...

MCB

Gepubliceerd op 15 september, 2014 door Marie-Cecile Beniers

1

Kringloop turns Kijkshop

Kringloopwinkel Vindingrijk in Breda maakt haar naam waar. De ijverige medewerkers hebben een andere manier gevonden om geld te verdienen met hun tweedehands spullen. Sommige zullen het slim en zelfs handig vinden. Go with the vlo was er niet zo kapot van…

Blij wandel ik op een zonnige dag Kringloopwarenhuis Vindingrijk binnen. Ik heb goede dingen gehoord over deze best grote winkel (want 1.300 vierkante meter) en de eerste spullen die ik zie lijken dit te bewijzen: een vintage Barbieset, oude houten dozen met spelletjes van de basisschool. Dat is helemaal niet onaardig.

Vindingrijk-overzicht

Vindingrijk heeft heel wat vierkante meter: analoog en online.

Vindingrijk-Doos

Oldskool lesmateriaal. Geen iPad nodig.

Vindingrijk Breda stoeltje kringloop

Oog voor detail. Op de styling is niets aan te merken.

Vindingrijk-xylofoon

Fisher-Price zegt u? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Kringloopwinkel Vindingrijk Breda jurk

Droeg Doornroosje die jurk niet?

Toch ben ik een tikje verontwaardigd als ik ontdek dat de kringloopwinkel sinds een aantal maanden een florerende webshop erop na houdt. Achterin de winkel is een afgesloten gedeelte waar een duo de online activiteiten bestiert. Hoe eh… modern! Door de glazen wand zie ik ze achter de computer de shop updaten. Het personeel scheidt de spullen: een deel is voor de webshop en een deel voor de analoge versie. Je kunt door het glas wel de spullen zien die in de webshop te koop worden aangeboden, maar echt lekker shoppen vanachter een glazen wand is het niet.

Kijkshop 2.0
Vindingrijk is hierdoor een soort vintage variant van de Kijkshop geworden. Maar dan slechter. De Kijkshop had tenminste vitrines waar je tussendoor kon wandelen. Dat is hier allerminst het geval. Nog zuurder wordt het als ik ontdek dat de echte smaakmakers voor de webshop worden bewaard. Zo spot ik, door het glas, een puntgave viewmaster, West-Germanyvazen, mooie lampen en een oldskool kazerne van Fisher-Price (sop sop) plus een vliegveld van hetzelfde –mijn all time favorite– speelgoedmerk (pacemaker op turbo!). Betekent dit nou dat ik achter het digitale net vis? Niet eerlijk! Ik voel me net een klein kind dat voor de etalageruit van een speelgoedwinkel staat. Glurend naar spullen die toch nooit de mijne zullen worden.

Vindingrijk Breda kringloopwinkel

Een soort Berlijnse Muur. Je kunt de andere kant zien, maar hem niet aanraken.

Vindingrijk-FP

Spreek ik met de Fisher-Price hotline? Waarom staan die mooie spullen verstopt achter een glazen wand??

Vindingrijk-buro

Leuk zo’n webshop, maar voor zo’n aankoop moet je toch er naar toe rijden.

Breda Vindingrijk vitrines hoeden

Kijken, kijken, geen zin meer om te kopen.

Vindingrijk Breda kringloop kastje

Hé, daar staat nu echt een rotan stoeltje in het wild? Onbeschermd??

Pleister op de vintagewond blijkt dat ik via het schuifluik verzoekjes kan doen. Dus steek ik mijn hoofd door het raampje en wijs ik de twee Fisher-Price schatten aan. Wanneer de sympathieke medewerkster ze uit de kast haalt en naar me toe loopt maakt mijn hart een klein sprongetje. Ze zien er verschrikkelijk goed uit! Jammer dat er geen accessoires bij zitten, maar soit. Deze neem ik mee! De prijs is ook vriendelijk, rond de twaalf euro per stuk.

Dag fun!
Hoewel ik ontzettend blij ben met deze aankopen, ben ik stiekem toch een beetje in mineur. Doordat Vindingrijk een webshop in het leven heeft geroepen ontneemt ze haar klanten een hoop retail pleasure. Want is de lol van kringloopwinkels niet juist het gevoel van de jacht? Die kleine onderhuidse spanning waar je nu misschien weer tegenaan zult lopen? Graven, bakken ondersteboven keren? Dat verrassingselement is in Breda behoorlijk weggeslagen.

Kringloop Vindingrijk Breda vitrines

Zou één medewerker 24/7 bezig zijn met het poetsen van al dat glas?

Vindingrijk-Jerusalem

Bij Vindingrijk gaat de route naar het Beloofde Land vooral via de digitale snelweg.

Kringloopwinkel Breda boho kleding

Gelukkig mag je de kleding wel gewoon aanraken.

Kringloopwinkel Breda kledingafdeling

Somewhere over the rainbow... zien we een wereld zonder vitrines.

Vindingrijk tegeltjes kringloop

Suggestie voor een eigen tegeltjeswijsheid voor Vindingrijk: ‘Dat is een storm in een glazen vitrine.’

Hartstikke handig natuurlijk dat je vanachter je computer nu kunt kringloopshoppen (het scheelt wat heen en weer gereis, dus driewerf hoezee voor de Noorderlingen en mindervaliden). En -ik geef toe- de webshop ziet er behoorlijk gelikt uit. Maar wat mij betreft hoeft deze digitale vooruitgang niet. Ik vind het veel prettiger om te struinen door de gangpaden en te zoeken naar unieke (en minder unieke) spulletjes. Heel erg jammer dus. Ik hoop maar dat niet meer kringloopwinkels dit digitale voorbeeld volgen. Hoe ‘vindingrijk’ ook.

Kringloopwarenhuis Vindingrijk
Riethil 6-10
4825 AP Breda
Tel. 076-5785385/076-8005800
vindingrijkbreda.nl

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Kringloop turns Kijkshop Marie-Cecile Beniers
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3


Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑