...

Gespot

Gepubliceerd op 5 november, 2014 door onze speciale GWTV-reporter

Een leeg nest

Het lege nest syndroom: kinderbedje Betty weet er alles van. Tientallen jaren lang werd de ene baby na het andere in haar schoot geworpen. Liefdevol bood ze die een warm nest om in weg te dromen. Ze gaf zuigelingen de broodnodige rust, regelmaat en reinheid. Verleidde ze met zacht krakende slaapliedjes om de grote wondere wereld even buiten te sluiten.

Door onze speciale GWTV-reporter Liesbeth Oeseburg

Ledikantje Betty voorkwam mekkermomentjes met haar prachtige tekeningen van een jongetje dat zeilt op wolken. Ze suste kleintjes weer in slaap wanneer ze in de donkere nacht krijsend wakker schoten. Ze was er altijd nóg eerder bij dan de moeder en dat gaf haar het gevoel belangrijk te zijn. Good old Betty was er per slot van rekening voor gemaakt om mollige babydijtjes en dikke dreumesbuikjes te herbergen.

GWTV-ledikantje2

Wiens kindje zeilt er mee naar dromenland?

Nu is het al jaren geleden dat de oude dame zich over een kindje heeft kunnen ontfermen. Haar buik voelt leeg, haar wanden koud. Haar nostalgische frame schrééuwt om nieuw leven. Om warmte, gezelligheid, reuring! Desnoods van een nestje kittens en zelfs met een mooie pop of beer neemt ze genoegen. Laatst schudde haar bejaarde gestel van opwinding: ze werd bekeken, gekeurd en hoorde de belofte vallen dat ze snel opgehaald zou worden! Betty kon die nacht in de kringloopwinkel zelf de slaap niet vatten. Weldra zou ze weer haar rol mogen oppakken! Maar de klant kwam niet meer terug.
Sindsdien voelt het vintage ledikantje zich nog leger en teert ze slechts op oude herinneringen. Voor een schamele 75 euro mag ze weg. Als ze nog maar één keer belangrijk mag zijn…

Kringloopwinkel Alkmaar
Zijperstraat 30
1823CX Alkmaar
Kringloopwinkelalkmaar.nl
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , ,
Omhoog ↑