...

MCB René Lacoste

Gepubliceerd op 11 december, 2015 door Marie-Cecile Beniers

0

Lekker retro met Lacoste

René Lacoste was behalve een goede tennisser ook een inventieve man. Zo zijn de ballenmachine en de groeven in de handgreep van het tennisracket uitvindingen van hem. Én het poloshirt. Reden voor huidige ontwerper Baptista om René in de wintercollectie te eren voor zijn werk. Het resultaat: kleding met een heerlijke retrofeel die de harten van vintagelovers hard laat kloppen.

Beeld: Lacoste

René did it first. Ontwerper Felipe Oliveira Baptista van Lacoste vindt dat het best nog maar eens gezegd mag worden. De tennisser en oprichter van het Franse modemerk was veel bezig met hoe hij de tennissport kon innoveren en mag daarom een paar prachtige uitvindingen voor zijn rekening nemen.

René Lacoste

Nieuw, maar met een retrogevoel. We like!

René Lacoste

Fifteen-love.

René Lacoste

Nog even een stukje modegeschiedenis: aan wie danken wij het poloshirt?

Zo vond hij de ballenmachine uit, maakte hij groeven in de handgreep van zijn houten racket voor een betere grip en wond hij er later kleefband omheen. En in de jaren zestig kwam hij met het metalen racket dat de trilling van de snaren verminderde, waardoor je preciezer kon slaan. Maar bovenal was hij de man achter het poloshirt.

Revolutie op de tennisbaan
In de jaren twintig was de tenniskleding nog lang niet zo sportief als nu. Sterker nog, met de lange broeken en dikke breisels was het eigenlijk vooral heel oncomfortabel. Dus maakte handige René een tennisshirt met (oh la la!) korte mouwen van onder andere katoen, dat stukken prettiger was om in te rennen en een balletje te slaan. Maar in de tenniswereld met al haar strenge regels veroorzaakte Lacostes poloshirt een klein relletje.

René Lacoste

Lacoste voorspelt: zweetbanden maken een comeback!

René Lacoste

Ook Lady Gaga houdt van een potje tennis op haar beurt.

René Lacoste

Meer een liefhebber van dammen dan van tennis? Pas de problème!

Volgens de tennisbond was het veel te strak. Toch werd het oogluikend toegestaan. De jaren daarna wisten steeds meer tennisvrienden en -kennissen hem te vinden voor een shirt. Uiteindelijk besloot René in 1933 een kledingfabriek te starten en zijn eigen merk Lacoste was geboren.

Opdat wij niet vergeten…
Inmiddels is Lacoste uitgegroeid tot een groot merk dat veel verder reikt dan de poloshirtjes. En René leeft al lang niet meer (de beste man stierf in 1996). Hierdoor zou je bijna de rijke geschiedenis vergeten. Doodzonde, vindt ook Felipe Oliveira Baptista. Reden voor de ontwerper om dit seizoen eens flink terug te grijpen naar de (tennis)tijd van weleer.

René Lacoste

Sportieve dames hebben altijd een streepje voor.

René Lacoste

Ach dat waren nog eens tijden… Toen mannen superstoer waren en vrouwen simpelweg sexy.

René Lacoste

Little Black Dress goes sporty.

Met lekkere trainingspakken die de seventies ademen, vette sweaters met teksten (Tennis anyone?) en grafische truien die helemaal in retrosfeer zijn. Nu de winter echt is ingetreden weten wij wat we onder de kerstboom willen hebben: een paar van die mooie Lacoste-truien!

 

Check voor meer informatie Lacoste.com

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑