...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 7 maart, 2016 door Danny Post

0

Kroonluchters uit Groot Handelsgebouw te koop

Kan jouw woonkamer wel een eyecatcher gebruiken? De iconische kroonluchters uit het Rotterdamse Groot Handelsgebouw worden geveild. En ze zijn nog als nieuw.

Ik was redelijk verbaasd toen ik hoorde dat de plafondverlichting uit het Groot Handelsgebouw onder de hamer gaat. Dit handelspaleis dat naast Station Rotterdam Centraal staat, is immers een rijksmonument uit 1953. Mag dat zomaar? Blijkbaar wel. De kroonluchters sieren de feestzalen op de bovenste verdieping, die werd gebruikt door Bar Brasserie Engels. Het bekende familiebedrijf kwam vorig jaar in andere handen en toen zijn de zalen gesloten. De kroonluchters zijn nog helemaal origineel en modernistisch van stijl, net als het gebouw zelf.

Kroonluchters Groot Handelsgebouw kroonluchters fifties mooi go with the vlo

Kroonluchters uit het fraaiste Rotterdamse handelspaleis. Buitenkansje!

Groot Handelsgebouw Rotterdam go with the vlo

Haal een klein beetje Groot Handelsgebouw in huis. 

Kroonluchters Groot Handelsgebouw fifties go with the vlo

Een stukkie strakker dan zo’n Marie-Antoinette kroonluchter.

Groot Handelsgebouw veiling kroonluchters Rotterdam go with the vlo

Gelukkig wordt het geliefde gebouw zelf niet geveild.

De veiling vindt plaats bij Troostwijk Veilingen. Accountmanager Martijn van Schie: “We zijn trots dat we dit mooie stukje Rotterdamse geschiedenis mogen veilen. Het Groot Handelsgebouw was ten tijde van de oplevering een uniek en vooruitstrevend gebouw. Ten eerste vanwege de grootte en het ontwerp maar zeker ook het multifunctionele karakter met kantoren, winkels en horeca. Het gebouw staat daarmee symbool voor de veerkracht en vitaliteit van Rotterdam. Ik hoop dat de kroonluchters een mooie nieuwe plek krijgen in de stad in bijvoorbeeld een café of restaurant.” Of gewoon lekker in jouw huis dus. Op 29 maart kunnen belangstellenden de kroonluchters die nog steeds in de zalen hangen, komen bekijken. Bieden begint bij 750 euro, maar onthoud dit: bovenop de prijs komen nog verplichte demontage/uithuiskosten à 295 euro per kavel. De kroonluchters worden dan gedemonteerd en op de begane grond aangeleverd.

De veiling sluit op 30 maart. Behalve de kroonluchters omvat de veiling ook licht- en geluidsapparatuur en meubilair. Meer informatie: troostwijkauctions.com.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑