...

Vlo nieuws Nazitrein Go with the Vlo

Gepubliceerd op 21 augustus, 2015 door Danny Post

1

Legendarische nazi goudtrein teruggevonden?

Twee mannen beweren dat ze in Polen een nazi-trein vol met goud hebben ontdekt. Als dit klopt, zou dit weleens de meest spectaculaire vondst van de laatste twintig jaar kunnen zijn.

Copyright zwart-wit foto’s: archief Danny Post

Sinds enige dagen geleden het nieuws uitkwam dat in de buurt van de stad Wałbrzych een nazi-trein zou zijn teruggevonden, staat Polen op zijn kop. Schatjagers vanuit de hele wereld racen naar Wałbrzych in de hoop dat ze van de rijkdommen mee kunnen profiteren. Volgens de Duitser en de Pool die de vondst deden, is de trein afgeladen met zo’n 300 ton aan goud, diamanten en andere edelstenen. Het kitschpaleis van Rachel Hazes is er niets bij.

Nazitrein goudstaven

Als het verhaal van de mannen klopt, is hun vondst miljarden waard.

Nazitrein Polen schat

Aan deze grote verdwijntruc van de Duitsers kan Hans Klok nog een puntje zuigen.

Enige maar: ze willen niet zeggen waar de trein zich precies bevindt. Eerst moeten de Poolse autoriteiten akkoord gaan met een tien procent vindersloon vinden ze. Om die reden hebben beide heren zelfs de advocaat Jarosław Chmielewski in de arm genomen. “Dit is een vondst van wereldbelang, te vergelijken met de ontdekking van de Titanic,” vertelde deze Jaroslaw op Radio Wroclaw. De boodschap is duidelijk: zonder toezeggingen wordt er niet gepraat.

Vlug, de geheime tunnel in
Critici roepen dat het een hoax is, maar de Poolse autoriteiten nemen de claim zeer serieus. Ook veel inwoners van Wałbrzych geloven de mannen. Dit is het gebied waar de Duitsers tussen 1943 en 1945 hun mysterieuze Project Riese bouwden. Een reusachtig ondergronds complex van tunnels en ruimtes waarvan het doel nooit helemaal opgehelderd is. Al zeventig jaar gaan er geruchten rond dat in de tunnels verloren nazi-schatten liggen. Deze zouden daar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim zijn verborgen om ze uit handen te houden van het oprukkende Russische leger en de geallieerden. Met de goudstaven, edelstenen en kunstwerken die ze meestal hadden gestolen van Joodse families, hoopten de nazi’s de vluchtpogingen van hun kopstukken naar het buitenland te financieren. Ook de uitbreiding van hun terroristische eenheid de Weervolven wilden ze ervan bekostigen. Deze eenheid had als doel het plegen van aanslagen achter de geallieerde linies.

Nazitrein tunnel Polen

Project Riese. De nazi’s waren keien in het graven van tunnels waar hele treinen in pasten.

Ksiaz kasteel Polen nazi trein

Kasteel Książ. Zie jij die stoomlocomotief ergens uit de grond steken?

Volgens de verhalen zou tijdens die turbulente nadagen van de oorlog ook een complete trein expres zijn kwijtgemaakt. Deze trein vol met rijkdommen was afkomstig uit de Duitse stad Breslau (tegenwoordig het Poolse Wrocław) en zou door de nazi’s in een geheime tunnel vlakbij kasteel Książ in Wałbrzych zijn gestald. Men was bang dat hij anders door de Britten en Amerikanen aan stukken zou worden gebombardeerd. De plaatselijke historicus Joanna Lamparska: “Sterker nog, in deze regio doen al jaren TWEE goudtreinverhalen de ronde. Eén zou ergens onder een berg staan en de ander zoals gezegd in de omgeving van Wałbrzych.”

Explosief afscheidscadeautje?
Een anonieme bron beweert dat de mannen gebruik maakten van grondradar om de trein te vinden. Daarmee konden ze diep in de bodem kijken. De trein zou zeventig meter onder de grond staan en 150 meter lang zijn. Als mogelijke locatie wordt een verlaten treinstation in Walim genoemd. In dit dorpje dat vlak naast Wałbrzych ligt, werden in mei door onbekenden inderdaad zes grote gaten in de grond geboord, erkent burgemeester Adam Hausman. Dit ondanks het feit dat hiervoor geen enkele toestemming was verleend.

Tunnels nazi's

Hallo, is daar iemands trein, trein, trein???

Nazitrein Polen Tweede Wereldoorlog

Verdammt noch mal, waar heb ik die goud-express ook alweer geparkeerd?”

Advocaat Chmielewski zegt overigens dat we niet te hard van stapel moeten lopen. Hij heeft de trein zelf nog niet gezien en vindt, zoals het een echte raadsman betaamt, dat we pas zeker weten of het om de legendarische trein gaat als we hem van dichtbij kunnen onderzoeken. “Niemand weet precies wat er in de trein ligt. Ik ben verbaasd dat iedereen het steeds maar over goud heeft. Het zou best kunnen dat hij alleen industriële materialen vervoerde.” Experts waarschuwen ervoor dat er niet zonder gevaar naar de trein gegraven kan worden. Ze denken dat hij misschien barst van de explosieven en dat er mijnen rond de wagons kunnen liggen. “Hij zou zelfs een flinke hoeveelheid methaangas kunnen bevatten,” zegt een van hen. En wie daar overmatig aan blootgesteld wordt, sterft een verstikkingsdood. Gezellige jongens, die nazi’s.

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Legendarische nazi goudtrein teruggevonden?

 1. Jack Broscie says:

  Maart 1943, Straatsburg, enige beruchte Nazi’s, industriëlen en wetenschappers, verenigd in Organisation Übermensch, realiseren zich dat Hitler de oorlog zal gaan verliezen. De Führer is voor geen rede vatbaar en blijft materiaal en manschappen in Rusland verspillen. Het ontwikkelen van de Wunderwaffen vergt teveel tijd. Met het einde van het Derde Rijk in zicht wordt Operation Pandora gestart; de bouw van een geheime ondergrondse fabrieksstad waar de Wunderwaffen worden ontwikkeld om het Vierde Rijk te kunnen stichten.

  Augustus 1943, Schloß Fürstenstein, Himmler stelt materiaal en slavenarbeiders beschikbaar voor Project Riese dat in het geheim wordt afgeroomd door de gewetenloze generaal Kammler die Operation Pandora leidt. De generaal stelt officier Karl Paat aan als Kampfleiter van complex Über.

  Januari 1945, Wałbrzych , drie treinen afgeladen met goud, diamanten en kunstwerken worden door Kammler’s SS-ers complex Über ingereden om Operatie Pandora na de oorlog te financieren. Meerdere gezochte oorlogsmisdadigers en wetenschappers verdwijnen de maanden daarop spoorloos.

  December 1945, Londen, de chef van het Engelse 30 Assault Unit geeft haar zoektocht naar verschillende Duitse wetenschappers op en gaat er vanuit dat Amerika haar voor is geweest met Operatie Paperclip. Geheim agent Bruce Owen heeft zijn twijfels.
  Augustus 2015, Wałbrzych, Operation Pandora nadert haar voltooiing. De misleiding begint met de verspreiding van propaganda over een verdwenen Nazi goudtrein in het Uilengebergte van Polen.

  September 2015, Birmingham, 30 Assault Unit en MI-15 komen na meer dan een halve eeuw weer samen als Mike Owen, die in de voetsporen van zijn roemruchte grootvader is getreden, een schokkend rapport indient. Amerika stuurt op verzoek van de Duitse regering top CIA-agente Lasha Heyes naar Europa.

  Wałbrzych, de Poolse regering vindt de goudtrein en rijdt deze trots voor het oog van de verzamelde wereldpers naar buiten. Und Operation Pandora geht los…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑