...

Gespot

Gepubliceerd op 14 maart, 2016 door Danny Post

0

Lampenporno! Tien onweerstaanbare deals

Nieuwe week, nieuwe shopping kansen. Ik heb tien vintage lampen voor je opgesnord, die stuk voor stuk bijzonder zijn en je creditcard acuut doen jeuken. Licht uit, spot aan!

1. Space Age lamp
Hoe flikt Kringloopwinkel Gewoon Goed het toch? Ze weten me telkens weer te verrassen. Ik was op slag verliefd toen ik deze Space Age lamp zag. Het is dat ik weet dat The Jetsons maar stripfiguren zijn, anders zou ik bijna denken dat hij uit hun oude huis afkomstig is. Prijs: 85 euro. Kringloopwinkel Gewoon Goed, Parkweg 203 Schiedam, kringloopgewoongoed.nl

Space age lamp go with the vlo

Of er leven is in de ruimte? Ze hebben er in ieder geval te coole lampen.

 
2. Deense hanglamp Werner Schou
Kenners weten: Werner Schou ontwierp de fraaiste lampen voor Coronell Elektro Denemarken. Je kijkt naar een echte designklassieker die is gemaakt van messing en palissander. Met zo’n knappe kerel boven je eettafel wordt elk dineetje een sixties Bond-party. Prijs: 250 euro.
Tussen Cor & Kitsch, Keucheniusstraat 23 Maassluis, tussencorenkitsch.nl

Lamp Werner Schou go with the vlo

De meeste Deense dromen zijn geen bedrog. Als je wakker wordt, hangt-ie er nog.

 
3. UFO-lamp
Door The X-Files weer helemaal in de ban van UFO’s? Bij Vintage Asylum vingen ze een rood exemplaar uit de seventies. Het vijftig centimeter brede exemplaar is nu nog opgesloten in hun winkel in de Raaks Halle, maar snakt ernaar om boven jouw zithoek te zweven. Prijs: 125 euro. Vintage Asylum, Raaks Halle Drossestraat 2 Haarlem, vintage-asylum.nl

Vintage Asylum lamp go with the vlo 2

Unidentified Fabulous Object. 

 
4. Fifties plafonnière
Deze plafonnière wordt verkocht in de webshop van Oud en Fout, maar ik zie er niets fouts aan. Hij is oud en góud. Wat een schoonheid en hij verkeert nog in een uitmuntende staat ook. Het is de lamp-equivalent van een Dior outfit: simpel, maar hartstikke stylish. Prijs: 58 euro. Oud en Fout, Hem 20 Zierikzee, oudenfout.nl

Fifties lamp go with the vlo 2

Chique perfectie.

 
5. Signaallamp Belgische spoorwegen
Aan oude treinlampen kleeft zoveel geschiedenis. Deze signaallamp deed jaren dienst bij de Belgische Spoorwegen, maar dat is hem niet aan te zien. Alle glaasjes zijn nog heel. Hadden de stoomtreinen zoveel ontzag voor zijn beauty dat ze zacht voorbij tuften? Bieden vanaf 25 euro. NK Collectibles via Marktplaats. Klik hier voor de advertentie.

Lamp spoorwegen go with the vlo

Orlians & Co., 1951 Mechelen België. Deze lamp viert dit jaar zijn 65e verjaardag.

 
6. Okno Cierna industrielamp
Niet alle industriële lampen zijn groen of grijs, weten ze bij Container Oost. Daar verkopen ze ook deze blauwe Oostblokbruut met rond glas. De lamp werd technisch compleet gerestaureerd dus er is nul risico dat je een kortsluitingspermanentje oploopt. Prijs: 325 euro. Kijk voor alle verkooppunten (en meer lampen) van Container Oost op containeroost.com.

Fabriekslamp go with the vlo

In sommige fabrieken zag het altijd blauw van de lampen.

 
7. Gaetano Sciolari kroonluchter
De prijs is op Marktplaats intussen omhoog geschoten naar (schrik niet) 630 euro, maar dat snap ik wel. Zo’n waan-zinnige kroonluchter van Gaetano Sciolari is iedere cent waard. Alle glazen kelken zitten er nog bij, maar eigenlijk is hij zonder nóg mooier. Wees ’s roekeloos en bied mee! Suzanne via Marktplaats. Klik hier voor de advertentie.

Kroonluchter go with the vlo

Een maandje niet eten en je kunt een leven lang genieten van deze kroonluchter van chroom en messing.

 
8. Raak wandlamp Chartres
Met de sixties wandlamp Chartres, die werd ontworpen door Willem van Oyen voor Raak, haal je een heus kunstwerkje in huis. Architect A. Lankhorst richtte er restaurant Dijkstra in Zwolle mee in. Elke avond is het alsof je naar een verlicht schilderij uit de Cobra-school kijkt. Prijs: 495 euro. Ztijl, Zwarteweg 1 Berkel en Rodenrijs, ztijl.nl

Wandlamp go with the vlo

Ouderwets vakmanschap. Op een basis van gewapend glas werd een kleurglas gesmolten.

 
9. Art deco bureaulamp
Werken wordt veel leuker met een art deco bureaulamp om je gezelschap te houden. Het snoer en de stekker zijn nog origineel en hij werkt uitstekend (een combi die je niet vaak tegenkomt), wat wil je nog meer? Een Gispen bureaustoel wellicht om de look af te maken? Prijs: 40 euro. Tweede Kans via Marktplaats. Klik hier voor de advertentie.

Art deco bureaulamp go with the vlo

Op Marktplaats komen de fijnste bureau-accessoires aan het licht.

 
10. Sixties kroonluchter
Het strakke design van deze kroonluchter is super. Maar het warme licht dat hij geeft, maakt hem pas echt fenomenaal. Heb je de nare gewoonte om na een paar glazen alcohol aan de lampen te gaan hangen? Van de verkoper krijg je een reserveglas met acht lampjes. Vrij bieden. dejonge via Marktplaats, klik hier voor de advertentie. 

Sixties kroonluchter go with the vlo

Neder-Bardots kunnen niet zonder zo’n sixties klassieker in huis.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑