...

In de etalage Swingstoelen G.J. van Os Culemborg Midcentury Modern vintage go with the vlo

Gepubliceerd op 11 oktober, 2019 door Danny Post

0

Laat je eetkamer swingen met deze vijf topstoelen

In de rubriek In de etalage bieden Go with the Vlo-volgers hun mooiste vintage objecten te koop aan. Deze week zegt Ilonka Eijberts vaarwel tegen vijf originele Swingstoelen.

De Swingstoelen die ontwerper G.J. van Os in 1949 creëerde voor Meubelfabriek Van Os in Culemborg zijn ware designklassiekers. Door hun kenmerkende vorm herken je ze meteen. Vijftien jaar geleden beleefde Ilonka Eijberts een klein geluksmoment toen ze er zomaar vijf in haar schoot geworpen kreeg: drie zwarte en twee crèmekleurige exemplaren. Allemaal bekleed met skai. “Ze zijn afkomstig uit de erfenis van de oma van een goede vriend. Zijn familie vond de stoelen erg lelijk, maar ze wisten wel dat ze bijzonder waren. Omdat ze mijn liefde voor vintage kenden, hebben ze de stoelen aan mij gegeven. Ik was er superblij mee.”

Swingstoelen G.J. van Os Midcentury Modern vintage go with the vlo

Vijftien jaar lang vierden de stoelen alle thuisfeestjes van Ilonka mee.

Swingstoelen G.J. van Os Midcentury Modern vintage go with the vlo 2

Je zult wel een aantal nieuwe knopen moeten zoeken.

Ilonka heeft ontzettend veel plezier van de stoelen gehad. “Ze zijn de afgelopen jaren gebruikt voor talloze etentjes, verjaardagen en spelletjesavonden. Er kleeft dus veel positiviteit aan ze!” Maar hoezeer ze ook van haar swingende schatjes houdt, het is tijd geworden om ze uit te zwaaien. Ilonka wil weer eens wat anders in huis en zoekt iemand die de stoelen van haar wil overnemen. “Ze verkeren in redelijk goede staat, zonder grote gebreken. Her en der ontbreekt er alleen een knoop. Ik vraag 250 euro voor de vijf. Wie komt ze bij mij in Overschie ophalen?”

Heb je interesse? Stuur Ilonka een mailtje: ilonka@eijberts.nl. Verkoop je zelf een bijzonder object met een verhaal? Mail een stel high-res foto’s (liefst ook één waarop je met het item poseert) plus wat achtergrondinfo naar info@gowiththevlo.nl o.v.v. ‘In de etalage’ en dan plaats ik een oproep.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑