...

Kringloopreview

Gepubliceerd op 24 juni, 2014 door Danny Post

2

Less is more kringloop

Het dondert en bliksemt in Delft. De Kringloopwinkel aan de Beestenmarkt is drastisch gerestyled en daar blijkt niet iedereen even gelukkig mee.

“Oh meid, het is gewoon helemaal mijn winkel niet meer,” mokt de oudere verkoopster in Kringloopwinkel Delft tegen een vriendin. “De hele inrichting is veranderd door iemand die daar een opleiding voor volgde en er zogenaamd verstand van heeft. Zo’n stylist of zo.” Bij het horen van zoveel gejammer kan ik een kleine grinnik niet onderdrukken. De diva die er duidelijk al heel wat recycling-jaren in deze shop op heeft zitten, gedraagt zich alsof het einde der kringlooptijden is aangebroken. Terwijl deze metamorfose juist supergeslaagd is.

Kringloopwinkel Delft bankstellen

Dag serviesjungle, hallo cleane retro zithoek.

Kringloopwinkel Delft kandelaar

Anita’s weten waar je geweldige kitschkandelaars haalt. Bij Kringloopwinkel Delft.

Kringloopwinkel Delft glaswerk

Voor het glaswerk is een shrink geregeld die ze leert om te gaan met dit minimalisme.

Want, ik zeg het maar eerlijk, er lag al een in accuzuur gedrenkte review klaar over deze kringloop in hartje Delft. Stoffig, troeperige uitstraling, rommelige kledinghoek, de negatieve woorden vloeiden na een eerder bezoek uit mijn toetsenbord. Ik had gewoon moeite om een beetje acceptabele foto’s te maken.

Opgeruimd staat verdraaid netjes
Dat is ook precies de reden waarom ik enkele weken later terugkeer om wat extra plaatjes te schieten voor mijn recensie. Tot mijn verbazing (en vreugde) tref ik een compleet andere winkel aan. Huh? Verdwenen is het oerwoud van lelijke serviesstellages links van de ingang. De glazen, borden en andere keukenspullen staan voortaan in veel overzichtelijkere display-kasten tegen de muur. Waardoor er op de oude plek eindelijk ruimte is om de meubels in hun vintage glorie te tonen. Wat een ontzettend aangename verrassing.

Kringloopwinkel Delft serviezen

Mijn, mijn, mijn, krijsen de rommelmeeuwen in deze winkel.

Kringloopwinkel Delft servies

Het goedkope interieur verdween, maar de prijzen mogen soms best iets lager.

Kringloopwinkel Delft Beestenmarkt

Aan de Beestenmarkt is het niet langer een beestenboel.

Waar ik voorheen even snel door de winkel schoot, en meer uit gewoonte en/of verveling dan in de veronderstelling dat ik er echt iets bijzonders aan zou treffen, loop ik er nu zowaar langer dan een kwartier rond. Door de decluttering lijkt er minder te staan, maar tegelijk staat er méér. Opeens vallen me dingen op, die ik daarvoor waarschijnlijk honderd keer voorbij liep. Zoals de kleding. Die is van achter uit de zaak naar een plek bij het zijraam gehaald. En of het nu komt door het daglicht, maar het aanbod lijkt zowaar ergens op.

Klep dicht, ogen open
De laarzen en witte pornopumps blinken je in de zon tegemoet. Beaamt ook een vriendin, voor wie deze kringloop altijd de allure van een pantykousje had. Sinds de restyling loopt ze er niet langer met een grote boog omheen, maar trekt ze regelmatig een sprintje naar binnen. Oké, Kringloop Delft zal nooit een flitsende Porsche worden, daarvoor is de zaak ook te klein, maar laten we het erop houden dat het nu een uiterst knusse Kever is. “Ik zag er laatst een tof loeistrak designerjurkje hangen, en helemaal niet duur!”

Delft kringloopwinkel paspop

Hey Yo Captain Jack, bring me back to the eh…vintage shop.

Kringloopwinkel Delft Marilyn vinyl

Hét adres voor alles gay.

Kringloopwinkel Delft laarzen Cissy van Marxveldt

Klassiekers en iets recentere ‘vintage’.

De verkoopster laat zich echter niet vermurwen. Ik hoor haar koppig doorjammeren dat deze opfrisbeurt ‘niks’ wordt als ik twee platen van eighties dragqueen Marilyn en een zeldzame uitgave van Cissy van Marxveldt afreken. Even ligt het op mijn lippen: Kitty Klaagzang sluit je mond en open je ogen. Dan zie je een tevreden klant voor je staan. Een die zojuist besloten heeft om in het vervolg weer veel vaker langs te wippen.

Kringloopwinkel Delft
Beestenmarkt 27
2611 GA Delft
Tel. 015-2563838
kringloopdelft.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Less is more kringloop Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

2.5


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Less is more kringloop

  1. Linda says:

    Deze kringloop zit er niet meer, is nu “De Kringloop” aan de Rotterdamse weg.

  2. Pingback: Delftse Post wk26 • Kringloop Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑