vlo

Door zijn bovenkant onderscheidt hij zich van veel andere oude spiegels.

 

Art deco-wandkapstok
In de jaren twintig een must in ieder elegant huishouden. Door zijn cleane Franse lijnen doet-ie het ook anno 2017 nog hartstikke goed. Vraagprijs: 245 euro. Klik hier voor de advertentie.

wandkapstok-art-deco-marktplaats-go-with-the-vlo

Past zelfs in de smalste gang.

 

Houten art deco-spiegel
Origineel noemt de verkoper hem en dat is hij zeker. Deze eigenwijze spiegel gaat graag enkele verrassende hoekjes om. Verkeert in topconditie. Klik hier voor de advertentie.

art-deco-spiegel-marktplaats-hout-go-with-the-vlo

Er is veel te zien en niet alleen je spiegelbeeld.

 

Laatste tip: bij Utopiadesign op Marktplaats vind je vele spiegels uit de jaren zestig en zeventig. Vanaf vijfentwintig euro per stuk. Klik hier voor de advertentie.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑