...

Lelijk ding Egyptisch schilderij Kringloop Vlaardingen

Gepubliceerd op 25 juni, 2014 door Danny Post

1

De Egyptische Nachtwacht

Niet alle oude dingen zijn per definitie mooier. Bij de recent geopende Kringloop Vlaardingen hangt een netvlies verpulverend schilderij. Fara-oh my god!

Raakte de schilder helemaal geïnspireerd na het maken van een romantische Nijl-cruise? Of speelde een Bijbelse opvoeding in alle hevigheid op? Wat de reden ook was, deze amateur-Rembrandt nam geen halve maatregelen bij het vertalen van zijn visie van het oude Egypte op dit enorme doek. Met één oog op een ansichtkaart van de piramides en het andere op buuf Corrie en de shoarmaboer van de hoek die in ruil voor twee pakjes sigaretten best model wilden staan, ontstond iets volstrekt unieks. Een oosterse droom met een rauw, realistisch randje. Het is dat het penseelgenie erachter duizenden jaren te laat werd geboren, anders hadden zijn schilderijen vast door de hele Vallei der Koningen gehangen. Verbluffend.

Egyptisch schilderij Kringloop Vlaardingen 2

Nefertiti en Toetanchamon hadden er een moord voor gedaan om dit in hun grafkamers te mogen hangen.

Omdat beveiliging te duur was, hangt het pauperiaanse meesterwerk bij Kringloop Vlaardingen hoog aan de muur. Stel je voor dat één of andere gek het met een stanleymes zou bewerken.  Daardoor kon ik niet zien wat de prijs is, maar geloof me: goedkoop is-ie zeker.

Kringloop Vlaardingen
Waalstraat 67
3131 CS Vlaardingen
Tel. 010-2343713
kringloop-vlaardingen.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑